Home » Posts tagged 'internet'

Tagarchief: internet

Delta plaatst internetmasten voor buitengebieden

In zes van de zeven erkende buitengebieden gaat Delta (prov. Zeeland) masten plaatsen voor snel internet. Alleen in Oost Souburg waren er minder dan het minimale aantal aanmeldingen van 150. In Axel, Hoek, Serooskerke (W), Rilland, Hulst en Goes zal wel een mast geplaatst worden. Oost Souburg gaat, zoveel mogelijk, bedient worden via de mast van Serooskerke. 2 procent van de aangemelden woont buiten het gebied van de 6 masten.

Bron: Omroep Zeeland.

Landelijke storing bij KPN

Op dit moment (zie datum bericht!) heeft KPN nog steeds te kampen met een landelijke storing. Ik kan dit ook nu net pas plaatsen.

Landelijk was internet getroffen, waardoor er ook PIN problemen waren in winkels. Héél veel klanten zaten, en zitten!, nog zonder telefoon. Internet werkt voor een zeer groot deel weer.
Interactieve televisie deed het veelal wel; hoewel bij een deel van de klanten ook die dienst was/is getroffen.

KPN houdt klanten op de hoogte via dit bericht op het consumentenforum.

Langzaam gaat het weer werken. Terwijl ik bovenstaand bericht typte ging de telefoon ook weer in bedrijf.

UPDATE: KPN meldt de storing als opgelost per 17:00 uur. Heeft u nog problemen trek dan de modem 10 sec. uit het stopcontact.

Update 5-9: Meer over de storing zie “Storing kwam door verkeerde informatie in ‘netwerknavigatie’” (nos.nl)

Update 6-9
Schadevergoeding

Kpn biedt niet automatisch een schadevergoeding. Denkt u hier als bedrijf voor in aanmerking te komen dan kunt u zich melden bij KPN zakelijk (zakelijk contract) via nummer 0800-0403; indien u een particulier abonnement hebt voor uw bedrijf: 0800-0402.

Telefoon doorschakelen bij storing

TIP voor de telefoon bij storingen: Stel op je vaste toestel doorschakelen met *67 in. Deze zorgt ervoor dat gesprekken worden doorgeschakeld naar bijvoorbeeld je mobiele bij in gesprek en onbereikbaar. Bijvoorbeeld bij voorkomende storing. (meer info over doorschakelingen bij kpn)

BVN nu ook definitief via internet

BVN is nu ook live via internet te bekijken. Tenminste, als je buiten Nederland of België bent. Want er zit een (omgekeerde) geoblocking op. Daardoor is het overal behalve in Nederland en België via internet te zien.

Na een proefperiode is besloten door te gaan met de livestreaming. Is de internetverbinding snel genoeg dan kunt u via de pc kijken. Ga naar bvn.tv voor meer informatie.

Meer snel internet voor het platteland

Hiervoor ziet kpn mogelijkheden door nieuwe technieken. In eerste instantie gaat het om Waterlandkerkje en de buurtschappen Het Eiland en Plakkebord. Deze beschikken voor eind dit jaar over snel(ler) internet. Bij voldoende belangstelling komen er extra wijkkasten, waardoor deze plaatsen over sneller internet kunnen gaan beschikken. Van de minimaal 100 aanmeldingen heeft kpn er inmiddels 80.

Initiatiefnemer is Johan de Wispelaere die woonachtig is in ’t Kerkje. KPN is blij met het initiatief. Het bedrijf weet hierdoor namelijk dat uitbreiding van het netwerk sowieso rendabel is i.v.m. de voorinschrijvingen.

Bron: BN de Stem

Landelijke internetstoring Vodafone

Vodafone kampt momenteel met een landelijke internetstoring in het mobiele 3G netwerk. Een deel van de kalnten kan niet mobiel internetten.

Onlangs hebben de landelijke operators een convenant gesloten waarbij is afgesproken om bij grote storingen elkaars klanten te bedienen. Dit betreft echter alleen bel- en sms-verkeer. Voor internet ligt het technisch (nog?) te ingewikkeld.

Update: rond 18:15 u was de storing verholpen.