Home » Algemeen » Instellen digitale ontvanger op ongecodeerde pakket oud-UPC gebied/oud-Ziggo gebied

Instellen digitale ontvanger op ongecodeerde pakket oud-UPC gebied/oud-Ziggo gebied

Laatste nieuwtjes

Categorieën

Archieven

Aangezien ik de laatste tijd wel héél vaak op beide fora voor Ziggo (hier en hier) de verkeerde netwerkfrequentie voor oud-UPC gebied vermeld zie, dit bericht. Ook de helpdesk van Ziggo maakt deze fout veel, zo heb ik ook zelf ondervonden.

In oud UPC gebied kunt u een losse digitale ontvanger alleen gebruiken i.c.m. het ongecodeerde “KabelTV”-pakket. (tv- en radiozenders)
In oud-UPC gebied gebruikt u een andere frequentie én symbolrate! Ook de netwerkcode voor álle zenders is anders in oud-UPC gebied.

Zie onderstaand of klik hier om de juiste instellingen te vinden via je postcode indien je niet weet of je in oud-Ziggo of oud-UPC gebied zit. Oud-UPC zijn deze gebieden (klik voor afbeelding); daar is tevens de rode knop (uitgz.gem.) niet werkzaam.

Een televisietoestel vraagt ook nog om land (Nederland 😉 ) en stel ook in op Kabel (DVB-C).

Bij sommige modellen tv moet je een 0 voor het netwerk-ID zetten. Dus 04444 danwel 05555.

in oud-UPC gebied gebruik dan de volgende instellingen:
Netwerk: UPC (!) of OVERIG (!)
Netwerkcode* ongecodeerd: 4444 (alle zenders klik hier)
Frequentie*: 474.00
Symbol rate: 6900
Modulatie: 64 QAM
Een Humax ontvanger in oud-UPC gebied gebruiken.

In oud-Ziggo gebied gebruik je deze instellingen:
Netwerk: Ziggo
Netwerkcode* ongecodeerd: 4444 (alle zenders: 5555)
Frequentie*: 474.00
Symbol rate: 6875
Modulatie: 64 QAM

*Afhankelijk van je ontvanger kan het nodig zijn bij de freq. er een extra 0 achter te zetten en/of bij de netwerkcode een extra 0 ervoor.

Reactie geven


12 reacties

 1. […] In Alphen a/d Rijn en omliggende plaatsen (zie overzicht) en Zwolle en regio (overzicht) is het van af 12 januari niet meer mogelijk om de TV zenders analoog te ontvangen. U kunt dan alleen nog digitaal naar zenders kijken. Het minimale pakket is dan KabelTV en dit is zonder smartcard te krijgen. Daarin zitten 5 kanalen HD (NPO 1,2,3, Ziggo TV 13 en Ziggo Sport 14) en een 25-tal zenders in SD kwaliteit. Een decodertje halen in de kringloop, wel eentje voor MPEG4, is dan voldoende. Instelwaarden op deze site. […]

 2. […] Uitgebreide uitleg TV / decoder instellen voor Ziggo klik hier. […]

 3. Arno schreef:

  Ziggo is tegenwoordig per regio landelijk bezig om de stekker er helemaal uit te trekken, wat dus inhoud dat niemand meer een ongecodeerd pakket kan kijken zonder Ziggo Digitale TV abonnement. Het lijkt er sterk op dat Ziggo hiermee de mediawet overtreed en heel veel mensen met een kleine beurs afsluit van de mogelijkheid TV te kijken.

  Overigens noemt Ziggo de handeling zelf ‘abonnees omzetten van analoog naar digitaal ontvangen’ maar dat ze meteen onwettig alle niet klanten het signaal ontnemen op de kabelaansluiting in huis vertellen ze er niet bij…

  Bron: https://www.cvdm.nl/veelgestelde-vragen/#

  • petergv schreef:

   Als je het signaal kwijt bent op je kabelaansluiting terwijl je geen klant van hen bent is niks onwettigs aan. Als je niet betaalt mogen ze je volledig afsluiten.
   Overigens kan ook zonder analoog het ongecodeerde digitale pakket gewoon ontvangen worden. Daar is bij Ziggo inderdaad wel officieel het “KabelTV” abonnement voor nodig (à € 18,70). Als je dat signaal toevallig nog hebt als je niet-klant bent heb je “geluk”. Maar mag je ook niet klagen als je (ineens) helemaal afgesloten bent natuurlijk.

 4. Arno schreef:

  5555 werkt prima als je geen smartcard hebt want dan krijg je alleen de zenders die ongecodeerd zijn. Met 4444 krijg je de hele bende mee en moet je alles gaan uitzoeken…

 5. G.C. schreef:

  Ik ben hevig teleurgesteld dat BRAVA niet meer in het Pluspakket zit. Kan het niet terug komen? Bij wie kan ik BRAVA wel ontvangen? Anders heb ik geen enkel belang bij het pluspakket en wil ik het opzeggen.

  • petergv schreef:

   Hmm G.C. Waar je nu gereageerd hebt gaat niet over KPN, maar over instellen op de zenders bij Ziggo.

   Afgezien van dat:

   Het Pluspakket van KPN kun je gewoon uitzetten via je ontvanger. Of via MijnKPN. Dat scheelt je € 10 per maand. Heb je het gratis via “Compleet” dan kun je switchen naar Fox eredivisie. Of gewoon aan laten staan. Via “Compleet” is het gratis.

   Voor het kijken naar klassiek zijn er ook alternatieven bij KPN!

   Niet zo heel veel providers hebben Brava nog i.v.m. de hoge inkoopsprijs.

   Via DSL / glasvezel kan ik het vinden bij T-mobile met de Europese versie. En Solcon. Overigens is Solcon onlangs overgenomen door KPN. Dus zodra daar de overeenkomst afloopt zal KPN die niet verlengen lijkt me zo.

   En via de kabel heeft Ziggo ‘m nog; de NL versie. Indien je in Ziggo gebied zit. Check bij een andere kabelaar even het zenderoverzicht via hun website.

   Sommige providers leveren alleen via glas. Aangezien dat lang niet overal is heb ik die niet vermeld.

   TIP: zit je in het gebied van Ziggo dan kun je proberen of er nog signaal op staat door je smart-tv op de coax van hen aan te sluiten. Gebruik bovenstaande instellingen. Indien er signaal op staat heb je via die weg ook Brava zonder abo bij Ziggo. Kan. nr. 607.

 6. Els De Roover schreef:

  Hoe werkt het dan in België?

 7. hldonker schreef:

  Ik heb mijn Humax 5050 decoder meegenomen van een oud Ziggo gebied naar een oud UPC gebied in de regio Apeldoorn. In de decoder zit mij Ziggo smartcard die ik thuis gebruik. Decoder doet het prima en geeft gewoon alle zenders door die ik thuis ook heb dus niet alleen NPO in hd. Enige tijd geleden kreeg ik een mail van Ziggo dat ik een maand lang gratis het plus pakket kon kijken na die maand stopt de proefperiode vanzelf. Ook deze zenders kan ik in het “vreemde” gebied gewoon ontvangen. Dus de stelling dat een Humax decoder alleen het basispakket kan weergeven klopt dus niet.

  • petergv schreef:

   Je hebt gelijk. Een Ziggo smartcard werkt ook in oud UPC gebied. Echter,… dit verhaal betreft het als je een losse decoder koopt in een winkel (bv Mediamarkt, Marktplaats). Je krijgt nml geen losse smartcard van Ziggo voor dat apparaat. Dan zul je het ongecodeerde pakket moeten gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: