Home » HD en 3D

Categorie archief: HD en 3D

3D uit de gratie (update)

[bericht geactualiseerd 15 februari 2016, persoonlijk 15 februari 2016]

Bij de twee grootste fabrikanten van beeldschermen, Samsung en LG, is 3D uit de gratie. Ze zullen in de nabije toekomst ook geen schermen meer maken die 3D ondersteunen. Daardoor worden de poten onder 3D weggehaald in de toch al tanende markt van Bluray 3D discs.

Samsung stopt dit jaar al met de productie van schermen die 3D ondersteunen. LG blijft nog wel 3D aanbieden, maar lang niet meer in alle modellen.

En daar zit gelijk ook weer het probleem, er is te weinig content. Het is alleen beschikbaar via Bluray 3D discs en die zijn niet voor het oprapen. Bovendien zijn de vaak enkele Euro’s duurder dan de gewone Bluray versie.

(ontleend aan TotaalTV)

Op persoonlijke titel. Wel jammer. Heb inmiddels een aardige 3D collectie die ik dus in de toekomst, op een nieuwe tv, waarschijnlijk niet meer zodanig kan vertonen. Wel nog standaard 2D, maar dat is met diverse titels toch minder mooi.
Dacht dat dit wel door zou lopen naar brilloze 3D. Maar het gaat er dus helemaal uit. Ik ga er toch nog één kopen, The Walk, en daarna worden het met pijn in mijn hart toch 2D versies.

Uitbreiding HD bij KPN op komst

KPN gaat de komende maanden zenders die al alleen SD in het aanbod zitten in HD doorgeven. De woordvoerder kon nog niet zeggen welke zenders het betreft. Maar als ik het lijstje langs ga zijn er nog wel een paar mogelijk. ARD en ZDF natuurlijk. Maar vergeet SyFy en 13th Street niet. CNN en Euronews zou ook nog kunnen. Al deze zenders worden ook in HD uitgezonden maar nog niet bij KPN. Zenders als WDR, NDR en ARTE zijn ook HD mogelijk.

KLIK HIER voor het huidige HD overzicht bij KPN (incl. HDglas).

Geen uitbreiding betere HD streams bij KPN

KPN heeft bekend gemaakt de verbeterde HD streams niet uit te breiden met meer zenders. Deze betere streams noemen ze HDglas. Deze zijn ook alleen voor glasvezelaansluitingen beschikbaar. Ze hebben een bandbreedte van 12.5 Mb/s. De overige HD zenders van KPN zijn 9 Mb/s. De SD is 4 Mb/s.

Het blijft dus bij de NPO en de Nederlandse commerciële zenders in prima HD kwaliteit. Uitgezonderd RTL Z en SBS 9. Die, en de overige HD zenders, zijn en blijven in de standaard HD kwaliteit van 9 Mb/s beschikbaar.

Ontvanger Samsung dcb-h360r niet meer goed bruikbaar

Sinds begin dit jaar heeft de NPO een nieuwe uitzendstraat voor de 3 landelijke tv-zenders in gebruik genomen. Doordat de al enkele jaren oude decoder (7 a 8 jaar) 360r van Samsung ook technisch niet meer up to date is kan het voorkomen dat het geluid (DD 5.1) van de NPO zenders hierop niet synchroon wordt weergegeven. Ook grote kans dat het HD beeld verstoord is (eigen ervaring bij kennis).

De enige oplossing is, helaas, vervanging van het apparaat. Dat zou bijvoorbeeld kunnen met de Humax irHD 5300 C. Dit is ook ‘gewoon’ een basic-ontvanger zonder opname-mogelijkheden. Er kan wel een losse Harddisc op, maar dan kunt u alleen een andere zender opnemen uit dezelfde ‘groep’ als die u bekijkt.

Linda’s zomerweek toch weer niet in HD

Ik had gehoopt en verwacht dat Linda’s zomerweek dit seizoen in HD gemaakt zou zijn. Maar niets is minder waar. Het is, toch weer, in SD. En helaas, SD kan scherper dan het bij Linda is. Ik verlies gewoon de aandacht met dat ietwat wazige beeld. En dus ben ik eerder naar een ander programma gegaan.

Gemiste kans, RTL.