Home » IPTV KPN

Categorie archief: IPTV KPN

MTV Music 24 stopt; kanaal omgedoopt naar MTV 90’s

Per eind mei, de pagina zenderwijzigingen van Ziggo spreekt van 26 mei, wijzigt het kanaal MTV Music 24 van naam en van format. Het gaat verder als MTV 90’s.

Zowel bij Ziggo (601) als bij KPN (110) zit de zender in het toegevoegde pakket. Respectievelijk Movies & Series XL en Pluspakket.

Zojuist geconstateerd: NPO 2 Extra in HD bij KPN en Ziggo

Vanaf vandaag is NPO 2 Extra ook bij KPN (eigen waarneming) en Ziggo, na SKV, in HD. De zender wordt bij KPN doorgegeven op nummer 88 en bij Ziggo op 222. Deze zit van 1 december t/m 31 maart tijdelijk in het basispakket / TV Standaard. Daarna dien je het pluspakket / Movies & Series XL af te nemen om ‘m te krijgen.

Ook KabelNoord heeft de zender inmiddels in HD.

NPO 1 Extra gaat de NPO komend voorjaar in HD aan de providers aanbieden. Ook de andere zenders (Zapp, Nieuws en Politiek) volgen dan.

Alle NPO kanalen inclusief die toegevoegde TV kanalen zijn ook via NPOstart te krijgen.

KPN corrigeert fout: itv app in tv’s alleen voor kpn klanten

Onlangs bleek dat er een fout in de app zat die voor de Samsung en LG televisies beschikbaar is. Klanten van derden bedrijven, die diensten bij KPN Wholesale inkopen, bleken ‘m ook te kunnen gebruiken. En die bedrijven betalen helemaal niet daarvoor. Klanten van Telfort konden en kunnen (TFT) de app namelijk ook niet gebruiken. De app is alleen voor KPN-klanten met een KPN-abonnement bedoeld.

Deze fout is nu hersteld. Sinds half november is de IP check verbeterd. Hierdoor kunnen alleen klanten die een internet/itv abonnement bij KPN zélf hebben gebruik van deze app maken.

Heb je een abonnement via een andere provider als Oxxio of NLE / BudgetThuis dan kun je via Chromecast de app van je smartphone of tablet gebruiken.

KPN ITV: Storing met Chromecast

[UPDATE] Probleem hersteld; storing afgemeld 23-11 om 14:15 uur.

Er is bij KPN ITV momenteel een storing met casten naar Chromecast. Dat werkt niet. De storing is begonnen op 18 november. Men is bezig de oorzaak te achterhalen. Een oplossingstermijn kan derhalve nog niet genoemd worden.

Zie ook het topic op het forum dat de KPN moderators gestart zijn. (er zijn meerdere topics)

STORING BIJ KPN met opnames

KPN heeft alweer een storing. De afgelopen uren zijn er voortdurend problemen met laden opnamelijst. Afspelen opnames, Begin gemist en Terugkijken is ook regelmatig niet werkend de laatste uren.

27-10. Deze keer is het weer opgelost. Maar nog niet definitief helaas.

KPN en Viacom stellen My Nick jr. beschikbaar

KPN heeft in samenwerking met Viacom het interactieve tv-kanaal My Nick jr. vanaf vandaag beschikbaar. U als ouder kunt bepalen wat uw kind kijkt en hoe lang er van het kanaal gebruik gemaakt mag worden. De persoonlijke instellingen zijn mogelijk voor tot 3 kinderen.

Het kanaal vindt u onder voorkeuze 50 indien u pluspakket of kidspakket afneemt. P.S. de keuze in het eerste scherm is de button die blauw is….

UPDATE 20 juli ’22. Deze app blijkt per 11 juli ’22 gestopt te zijn.

KPN blijft nieuwe menu ook weer verbeteren

13 oktober: onderstaande update tijdelijk teruggedraaid. Uitleg vind je hier. Op 10 oktober. Na bep. handelingen werkten de cijfertoetsen niet.

16 oktober: Deze User Interface (UI) is opnieuw uitgerold i.c.m. een nieuwe firmware. Dit lost het probleem op van de niet werkende cijfertoetsen. Het TV beeld bij de gids kan dus weer!

Naar aanleiding van op- en aanmerkingen van gebruikers zijn er sinds de uitrol al verbeteringen aangebracht. Zo is het inmiddels ook (weer) mogelijk om in te stellen dat je met de OK knop zonder tussenstap van uit de gids naar de zender gaat (instelingen -> tv-menu).

Op diezelfde plek wordt morgen instelbaar dat je PIP in de gids weer kunt zien indien je dat wilt. Wil je dat niet laat je ‘m uit. De update hiermee wordt van af morgen uitgerold. Het kan dus zijn dat je het niet ‘meteen’ morgen hebt.

Verder zijn er nog kleine wijzigingen en verduidelijkingen in sommige menuschermen, lees alle aanpassingen van 8 oktober hier.

Er zullen nog meer wijzigingen aankomen. Net als het oude systeem 13 jaar work in progress was is dat met het nieuwe natuurlijk niet anders.

KPN rolt nieuwe software met nieuwe menustructuur uit op ITV

[laatst bewerkt: 26 juni 11:45 u.; nieuw tv platform; alinea over decoders)
KPN gaat de komende maanden batchgewijs de decoders van nieuwe software en een nieuwe menustructuur voorzien. Hierbij gaan de decoders tevens over naar het nieuwe tv platform. Dat is hetzelfde platform waar nu de apps en de website tv.kpn.com al op draaien. Issues met onvolledige opnamelijsten op de decoder behoren daarmee ook tot het verleden. Het sorteren op zender vervalt bij deze lijst. Het oude platform, uit 2007, was de rek uit qua innovaties.

Het nieuwe platform is ook van Accenture, maar dan wel een nieuwe versie.

Het TV programma wordt niet meer in PIP weergegeven bij menu-items. Het geluid blijft wel hoorbaar (Motorola vip1853 uitgezonderd).
De mogelijkheid om een aparte betaalcode (o.a. bij huren films) te gebruiken vervalt. Heb je nu een betaalcode en een pincode in gebruik dan dien je in het nieuwe menu een nieuwe PINcode te maken (of je maakt ze nu alvast gelijk).

De update wordt uitgerold op de Arris vip2952, Arcadyan hmb2260, Arris vip5202, zxv8001 en de Motorola vip1853. De beperking dat er geen Netflix-app is op deze laatste veranderd niet; de vip5202 wordt van Amazon voorzien. De Motorola 1960 en 1963 zijn ‘binnenkort’ niet meer bruikbaar. U kunt deze omruilen via kpn.com/omruilen.
In de zxv8001 wordt de Amazon Prime app definitief niet toegevoegd.

Zie voor previews van het nieuwe menu het bericht.

Blog Beleef KPN. Bekijk filmpje/animatie nieuwe menu.

Extra: uitleg nieuwe menu met afbeeldingen.

Wat vervalt er deze maand in het Pluspakket on demand KPN

KPN heeft de lijst bekend gemaakt van de films en series die deze maand komen te vervallen. Op deze site vindt je die door hier te klikken. Op het forum staan er ook tips bij met de toevoegingen klik hier. Via ‘meer’ zie je de lijst voor deze maand ook. (meer…)

KPN biedt 100% NL op kanaal 42 in april

Op het wissel kanaal ”zender van de maand” nr. 42 is v.a. 5 april 15:00 uur 100% NL te zien deze maand. Tot vanmiddag stond er kennelijk een ‘verkeerde’. En ik ga af op de decoder, maar dat klopte dus kennelijk niet… Dit is een nieuw bericht. Het vorige is verwijderd.

Zender overzicht van KPN, klik hier. (alle zenders / pakketten)

KPN gaat menu ITV drastisch aanpassen

[18 maart; 16:13 u. Dit is uitgesteld i.v.m. de coronacrisis]

De menu’s bij Interactieve tv van KPN worden behoorlijk veranderd. Deze uitrol gaat van af dinsdag 17 maart plaatsvinden, te beginnen met de 5202. De basiskleuren blauw en witte letters blijft. De uitrol van de nieuwe software, met het nieuwe menu, gaat meerdere weken in beslag nemen. Wees dus niet ongerust als je eind maart het nog niet hebt.

Later volgen nog de 2952 en de 2260. Het lijkt erop dat de Motorola’s in deze update niet meer meegaan.

Lees er alles over op de website van KPN.

KPN voegt diverse titels toe aan het pluspakket; o.a. Grey’s anatomy weer terug

KPN voegt deze maand weer diverse titels toe aan het pluspakket. Een greep hieruit:

FILMS
Fantastic beasts: The crimes of Grindelwald
Aquaman
Sex and the city 2

SERIES
Grey’s Anatomy (S1 t/m S15) (tot 6 juli 2020 beschikbaar! 😉 )
Donkmaster

Voor de KIDS
The Lego Movie 2
Kauwboy

Ook houdt de licentie op voor films en series.
Hier alleen de series die vervallen. (volledig overzicht op het kpn-forum)

Leah Remini (reeds vervallen 1-1)
The Real O’Neals tot 14 januari
The Eleven S1 tot 31 januari
Cults and Extreme Belief tot 31 januari
Most Expensivest S3A tot 31 januari
The Wrestlers S1 tot 31 januari
Escaping polygamy S1/S2 tot 1 februari
Scrubs tot 4 februari

KPN Zender v.d. maand januari

Deze maand is dat de zender Discovery Science.
Op het zender v.d. maandkanaal 42 zie je de SD versie. Hij is in HD te zien als je het pluspakket afneemt. Via 83.

KPN voegt app voor Amazon Prime video toe

Update 9-12; 11:24. Van 10 t/m 13 december zal de app toegevoegd worden middels een update van de ontvangers. De app is dan beschikbaar op de Arris vip 2952 en de Arcadyan hmb 2260.

KPN voegt deze app vanaf deze week toe aan de decoders Arris vip 2952 en Arcadyan hmb 2260, wordt via het forum meegedeeld. De app wordt in december batch-gewijs aan de decoders toegevoegd. Aan de Arris vip 5202 en ZTE zxv8001 wordt in de loop van 2020 de app toegevoegd. 13 mei ’20: De Amazon Prime app wordt definitief niet toegevoegd aan de ZXV8001.
De Motorola’s worden niet meer geüpdate. KPN stuurt mails naar gebruikers om ze om te laten ruilen.

Een abonnement dient apart genomen te worden bij Amazon. Dat kunt u via deze link doen (NL Amazon webshop sinds 10 maart 2020).

Dat is ook bij Netflix het geval maar deze betaling kan, indien gewenst, wel via de factuur van KPN lopen. Dat heeft alleen financieel voordeel indien u geen andere extra pakketten afneemt.

KPN: Smart tv app nu ook voor LG

Na de introductie van de app voor Samsung televisies (v.a. 2017) komt de app nu ook beschikbaar voor de meest recente LG televisies. De modellen van af 2017 zullen de app kunnen gebruiken. Eigenaren van dit merk wachten al met ‘smart’ op deze app. Van af 14 november zullen LG gebruikers de app kunnen downloaden.

Informatie over de televisie-app zie de kpn site.