Home » Posts tagged 'doorstart'

Tagarchief: doorstart

Slechts 1 op 3 Free Record Shops gaat door

De onderhandelingen tussen Procures en de curatoren zullen er toe leiden dat ‘slechts’ een derde van de FRS winkels weer de deuren zal openen. De keten Game Mania, ook van FRS, wordt weer voortgezet door de eerdere eigenaren en losgemaakt van FRS. Ook van die winkelketen zal in Nederland niet alle winkels doorgaan.

In België gaan alle FRS en Game Mania winkels wel door is de verwachting.

Curatoren FRS bereiken overeenstemming met Procures

Een deel van de Free Record Shop winkels kan, binnenkort, definitief de deuren weer openen. De curatoren hebben overeenstemming bereikt met investeerder Procures. Hierdoor zijn ook de Belgische winkels van FRS toch gered. Procure had die eerder ‘teruggegeven’ in het faillissement, terwijl die voor het faillissement voor een symbolisch bedrag van Breukhoven overgenomen waren.

Procures is ook de maatschappij achter de ‘redding’ van boekhandels De Slegte en Selexis, die na de overname onder de naam Polare doorgaan.

Harense Smid gaat afgeslankt verder

Dankzij de overname door Mikro Elektro gaat Harense Smid door met een 20-tal winkels van de oorspronkelijke 30 locaties. Mikro Elektro is bekend van de ketens It’s en en Micro. Waarschijnlijk gaat het beter met Mikro Elektro, want enkele jaren geleden moesten diverse winkels van It’s gesloten worden omdat ze onvoldoende omzet bereikten.

Door de overname behouden 300 van de 550 medewerkers hun baan. Ook de webshop van Harense Smid valt onder de overname, die is inmiddels ook weer in bedrijf.

Bron: tweakers.net.

Doorstart iCentre’s lijkt voor elkaar

BAS Group mag onder voorbehoud iCentre overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt in een spoedbesluit beslist, meldt de Telegraaf op haar website. Momenteel zijn de winkels gesloten in verband met het faillissement. Daardoor kunnen de financiën doorgelicht worden.

Buitengewoon wrang is dat de nieuwe eigenaar het personeel en de bestaande schuldenportefeuille NIET wil overnemen.

Free record shop verder met 90 winkels

Er zijn op dit moment met de curatoren gesprekken met 4 overnamekandidaten voor de vorige week failliet verklaarde keten. Het gaat dan om 90 van de 141 winkels. Het restant zijn de winkels met het laagste rendement, deze sluiten definitief de komende weken.

Op dit moment zijn de winkels nog open, maar worden wel steeds leger. Producten worden niet meer geleverd. Daardoor zijn ook nieuwe(re) titels op cd, dvd en blu ray niet te krijgen. Ook de FRS cadeaubonnen zijn niet in te wisselen. Ook niet op de website van FRS, die overigens buiten het faillissement valt, omdat deze van ECI is.