Home » Algemeen » Ziggo: Samsung DVB-H380R werkt definitief niet meer; mpeg2 SD stopt geheel

Ziggo: Samsung DVB-H380R werkt definitief niet meer; mpeg2 SD stopt geheel

Categorieën

Archieven

Een moderator op het forum van Ziggo heeft bekend gemaakt dat het definitief niet meer mogelijk wordt om de stokoude H380R decoder van Samsung nog te (gaan) gebruiken. Het was ‘toeval’ dat deze HD-decoder het de laatste 5 jaar nog deed, aldus deze woordvoerder. De decoder is zeer verouderd, want is uit 2009. Bij netwerkaanpassingen wordt er geen rekening meer mee gehouden, in verband met een remmende werking op netwerkeisen. Zoals copieerbeveiligingen die contenteigenaren eisen tegenwoordig.

Je kunt via de kringloop nog alternatieven aanschaffen zoals de Humax 5100c of 5300c. Deze HD ontvangers zijn wél nog ondersteund en hebben ook scart. Dus best oude tv’s zijn daarmee nog te gebruiken. Ook de Homecast HD Colorado is nog bruikbaar.

Sinds half december worden álle SD (mpeg2) ontvangers ook niet meer ondersteund. Per Q2 van dit jaar kun je daar helemaal geen tv zenders meer mee krijgen.

Met de volgende televisietoestellen is de interne digitale tuner niet meer geschikt, omdat deze mpeg2 is. Dan kan je nu al de 3 npo zenders niet meer krijgen, en van af Q2 van dit jaar de overige SD kanalen niet meer. Hierbij zal een losse tuner nodig zijn om de tv te kunnen blijven gebruiken.
Deze toestellen, uit 2007 / 2008 hebben nog géén HD dvb-c tuner aan boord. Alleen een mpeg2 SD.

Humax LGB-32DC/NLS1 & LGB-32DRC/NLL2
JVC LT-26DC9 & LT-32DC9
Loewe A32 DR+ reeks (is HDready met mpeg2. Is uit 2008, dus zwaar verouderde digitale ontvanger)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: