Home » Posts tagged 'delta'

Tagarchief: delta

Laatste nieuwtjes

Delta kijkers krijgen Eurosport terug maar te laat voor O.S.

Delta en Discovery Networks zijn tot een nieuwe overeenkomst gekomen. Deze gaat in per 1 maart. Hierdoor zijn onderstaande zenders v.a. die maand weer beschikbaar (uiterlijk 6 maart). Ze zijn dan 9 maanden weg geweest. Alleen digitaal want Delta gaat medio zomer geheel stoppen met analoge doorgifte van TV- en radiozenders (FM). Door het conflict over prijs en voorwaarden waren de zenders sinds 5 mei 2017 niet meer beschikbaar.

Ohja, Delta kijkers. Het O.S. abonnement op de Eurosportplayer, met 5 kanalen, is voor de eerste maand slechts € 0,99 😉 (wel weer tijdig opzeggen; abonnement loopt automatisch door; dan à € 6,99 per maand.)

Onderstaande zenders komen terug; alleen digitaal.

Discovery Channel (zonder smartcard alleen SD; smartcard basispakket HD)
Discovery Science (smartcard pluspakket)**
Investigation Discovery (ID) (smartcard basispakket)**
Animal Planet (smartcard pluspakket)**
Eurosport 1 (zonder smartcard alleen SD; smartcard basispakket HD)
Eurosport 2 (smartcard pluspakket)**
en … TLC (zonder smartcard alleen SD; smartcard basispakket HD)

**alleen HD beschikbaar met interactieve tv

Voor kanaalnummers zie hier.

Delta (Zeeland) komt met minidecoder als alternatief voor FM en analoge TV

In mei van dit jaar gaat kabelbedrijf Delta de doorgifte van analoge TV en radio-zenders (FM) deels stopzetten. De rest gaat per 20 augustus definitief uit. Zie de infopagina van Delta onderaan dit bericht.

Op de website biedt het bedrijf alternatieven. Zo komt er binnenkort een minidecoder (van HUMAX; hier kan geen smartcard in; € 39,95) waarmee je het ongecodeerde tv aanbod (33 zenders) en radio-aanbod (40 zenders) kunt krijgen. Verder zijn er voor de FM nog deze opties als je geen digitaal abonnement hebt.
Je kunt, ook bij Delta, een FM-lintantenne kopen. Deze is bij electronica zaken echter wel 25 % goedkoper dan bij Delta. Let er op dat je deze niet als T ophangt maar |- verticaal. Dit geldt ook voor de dipool-antenne. Ook zijn er sprietantenne’s te koop met coax; deze kan achterin een FM-tuner of receiver. Maar hiervoor moet je niet te ver van een zender zitten.
Overige alternatieven voor de radio zijn nog DAB+ en via internet (bv met een internetradio).

Meer info op de site van Delta: https://www.delta.nl/allemaaldigitaal.

(bericht bewerkt: 21-3-2018; 19:20 uur)

Delta stopt analoog, inclusief FM. Ziggo heeft het in onderzoek.

Kabelbedrijf Delta heeft aangekondigd in het voorjaar van volgend jaar de analoge doorgifte te stoppen. Opvallend daarbij is dat ook FM radio gestaakt wordt. Delta heeft al een ongecodeerd digitaal zenderaanbod. Er wordt via de kabel nog steeds meer analoog radio (FM) geluisterd, dan analoog tv gekeken. Dat laatste is inmiddels bijna verwaarloosbaar. Vermoedelijk kijken nog enkele 10.000-en analoog op het hoofdtoestel.

Als alternatieven voor de FM radio noemt Delta FM en DAB+ via de ether. Gek genoeg helemaal niet het radio-aanbod via de digitale ontvanger (of tv-toestel met card). Daar zijn zelfs nog meer radiozenders te krijgen dan via de FM en in betere kwaliteit.

Opvallend is dat in Zeeland de binnenshuisdekking van FM en DAB+ verreweg het matigst is van het hele land. Daarbij is de uitschakeling van FM via de kabel dus opvallend. Voor FM en DAB+ is in die provicie echt wel een buitenantenne nodig.

Gebruikers van providers als KPN, Telfort, xs4all, Tele2, T-mobile etc. hebben überhaupt al geen FM. Die gebruiken al gewoon de digitale ontvanger. Digitaal optisch of analoog (cinch) met de versterker verbonden.

Ziggo heeft, nog steeds, geen plannen de analoge doorgifte te stoppen. Ondanks dat het bedrijf sinds de fusie de tv- en radiozenders ook digitaal, ongecodeerd, aanbiedt. Er is dan zelfs een groter aanbod dan analoog. Het ongecodeerde aanbod is met iedere tv met DVB-C aan boord te ontvangen (instelgegevens). Alleen de zenders NPO 1, 2, 3 en Ziggo Sport worden hierbij in HD aangeboden. De overige zenders in SD kwaliteit.

Caiway heeft enkele jaren geleden al het analoge tv-aanbod uitgezet. Hiervoor biedt het bedrijf een ongecodeerd aanbod aan via de norm DVB-T, die eigenlijk voor draadloze ethertelevisie is bedoeld.

Analoge zenders weg bij Delta

Bij kabelaar Delta gaan enkele zenders uit het analoge pakket verdwijnen. Daar komen geen analoge voor terug.  Zo meldt het kabelbedrijf in zijn (digitale) krantje.

De volgende zenders gaan verdwijnen uit de analoge doorgifte maar blijven wel digitaal beschikbaar.
Cartoon Network/TCM, waarbij opgemerkt dient te worden dat TCM (en TNT) sowieso stoppen per 1 januari. Turner stopt met de Europese versies van deze zenders.
CTV Zeeland, BBC 2, BBC World News, France 2 en de regionale omroep ZVT-AVS zullen per 21 januari ook niet meer analoog beschikbaar zijn.

Verder komen er in het digitale pakket HD varianten van zenders bij. Hieronder Eén HD, Canvas HD, BBC ONE HD en Fox HD.

Ook komen er diverse lokale omroepen bij in het digitale aanbod.

Verder gaat Delta, in navolging van UPC, ook het videokanaal UHF 36 voor doorgifte van (digitale) zenders gebruiken. Weergave van video kan dan alleen nog via een scartkabel.