Home » Overig

Categorie archief: Overig

Windows XP, gebruik het niet meer!

Ik merk dat er nog best ‘veel’ mensen zijn die nog steeds Windows XP gebruiken. Dit systeem is totaal verouderd en dus gevaarlijk om nog te gebruiken. Het systeem werd al niet meer technisch geupdate, maar sinds 8 april 2014 krijgt het ook geen veiligheidsupdates meer! Nu dus al ruim 2 jaar! Het is dus nu zo lek als een rieten mandje.

Het is dus raadzaam het NIET meer te gebruiken. Je kunt, als je de computer wilt blijven gebruiken, er Windows 7 op (laten) zetten. Of een nieuwe pc / laptop / tablet kopen natuurlijk.
Met internetbankieren zet u de deur wagenwijd open als u dat nog via een XP computer doet! Banken geven géén vergoeding bij problemen indien XP gebruikt wordt/is.

Windows Vista kan nog wel gebruikt worden. Vista krijgt nog wel beveilingsupdates. Ook dat systeem krijgt geen systeemupdates meer; zo heb je daar nog steeds het, verouderde, Internet Explorer 9. Met Vista kun je dat oplossen door Firefox of Chrome als browser te gebruiken.

Gerelateerde berichten.

HI wordt KPN Mobiel

KPN gaat stoppen met de productnaam HI. En HI wordt ook KPN. Er verandert voor de gebruikers niets. Kosten en abonnement blijven gelijk. Alleen de naam veranderd: u belt v.a. 1 mei met KPN en niet meer met HI. Maarja, HI was al 100 % van KPN. Heel verstandig van KPN om, na Planet en HetNet, ook die naam HI eruit te gooien. Al die extra merken kost alleen maar extra. (Logo’s, briefpapier, etc)

HIer begon ik ooit met een mobiel via HI in 1996. Toen nog, bij de start van HI, was het het ATF mobiele netwerk. Het abonnement was 25 Gulden per maand en de gesprekskosten 2 gulden p/m. Dat is toch allemaal een stuk goedkoper geworden. SMS-en kostte, voor zover ik me herinner, 25 Guldencent per bericht.

Philips: Funai blijft in gebreke

Philips was sinds januari bezig om de audio/video-divisie van het bedrijf over te hevelen naar het Japanse Funai. Daartoe werd in januari een overeenkomst gesloten met Funai, die dan Philips in licentie ging produceren.

Nu blijkt Funai zich niet aan de afspraken te houden. Daarop heeft Philips besloten de deal te annuleren. Voorlopig houdt Philips de divisie nu zelf, maar als zelfstandig onderdeel.

De overeenkomst had 5 jaar moeten duren met mogelijkheid tot verlenging. De schade die nu ontstaan is wil Philips verhalen op Funai. De deal met Funai is nu van de baan.

Bron: BNR.

Wel succesvolle licentie voor televisie.

Voor de televisie-tak heeft Philips een overeenkomst met het Chinese TPG sinds april 2011. Deze is wel succesvol. Televisietoestellen worden sindsdien door dat bedrijf ontwikkeld en gebouwd naar de maatstaven die Philips stelt. De toestellen worden onder de merknaam Philips verkocht.

Gerelateerde berichten:
Philips verkoopt consumenten-elektronica-tak. (29 jan. 2013)
Philips: geen consumenten-elektronica meer. (25 feb. 2013)

Philips verkoopt consumenten-elektronica-tak

Philips verkoopt de tak consumenten-elektronica aan Funai. Philips wil zich gaan richten op de gezondheidszorg. Funai betaalt 150 miljoen Euro voor de overname. De producten blijven onder de naam Philips verkocht worden, hier betaalt Funai jaarlijks een bedrag voor.

In 2011 verkocht Philips al de televisietak aan het Chinese TPV. Daar heb ik middels een eerder artikel toen aandacht aan besteed.

De Philips televisies komen dus van TPV. Alle andere consumenten elektronica zal voortaan van Funai afkomstig zijn.

Bron: nos.nl/

Radio Honkbalweek v.a. 13 juli in de lucht

In Haarlem begint op 13 juli de jaarlijkse honkbalweek. Traditiegetrouw is er dan ook weer een speciaal (evenementen)radiostation in de lucht: radio honkbalweek.
 
Op deze zender zijn veel live verslagen te horen, af en toe afgewisseld met een plaatje.
 
In Haarlem en directe omgeving is hij te ontvangen via FM (ether) op 107.30 MHz. En wereldwijd via de site van de honkbalweek. Dat is heel eenvoudig http://www.honkbalweek.nl/. Via HHW 2012 kun je dan in de drop down voor radio kiezen.

Afbouw analoge tv mogelijk sneller bij Ziggo

Als het huidige systeem van Programmaraden niet snel wordt aangepast, t.b.v. digitale televisie, dan overweegt Ziggo eerder dan gepland te stoppen met analoge doorgifte. Volgens de wet mag dit. Een kabelbedrijf is niet verplicht om analoge zenders door te geven. Maar doet men dit wel is men deels gebonden aan de adviezen van de programmaraden en het minimum van 15 zenders. Ziggo heeft te maken met zo'n 30 programmaraden, een vrij onwerkbare situatie.
In de huidige planning stopt men per 2015 met analoge televisie, maar dat kon nu nog wel eens teruggeschoven gaan worden naar 2014 of 2013. Voor die tijd zal het analoge pakket zeer waarschijnlijk nog teruggebracht worden tot het wettelijk minimum van 15.

red. Ik vermoed dat nationale zenders van Duitsland, Engeland en ook nieuwszenders dan het analoge loodje zullen gaan leggen. Blijft over de 11 Nederlandse en 2 Belgische (N1, 2 en 3 en de 2 Belgen zijn verplicht indien men analoge zenders doorgeeft, evenals 1 regionale), Eurosport en Discovery lijkt me.

Overigens is via de ether de analoge tv-doorgifte reeds op 11 december 2006 stopgezet. Daardoor kwam er ook ruimte om de commerciële televisie via de ether te gaan verspreiden. Ook Caiway heeft op haar kabelnet geen analoge tv kanalen meer (per 10 oktober 2010). Alleen nog radio via de fm-band. Ook Ziggo wil de analoge doorgifte gaan beperken tot de radio fm-band. Alle radio-zenders, en meer, zijn ook digitaal beschikbaar. Uitzondering daarop is vaak wel de lokale omroep die de kosten voor digitale doorgifte vaak niet op kunnen, of willen, brengen.

Op dit moment levert Ziggo standaard digitale televisie aan haar klanten, met als extra voor de 2e, 3e of zelfs 4e tv in huis een analoog pakket zonder meerkosten. Digitaal is de standaard bij Ziggo.

Men vindt dat politiek Den Haag te traag is in de besluitvorming rond de wijziging van inspraak voor de klanten. Analoge doorgifte begint inmiddels nogal ouderwets en achterhaald te worden, aldus Ziggo. Doordat steeds minder klanten analoog kijken wordt die doorgifte ook steeds duurder. Op dit moment kijkt al ruim 2/3 van de Ziggo klanten digitaal. Hoeveel van die klanten analoog op een 2e of 3e toestel kijkt weet Ziggo niet. Overigens kun je bij Ziggo tot 3 digitale ontvangers (feitelijk de smartcards dus) gaan.

De huidige programmaraden besluiten dan wel adviseren alleen m.b.t. de analoge doorgifte. Ziggo vindt dit niet meer van deze tijd. Het kabinet heeft al vorig jaar belooft wijzigingen aan te brengen, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd.

Digitale radio (via de kabel) nog weinig gebruikt

De titel van dit bericht geeft aan waarom de Publieke Omroep gaat stoppen met de doorgifte van de thematische radiokanalen via de digitale kabel. Gebleken is dat het publiek nog te weinig, of vaak niet, op de hoogte is van het digitale radio-aanbod via de kabel. Dit loopt overigens via dezelfde ontvanger als waarmee men televisie ontvangt. Ikzelf gebruik de digitale radio-ontvangst ongeveer net zoveel tijd als de tv-ontvangst. In mijn geval via ITV van KPN. Niet de themakanalen, want die zitten niet op KPN.

Door dat er (te) weinig naar geluisterd wordt via de kabel vindt de Publieke omroep de kosten voor doorgifte niet opwegen tegen de luisterdichtheid. De thematische radiokanalen blijven wel via internet te ontvangen.

Landelijke verspreiding Regionalen verdwijnt bij Ziggo

Kabelaar Ziggo gaat over enkele maanden stoppen met de landelijke verspreiding van álle 14 regionale omroepen. Van af dan zal men alleen de omroep kunnen kijken van de eigen provincie én die van aangrenzende provincies.

Woon je dus in Noord-holland, dan krijg je volgens mij alleen RTVNH, Utrecht, TV West en Omroep Friesland. Gelukkig ben ik niet meer bij Ziggo, want dan zou ik niet meer (in N-H) naar TV Gelderland kunnen kijken. En dat doe ik graag en vrijwel dagelijks. Want in die provincie wonen nogal wat familieleden. Moeder, 2 tantes, een neef en ook nog een nicht van mij.

Ook de landelijke verspreiding van AT5 wordt stopgezet. Deze beschouwt Ziggo voortaan als lokale omroep.  Overigens vind AT5 dat, volgens hun site, zelf ook. AT5 blijft in Groot Amsterdam beschikbaar.

Bron: TotaalTV

 

Percentages digitale kijkers kabel

UPC 51% (augustus 2011)
Ziggo 62,5% (april 2011)
Caiway 100%

TMF helemaal over

Het is helemaal over met TMF. Het van oorsprong Nederlandse muziekkanaal werd enige jaren geleden overgenomen door MTV Networks Benelux. In maart j.l. besloot men al het van de kabel te halen en uitsluitend als internetstation verder te laten bestaan. Maar nu is besloten om er helemaal mee te stoppen door MTV Networks. Dat betekent dat per 1 september (ook) de kanalen TMF Dance, TMF Pure en TMF NL niet meer te bekijken zullen zijn. Eerder draaide MTV de zender The Box al de nek om.

Er komen wel 3 drie nieuwe stations. Comedy Central Extra, MTV Music 24 en MTV Live HD. Verder komen MTV, NICKELODEON en KINDERNET/COMEDY CENTRAL ook in HD beschikbaar.

MTV Networks heeft met Ziggo inmiddels een contract afgesloten voor Comedy Central Extra. Dat wordt v.a. november digitaal doorgegeven bij het kabelbedrijf. MTV Music 24 zal weer, ouderwets, de hele dag lekkere clips gaan draaien. Dit kanaal komt in september beschikbaar; voorlopig voor digitale abonnees van Ziggo en UPC.

Gerelateerde berichten:
TMF verder als internetstation. (31 maart 2011)
TMF gaat stoppen in analoge pakketten. (4 november 2010)

Vrij onzinnig advies Consumentenbond Ziggo

De consumentenbond vindt dat mensen die ontevreden zijn over de wijzigingen in het analoge pakket van Ziggo moeten overstappen. Om zo hun onvrede te uiten. Vrij onzinnig advies vind ik aangezien geen van de andere opties een analoog aanbod hebben. Dat zijn IPTV, Digitenne, Schotel.
Vele malen zinniger is het om over te stappen naar digitaal bij Ziggo. Het maandelijkse abonnement blijft gelijk en je hebt meteen 60 zenders tv, waaronder alle uit het analoge pakket verdwenen zenders van de laatste jaren. En 70 radio-zenders digitaal. En op de tv boven kun je alsnog analoog naar het journaal kijken. Hoewel, bij Ziggo kun je tot 3 digitale ontvangers gaan!! En de prijs blijft dan x8016,95 per maand.
Oh ja, v.a. september in het digitale basispakket de 10 Ned. zenders en Eurosport1 in HD.

Toch heel wat minder dan de UPC kijkers voor "digitaal" moeten betalen: x8022,05 per maand; geen HD-zenders voor die prijs en maar op 1 toestel aan te sluiten.

Zie over bovenstaande ook dit artikel van mijn hand.

Premiumkanalen eredivisie en sport1 duurder

De premiumkanalen worden of zijn inmiddels bijna overal duurder geworden. De prijsstijging is meestal €2,50 per maand. De premiumkanalen zijn overigens Eredivisie live, Film1 en Sport1.
Behalve Eredivise live (met €2,50) verhoogt UPC ook de prijs van Sport 1. Met €2,55 waardoor het nu gelijk getrokken is.

Eredivisie live is bij alle aanbieders van €12,50 naar €15,– per maand gegaan. Is dus €180,– per jaar. Heb je dan ook nog Film1 en/of Sport1, meestal €12,50 p/m, dan tikt dat aardig aan voor een beetje televisie kijken.

Zie onderstaande tabel voor een overzicht.

bedrijfEredivisie live (HD)Film1 (HD)Sport1 (HD)
UPC€15,– (4k + HD)€12,50 (4k + HD)€12,50 (6k + HD)
Ziggo€15,– (4k + HD)€12,50 (4k + HD)€12,50 (6k + HD)
KPN ITV€15,– (4k + HD)n.v.t.1€12,50 (6k)
Tele2€15,– (4k)€12,50 (4k)€12,50 (6k)
Digitenne€12,50 (2k)n.v.t.2n.v.t.2
Canaldigitaal€12,95 (2k + HD)€14,95 (4k+ HD)€9,95 (3k + HD)

1. KPN ITV biedt Videotheek thuis aan. 2. Digitenne heeft te weinig ruimte voor 4 kanalen Eredivisie. Derhalve ook geen Film1 en Sport1.
Tele2 is nog zéér beperkt in haar HD-aanbod. Alleen Ned. 1,2,3,sbs6,net5,veronica.

Hallmark niet meer in Nederland beschikbaar

Per vandaag zijn alle distributeurs gestopt met de doorgifte van het filmkanaal Hallmark Channel. UPC stopte al op 4 juli. Door het verlopen van het merkrecht mag NBC de zender niet meer buiten de V.S. doorgeven. De meeste distributeurs hebben nog geen vervanging voor de zender. Alleen Ziggo geeft momenteel (vooralsnog tijdelijk) de zender Crime & Investigation door.

Analoog blijven via Ziggo… of toch maar digitaal. Een vergelijk met UPC.

Er is nog steeds veel te doen rond het verminderen van analoge zenders door Ziggo. Velen stappen dan toch maar over op Ziggo digitaal. Je hebt dan alleen de aanschaf van een STB en het smartcard startpakket. Je beschikt dan gelijk over 60 tv-zenders w.o. 7 Duitse, BBC 1 en 2, CNN, TV5 en noem ze maar op.
Klanten van UPC zijn qua prijs veel ongunstiger uit hoor. Zie onderstaande tabel. Hierin zijn verder kleine verschillen in het aanbod niet meegenomen. Ziggo geeft v.a. september de 10 Ned. zenders en Eurosport standaard in HD kwaliteit.

Het is een beetje appels met peren vergelijken, want het is niet mogelijk te switchen van kabelbedrijf. Daarvoor moet je verhuizen.

Meer info, klik hier.

bedrijfanaloogdigitaalincl hd*
Ziggo€16,95 (25 zenders)€16,95 (tot 3 toestellen)€16,95
UPC€17,05 (30 zenders)€22,05 (1 toestel)€31,05

Bij het *: Nederland 1 tem 3, rtl 4,5,7,8, en sbs, veronica, net5 en eurosportHD. Er zijn er meer maar die zitten áltijd in een extra pakket.

Het risico van onweer en de gevolgen van neerslag

Dit is het grootst bij apparatuur die via de kabel is aangesloten. Ook het vaste aansluitpunt (israpunt) van kpn is hierbij een risico. Glasvezel geleidt niet en daarbij zal bij inslag dus geen spanning naar de huizen gaan. Het devies (kabel, koper/adsl) is dan: bij onweer de stekkers uit de muur. Ook die van de stroom, zodat een stroompiek daarop, door bliksem, ook de apparatuur niet kan bereiken. Het kpn-net wordt gebruikt door bijna alle internetproviders trouwens. Behalve natuurlijk de kabelaars, die hebben hun eigen aansluitpunt.
 
Bij Schotel en Digitenne is het risico veel kleiner. De antennes staan meestal niet hoog en zijn te klein om door de bliksem gevonden te worden. Bij Digitenne staan de antennes vaak zelfs binnenshuis. Maar ook hier geldt, is het onweer erg dichtbij (minder dan 10 kilometer), dan de stekkers uit het stopcontact halen.
 
Bij onweer kan er ook veel neerslag zijn. Dit kan tot gevolg hebben dat de signalen via de satelliet verstoord raken of helemaal niet meer te krijgen zijn. Bij prachtig weer kan je daar trouwens ook storingen hebben als er in de buurt van het uplinkstation veel neerslag (regen of sneeuw) is. Andere distributeurs van tv-signalen kunnen daar dan ook last van hebben als zij signalen van satelliet halen. De Nederlandse tv-zenders gaan bij de meesten via het landelijke glasvezelnet (mediagateway).
 
Voor satellietschotels is een kap verkrijgbaar voor de LNB, de LNB-paraplu. Dit is een leuke gadget, waar vooral de fabrikant van de kap aan verdient. Het effect op de kleine LNB i.c.m. de afstand tot de schotel is uiterst minimaal te noemen.