Home » Digitenne » Prijs Digitenne omhoog per 1 juli

Prijs Digitenne omhoog per 1 juli

Categorieën

Archieven

KPN kondigde al eerder diverse wijzigingen aan in prijzen en zenderaanbod bij interactieve tv en Alles-in-1. Zie daarvoor eerdere berichten hier.

Ook bij Digitenne echter wijzigt de prijs. Deze gaat van € 12,50 per maand naar € 14,00 per maand (incl. btw). KPN zegt deze stap te moeten nemen omdat minder mensen Digitenne afnemen en het dus per gebruiker duurder wordt. (bron)

Een ander beleidspunt bij KPN is het in de markt brengen van int. tv. Dat kost € 12 per maand extra* als je het bij je kpn-internet neemt. Dat zijn dus meer zenders en ook een 20 tal in HD. En dat HD aanbod wordt steeds verder uitgebreid. HD moet wel geleverd kunnen worden op je adres. Dit hangt o.a. af van de afstand tot een centrale.

De prijs van Digitenne was en is nogal grillig geweest de laatste jaren. Ooit in 2006 was het € 9 per maand. Na wat kleine wijzigingen werd het in, ik geloof 2008, € 6,95 p/m. Later weer via 9,95 naar 12,50. Nu dus € 14,00 v.a. 1 juli 2015. Best prijzig, gezien het aanbod. En de beeldkwaliteit niet beter dan goede (dat wel) analoge kabel. Maar dat laatste berust op persoonlijk vergelijk hoor.

Digitenne wordt veelal gebruikt door mensen met een (zeer) kleine beurs. Het wordt voor die groep bijna onbetaalbaar om nog meer dan NPO te ontvangen. Maar ook daar moeten ze dan weer een dvb-t ontvanger voor kopen, wat velen in die groep niet kunnen betalen. Ook al worden die dingen v.a. ca € 20 aangeboden via o.a. Marktplaats bijvoorbeeld.

*Basispakket. Extra zenderpakketten los afneembaar.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: