Home » Posts tagged 'nederland'

Tagarchief: nederland

Politiek praat over ongewijzigde doorgifte tv-kanalen

Staatssecretaris Dekker en de tv-providers hebben van de Tweede Kamer 6 maanden de tijd gekregen om overeenstemming te krijgen over verplichte ongewijzigde doorgifte van de tv-zenders. Vooral de doorgifte van Hbbtv is hierbij een punt.

Momenteel geven enkele kabelbedrijven Hbbtv door van de Publieke Omroep. Behalve Caiway en Kabel Veendam, die geven ook Hbbtv door van de SBS-zenders SBS 6, NET 5 en Veronica.

Momenteel kan men van Hbbtv gebruik maken indien het kabelbedrijf dit signaal meestuurt, men kijkt via een tv met internet-aansluiting via de ingebouwde kabel-tuner (dvb-c). Kijkt men met een losse ontvanger dan kan Hbb nog niet gebruikt worden.

Bij Digitenne wordt ook Hbb meegestuurd bij Nederland 1,2 en 3. Ook alleen te gebruiken met een geschikte tv (met dvb-t tuner) die aangesloten is op internet, bij voorkeur middels een netwerkkabel. De losse Digitenne-ontvangers zijn niet geschikt voor Hbb.

Bij KPN zal het lastiger worden eventueel hbb te implementeren. Via poort 3 van het modem is de ontvanger alleen aangesloten op het tv-netwerk van kpn en niet op internet. Via de hdmi verbinding lijkt het mij ook lastig om het signaal mee te zenden, die norm is daar niet voor bedoeld. Zie deze uitleg over de netwerkopbouw van kpn. Het signaal van kpn kan niet direct met een tv bekeken worden.

Overigens kun je het Hbb aanbod van de N.P.O. ook via je pc, laptop of tablet bekijken, zie daarvoor een eerder geschreven artikel op deze site.

HbbTV via kabel Veendam

Met ingang van vandaag geeft kabel Veendam het Hbbtv signaal door bij de HD-versies van de zenders SBS6, Veronica en Net5. Al eerder gebeurde dit bij Nederland 1 HD, Nederland 2 HD en Nederland 3 HD.

Het signaal kan gebruikt worden i.c.m. de in de tv ingebouwde HD (dvb-c) ontvanger.

Zie ook digitalekabeltelevisie.nl en telecompaper.com .

Gerelateerd artikel: HbbTV niet via de kabel, dat is niet erg.

Prachtige negende plek voor Anouk

Anouk heeft op het songfestival een prachtige negende plek bemachtigd. En dat is heel wat beter dan afgelopen jaren. In een niet zo spannende puntentelling stond winnaar Denemarken al snel op de eerste plek en bleef daar dus. Nederland schommelde in de telling tussen de 7de en 10de plek. Uiteindelijk de negende dus.

Hier is via Nederland 1 van het festival genoten. In HD uiteraard. Helaas viel 2 x het beeld en geluid gedurende 2 seconden weg. Bij de tweede keer ging het helemaal niet goed want toen waren de commentatoren tijdens het liedje te horen.

Het geluid via Nederland 1 was prima. We hebben het hier via de Dolby Pro Logic II decoder gestuurd (PL II music) en dat ging prima!

Kortom: genoten!

Netflix (VOD) komt naar Nederland

De populaire videostreamingdienst Netflix komt naar Nederland. Momenteel is het bedrijf actief in America. Er volgt nu een uitrol naar Nederland en Frankrijk. Daarna is België aan de beurt.

Het bijzondere bij deze dienst is dat je niet per film of aflevering betaald. Maar voor een vast bedrag per maand kun je kijken zoveel en zo vaak je wilt. Door deze opzet is Netflix in het thuisland zeer populair. We moeten daarbij niet vergeten dat er in de V.S. nog vaker reclame-onderbrekingen op tv zijn dan bij ons. Die zijn dan vaak wel een stuk korter. Meestal 1½ tot 2 minuten.

In de V.S. wordt de dienst aangeboden voor 8 dollar per maand. Wat de prijs in Nederland (Europa) gaat worden is nog niet bekend.

Zie ook datanews.knack.be.

Weer niet….

Het is zangeres Joan wederom niet gelukt om Nederland te plaatsen voor het songfestival op zaterdag.
Ze heeft het liedje You and me zelf geschreven. Het gaat over een jeugdliefde waar ze veel cowboy en indiaantje mee speelde. Helaas was het liedje niet apart genoeg om voldoende stemmen van vak- en publieksjury binnen te krijgen.
Het is het 8-ste jaar op rij dat Nederland zich niet voor de finale weet te plaatsen. Aan de kwaliteit van het liedje lag het niet mijns inziens.
 
Veel mensen vonden bij tijd en wijle de beeldkwaliteit niet erg goed. Dit kwam voornamelijk doordat vrijwel het hele decor van led-verlichting was voorzien. Hierdoor kan men mooie effecten in het decor plaatsen maar erg geschikt voor HD is het (nog) niet. In SD kwam het rommelige effect van de enorme led-schermen nog meer naar voren.
Overigens heb ik via KPN (ned. 1 HD via 701) niets van artefacten bemerkt.