Home » Posts tagged 'overleden' (Pagina 2)

Tagarchief: overleden

Shirley Temple overleden

Actrice Shirley Temple is overleden is op de website van de BBC te lezen. Zij begon op zeer jonge leeftijd haar carrière in film en theater.

Shirley Temple is 85 jaar geworden.

Acteur Philip Seymour Hoffman onverwacht overleden

Vanavond is bekend gemaakt dat acteur Philip Seymour Hoffman onverwacht op 46-jarige leeftijd is overleden. Vermoedelijk is het een overdosis drugs, meldt de Telegraaf.

Zie ook imdb.com .

Acteur Peter O’Toole overleden

Hij is bekend van onder meer de film Laurence of Arabia uit 1962. Peter O’Toole is 81 jaar geworden.

Zie ook: Telegraaf.nl/prive over zijn overlijden.
en: imdb.com voor zijn C.V.

Kees Brusse overleden

Acteur en regisseur Kees Brusse is op 88-jarige leeftijd overleden. Heel bekend werd hij van de rol van de trambestuurder in een tv-serie. Dat doet erg denken aan het latere taxi met Maarten Spanjer. Ook als trambestuurder hoorde Brusse verhalen aan van de straat.

Om 00:10 uur op Nederland 1 is vanavond een in memoriam te zien met Kees Brusse. (tot 01:05 u)

Meer over Kees Brusse, zie nos.nl.

Acteur Paul Walker (40) omgekomen (update 3 dec)

Bericht gemaakt: 1 dec 2013 om 13:42
Laatste keer bijgewerkt: 3 dec 2013 om 14:45 (zie onder)

Bij een auto-ongeluk in Los Angeles is de Fast and Furious acteur Paul Walker op 40-jarige leeftijd omgekomen. Hij zat als passagier in de auto. Ook de chauffeur, een goede vriend van de acteur, kwam om. De auto reed tegen een boom en vatte vlam. De Porsche waar de twee inzaten brak bij de crash doormidden. Volgens de politie reden ze veel te hard.

De twee kwamen net van een fundraiser voor de getroffenen in de Filipijnen.

Paul Walker, zie bio op imdb, is vooral bekend van de Fast and Furious filmreeks. Hij laat een vrouw en een 15-jarige dochter achter. Door dit ongeval kijk je toch anders tegen deze filmreeks aan… ik tenminste wel.

In het bronmateriaal ziet u een video van net na de crash die door een helikopter is gemaakt. Dit zijn schokkende beelden en niet geschikt voor jonge mensen. Ook een video van mensen die er al waren voordat brandweer en politie aanwezig waren. Voor de inzittenden was toen al niets meer te doen.

Zie ook nu.nl, tmz,com.

Aanvulling 3 dec.
Website tmz heeft beelden van een bewakingscamera in handen waarop de crash van de Porsche (in de verte) te zien. Hieruit blijkt volgens tmz duidelijk dat er van een tweede wagen en dus een straatrace geen sprake was. Lees meer via ad.nl –>

Acteur Al Ruscio is overleden

De acteur Al Ruscio is overleden. Hij is 89 jaar geworden. Hij speelde in vele tv-series waar onder Baretta (1975) en The Six Million dollar man (1975) en Insight in 1983. In de serie Live goes on speelde hij van 1990 t/m 1992.

Een hele bekende filmrol voor hem was die in The Godfather part III. Hij speelde het karakter Leo Cuneo.

Voor een volledig overzicht en een foto (het oh ja, die-effect…) gaat u naar imdb.com.

Ray Dolby overleden

Ontwikkelaar Ray Dolby van het Dolby Prologic geluidssysteem is op 80-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn bedrijf Dolby Laboratories bekend.

Het eerste systeem was Dolby Noise Reduction (Dolby NR) voor met name cassettedecks. Daardoor nam de achtergrondruis met (opnemen en) afspelen behoorlijk af. Hierbij hielp ook de ontwikkeling van het Chroomdioxide bandje. Tegenwoordig gebruikt bijna niemand meer een cassettedeck om op te nemen; hooguit nog om oude bandjes mee af te spelen.

Dolby is verder zeer bekend om de meerkanaals geluidssystemen. Dit begon met Prologic met 5 speakers en een subkanaal. De 2 achterkanalen waren hierbij nog mono. Later kwam het Prologic II systeem, waarbij geluidsscheiding gecreëerd kon worden op de achterkanalen. Deze systemen zijn nog gebaseerd op 2 kanalen input, waarin de informatie voor alle output-kanalen is verwerkt. In de bioscopen zijn deze systemen het eerst geïntroduceerd.

Tegenwoordig wordt, nog steeds, het Dolby digital 5.1 systeem veel gebruikt. Er is ook al 7.1.

Dolby is allang niet meer de enige die meerkanaals audio codering heeft ontwikkeld. Er is ook DTS, en Sony SDDS. Dolby digital is de standaard voor dvd en blu ray. Dat betekent dat de schijfjes, indien surround, in ieder geval daarvan voorzien moeten zijn. Ook is Dolby digital 5.1 de standaard voor geluid bij HD televisie kanalen.

Meer informatie over Ray Dolby en Dolby systems vindt u door hier te klikken.

Actrice Eileen Brennan overleden

De actrice die de kapitein speelde in de 1980 komedie Private Benjamin, Eileen Brennan, is overleden. Zij is 80 jaar oud geworden. De hoofdrol in die film werd overigens gespeeld door Goldie Hawn. Eileen Brennan speelde captain Doreen Lewis.

Andere films waar de actrice acte de presence gaf zijn o.a. The Sting (1973), Clue (1985), Miss Congenality 2: armed and dangerous en vele andere. Ook trad zij in vele televisieseries op. Zie voor haar televisie- en film-optredens deze lijst.

Rita Reys overleden na hersenbloeding

Jazz-zangeres Rita Reys is op 88-jarige leeftijd overleden ten gevolge van een hersenbloeding die ze enkele dagen geleden kreeg. Ze was nog herstellende van een heupoperatie, die zij enkele maanden geleden onderging. Op 6 juli trad zij weer op na deze operatie. Haar eerstkomende optreden was gepland op 1 september in Paradiso.
(bron: www.ritareys.eu)

Rita Reys is twee keer getrouwd geweest. Haar eerste echtgenoot drummer Wessel Ilcken overleed 13 juli 1957 ten gevolge van een hersenbloeding. Met hem heeft ze een dochter: Leila. Drie jaar later hertrouwde ze met pianist Pim Jacobs. Hij overleed in 1996 ten gevolge van kanker.

Meer:
nos.nl: jazz-zangeres Rita Reys overleden
Totaaltv: Nederlandse jazzlegende Rita Reys overleden

Wikipedia, Rita Reys.

Google zoekresultaten .

Vanavond op radio 6 van 20:00 tot 22:00 uur wordt uitgebreid stilgestaan bij het overleiden van de zangeres. Op Nederland 1 worden van 00:00 tot 1:00 uur concertbeelden van Rita Reys uitgezonden.

J.J. Cale overleden

De zanger en liedjesschrijver J.J. Cale (John Weldon Cale) is overleden op 74-jarige leeftijd. Hij stierf aan de gevolgen van een hartaanval. Hij was daarvoor in een ziekenhuis in Californië opgenomen.

De naam J.J. kreeg hij van een bevriende nachtclubeigenaar. Die verdubbelde de voorletter om verwarring met John Cale van de Velvet underground te voorkomen. Het had net zo goed J.W. kunnen zijn. Maar de letter W bekt niet zo lekker in het Engels: double U (dit spreek je uit als doubbel joe).

Behalve voor zichzelf schreef hij ook nummers voor anderen. Voor Eric Clapton schreef hij de hits Cocaïne en After midnight.

Dode bij Cirque du Soleil

Bij een voorstelling van Cirque du Soleil is een acrobate omgekomen, meldt deredactie.be. De 31-jarige Sarah Guyard overleed zaterdagavond in het universitair ziekenhuis in Las Vegas. Eerder die dag was zij 15 meter omlaag gevallen toen het misging met haar act. Bij Cirque du Soleil is nog nooit eerder een dodelijk ongeval geweest sinds de oprichting in 1984.

Zij doet, of beter deed eenzelfde soort act als bijvoorbeeld Daniëlle Bubberman, die in Nederland bekend werd door haar optreden in Holland got Talent.

Sarah Guyard laat 2 kinderen en een echtgenoot achter. Zij trad op onder de artiestennaam Sassoon.

Bep Langezaal (96), golden oldies, overleden

Maandag 11 juni is Bep Langezaal overleden. Zij maakte deel uit van het bnn-koor Golden Oldies. Bep is 96 jaar geworden.

Bron: denhaagfm.nl.

Herman Emmink (86) overleden

Prestentator Herman Emmink is overleden maakt NOS nieuws bekend. Als zanger is hij bekend met Tulpen uit Amsterdam. Hij presenteerde jarenlang het televisiespelletje “Wie van de drie?”.

Meer nieuws over Herman Emmink op nu.nl .

Bond-trompettist Derek Watkins overleden

Trompettist Derek Watkins is op 68-jarige leeftijd overleden meldt nu.nl. Hij werkte mee aan alle tot nu gemaakte Bondfilms, dus inclusief Skyfall. Hij is te zien en spelend en sprekend te horen in de documentaire die op de DVD/BD is gevoegd. Hij was al enige tijd ziek.

Dode (25) bij Franse Expeditie Robinson

De opnamen van Koh Lanta, de Franse versie van Expeditie Robinson, zijn direct stilgelegd nadat een van de kandidaten omkwam. De 25-jarige Gerald Babin stierf tijdens een opdracht aan een hartaanval. De opnamen van het 16-de seizoen vonden plaats in Cambodja. De crew en de kandidaten zijn teruggekeerd naar Parijs. Zij worden daar psychologisch bijgestaan.

Bron: telegraaf.nl .

Zie ook: TF1 schrapt Koh Lanta na dood kandidaat.