Home » Posts tagged 'vrt'

Tagarchief: vrt

Laatste dag VRT teletekst

Het is vandaag, 31 mei 2016, de laatste dag dat de VRT redactie teletekst nog actueel houdt. V.a. morgen staan er meldingen op dat teletekst gestopt is. Er staat verwijzing naar plekken waar de informatie wel te vinden is, zoals de internetpagina’s van de VRT.

De ondertitelservice (888) zal wel voortgezet worden. Apart genoeg is dit ook precies waar de BBC in de jaren ’70 teletekst voor ontwikkelt had.

Voor nieuws kunt u bij de Belgen voortaan terecht op deredactie.be.
Sportnieuws: sporza.be
Over de omroep: vrt.be (feitelijk de startpagina voor alles van VRT)
Alles over Één: www.een.be
Alles over Canvas: www.canvas.be
Alles over Ketnet: www.ketnet.be

VRT gaat teletekst stoppen

De Vlaamse omroep VRT gaat teletekst uitfaseren. Uiteindelijk blijft er, net als bij de BBC, alleen een ondertitelservice voor doven en slechthorenden over. Het aparte is dat juist daarvoor begin jaren ’80 teletekst ontwikkelt was, maar het zeker de eerste 15 jaar daarvoor niet of nauwelijks is gebruikt.

Teletekst wordt volgens de woordvoerder van de VRT steeds minder gebruikt. Dit komt door het toenemende gebruik van smartphones en tablets. Vergeten wordt echter dat teletekst een zeer toegankelijk medium is voor m.n. nieuws en programma-informatie.

Zie m.b.t. de teletekst van de VRT ook Het Laatste Nieuws .

Sinds de uitschakeling van Teletekst op TV Noord-holland heeft schrijver dezes die zender niet meer aan gehad. Ik gebruikte daar namelijk alleen maar teletekst voor het regionale nieuws.

VRT komt in nieuwbouw

De VRT gaat over enkele jaren naar een geheel nieuw gebouw. Zo is gisteren al bekend bekend gemaakt. Er zal in 2018 met de bouw worden begonnen. In 2021 zouden alle faciliteiten over moeten naar de nieuwbouw.

Meer info/lees verder, klik hier .