Home » Posts tagged 'fm'

Tagarchief: fm

FM radio via de ether nog tot minstens 2023

De overheid heeft besloten om de FM frequenties in de ether opnieuw te veilen. De licenties, die via de vorige veiling verdeeld waren, lopen af in 2017. De nieuwe worden 10 jaar geldig. Het streven is wel om per 2023 de FM uit te schakelen. Maar er is dus een mogelijkheid dat de FM frequenties nog tot 2027 in de lucht blijven.

Bij deze nieuwe veiling worden tevens DAB+ frequenties, of beter gezegd kanalen, meegeveild. Hierdoor kan de overgang naar digitale etherradio soepeler gemaakt worden.

De landelijke FM frequenties worden geveild met landelijke DAB+ kanalen. De regionale frequenties met regionale DAB+. Tenslotte worden er nog regionale frequenties geveild. Het is deze keer toegestaan dat een bieder op meerdere regionale frequenties biedt, zodat ook kleinere of nieuwe bespelers van de markt een meer landelijke dekking kunnen creëren.

Bron/meer info.

Service FM overzicht Ziggo

Op dit moment is er nergens een FM overzicht te vinden op de website van Ziggo. Als service heb ik er even een gemaakt. Die is i.i.g. geldig voor de regio Heemstede/Bennebroek/Haarlemmermeer. Maar mogelijk ook voor meer regio’s.

Het overzicht vind je hier: FM overzicht Ziggo.

Sublime FM van de Satelliet

Sublime FM is niet meer via de satelliet te ontvangen. De beam wordt gehuurd door de eigenaar van Arrow-groep en die heeft er nu Arrow jazz international op gezet. Dit is overigens de enige plek waar deze zender te krijgen is.

Sublime FM is nog gewoon te krijgen via FM, Digitenne, kabel en internet. Sinds de naamswijziging behoort SublimeFM niet meer tot de Arrow-groep.