Home » Televisie » Beide Turner filmkanalen stoppen op 1 januari

Beide Turner filmkanalen stoppen op 1 januari

Categorieën

Archieven

Meldden we eerder al dat TCM (Turner Classic Movies) er in Nederland (en ook België) mee stopt, nu weet Totaaltv te melden dat het andere kanaal TNT Benelux er ook mee stopt.

Dat betekent dat we na 31 december in één keer twee filmkanalen kwijt raken. De zenders hebben beide geen grootse kijkcijfers. Zelfs voor niche kanalen valt het tegen. TNT was, als deze eraf is, nog geen jaar beschikbaar in Nederland.

TNT (Turner Network Television) wordt in Nederland op beperkte schaal doorgegeven. Bij mijn weten bijvoorbeeld niet door UPC of Ziggo. Hij is wel (in het pluspakket) bij KPN.
TCM wordt op grotere schaal gedistribueerd. Die is ook o.a. bij KPN, Ziggo, Delta e.a.

Met de stopzetting op 1 januari heeft de Europese versie van TNT nog geen 2 jaar bestaan. De zender startte in maart 2012 met enige bombarie. Het Belgische Telenet was lange tijd de enige waar de zender te bekijken was. In januari 2013 kwam de zender bij o.a. kpn.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: