Home » Algemeen » Politiek praat over ongewijzigde doorgifte tv-kanalen

Politiek praat over ongewijzigde doorgifte tv-kanalen

Categorieën

Archieven

Staatssecretaris Dekker en de tv-providers hebben van de Tweede Kamer 6 maanden de tijd gekregen om overeenstemming te krijgen over verplichte ongewijzigde doorgifte van de tv-zenders. Vooral de doorgifte van Hbbtv is hierbij een punt.

Momenteel geven enkele kabelbedrijven Hbbtv door van de Publieke Omroep. Behalve Caiway en Kabel Veendam, die geven ook Hbbtv door van de SBS-zenders SBS 6, NET 5 en Veronica.

Momenteel kan men van Hbbtv gebruik maken indien het kabelbedrijf dit signaal meestuurt, men kijkt via een tv met internet-aansluiting via de ingebouwde kabel-tuner (dvb-c). Kijkt men met een losse ontvanger dan kan Hbb nog niet gebruikt worden.

Bij Digitenne wordt ook Hbb meegestuurd bij Nederland 1,2 en 3. Ook alleen te gebruiken met een geschikte tv (met dvb-t tuner) die aangesloten is op internet, bij voorkeur middels een netwerkkabel. De losse Digitenne-ontvangers zijn niet geschikt voor Hbb.

Bij KPN zal het lastiger worden eventueel hbb te implementeren. Via poort 3 van het modem is de ontvanger alleen aangesloten op het tv-netwerk van kpn en niet op internet. Via de hdmi verbinding lijkt het mij ook lastig om het signaal mee te zenden, die norm is daar niet voor bedoeld. Zie deze uitleg over de netwerkopbouw van kpn. Het signaal van kpn kan niet direct met een tv bekeken worden.

Overigens kun je het Hbb aanbod van de N.P.O. ook via je pc, laptop of tablet bekijken, zie daarvoor een eerder geschreven artikel op deze site.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: