Home » Radio » Commerciële radiostations boos om zenderkosten

Commerciële radiostations boos om zenderkosten

Categorieën

Archieven

De radiozenders radio 538, Sky radio, radio Veronica en Q-Music stappen naar de rechter. Ze zijn het niet (meer) eens over de jaarlijkse betaling voor hun frequenties. Ze betalen elk ca 3,4 miljoen daarvoor aan het ministerie. Over een periode van 6 jaar sinds de frequentieveiling in 2011.

Echter, sinds Arrow classic rock uit de fm-ether verdween is dat kavel, A7, ook in de verkoop gegaan. De énige bieder was radio 10. En die betalen nu jaarlijks … ‘slechts’ 2 ton aan het ministerie.

De vier andere stations vinden dat er onrechtmatigheden plaats hebben gevonden en eisen nu via de rechter een verlaging van hun bijdrage. En dus van het bedrag dat ze uiteindelijk betalen voor hun kavels.

Dus, wordt vervolgd.

bron.


1 reactie

  1. […] geld betaald voor haar etherfrequentie. Veronica en nog enkele andere aanbieders hadden in november dit bij de rechter […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: