Home » Kabel » UPC reserveert kanaal 36 voor digitale televisie, epg naar 8 dagen

UPC reserveert kanaal 36 voor digitale televisie, epg naar 8 dagen

Categorieën

Archieven

UPC gaat via het kanaal 36 digitale televisiediensten doorgeven. Dit staat in een mededeling op het analoge kanaal. Door die mededeling is het nu al niet meer (goed) mogelijk nog een video af te spelen via coax op kanaal 36. Maar de meeste video’s staan voor afspelen al zeker 15 jaar aangesloten met een scartkabel. Daarop is ook stereogeluid. Mijn laatste 3 vhs-recorders hadden al niet eens meer een modulator aan boord. Dus je moet nog wel een héél oude en wérkende vhs hebben én via coax afspelen wil je nog last hebben hiervan.

Heb je de weergave nog steeds via kanaal 36 en je gebruikt upc dan beter even een scart-kabel erop zetten. Levert bovendien mooier beeld en stereogeluid op. Bovendien schakelt de tv automatisch zodra voor weergave wordt gekozen.

Vanaf 1 oktober wordt het HD aanbod bij UPC uitgebreid met Nat. Geogr. Wild en E! Entertainment.
De EPG van Nederland 1,2 en 3 wordt uitgebreid van 3 naar 8 dagen. Dit maakt programmeren van de PVR wat gemakkelijker.


4 reacties

 1. […] gaat Delta, in navolging van UPC, ook het videokanaal UHF 36 voor doorgifte van (digitale) zenders gebruiken. Weergave van video kan […]

 2. Ad Vies schreef:

  En als je voor je inhouse distributie kanaal 36 gebruikt? Bijvoorbeeld omdat je graag boven in de slaapkamer(s) je videorecorder/Bluray/whatever wilt zien ? Lekker prettig gecommuniceerd weer van UPC. Klanten bestaan kennelijk niet, het zijn louter cijfertjes voor hun statistieken, om daarmee nog hogere inkomsten mogelijk te maken.

 3. petergv schreef:

  Hallo Rob.
  Tja, wel beetje old fashioned om het dan via kanaal 36 af te spelen, levert een minder goed beeld op dan via SCART. Als je er even voor je moeder een SCART-kabel tussen zet is het afspeelprobleem gelijk opgelost. Bovendien gaat de tv automatisch naar het SCART-kanaal als op de weergavetoets van de HDD-recorder wordt gedrukt. Ook dat is handiger en makkelijker; scheelt de handeling van het kanaal kiezen op de televisie.
  Succes.

 4. Rob schreef:

  Tja, dat klopt dus niet. Die laatste regel een héél oude …
  Mijn moeder van 83 (niet de leeftijd van de video recorder) heeft een moderne B&O installatie met Hard Disk recorder die óók op kanaal 36 afspeelt. De melding ik kan mijn opnames niet meer afspelen deed mij al denken aan een stekker die eruit was gegaan en wellicht op een verkeerde plaats terug gestoken. Maar nee, het was UPC die zonder voorafgaande kennisgeving kanaal 36 gaat gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: