Categorieën

Archieven

Pagina-overzicht

Contact

U kunt contact opnemen met de maker van deze blog via email. Klik hier om een email te sturen.

Meer HD bij Ziggo?

U vraagt zich misschien af; waarom verschijnt hier dan geen enthousiast bericht na de zeer recente publicaties bij collega’s? Nou, simpel. Omdat de huidige situatie in het aanbod van HD er al weer sinds 10 april is. Toen zijn er van 14 zenders die ook in KabelTV zitten, de SD versies uitgeschakeld (!) waardoor deze sindsdien ook HD te zien zijn zonder smartcard. Er is dus niks nieuws onder de zon.
Deze 14 zenders zijn via TV Standaard, Complete en Max al heel lang HD. In het KabelTV aanbod blijven RTL 4, 5, 7, 8 en Z en SBS 6, Veronica en Net 5 SD. Daarvoor moet je over naar TV Standaard of hoger. Deze SD kanalen gaan binnenkort wel van mpeg2 naar mpeg4, in SD dus.

Zie ook: 14 zenders naar HD bij Ziggo en Zenderoverzicht KabelTV op deze site. En de zenders die beide providers hebben maar Ziggo in SD en kpn wel in HD. Dat lijstje is de laatste maanden wel flink geslonken.

Spike stopt; Paramount Network start

Met ingang 24 mei wordt de zender Spike bij alle providers stopgezet omdat deze zender ermee stopt. Maar er komt direct een nieuwe zender via het kanaal: Paramount Network. De nieuwe eigenaar van het kanaal doopt de zender geheel om. In feite stopt Spike, want er is ook een nieuwe programmering.

KPN Digitenne: 12, het tijdsblok op het kanaal van Nickelodeon vervalt; Nickelodeon wordt per 1 juli 24/7. Van 24 mei t/m 30 juni is in het tijdsblok overigens wel Paramount te zien (21:00 – 02:30).

KPN iTV: 13
Ziggo: 16 (v.a. KabelTV)
T-mobile: 19

De (huidige) url: spiketv.nl .

Vandaag Inside keert terug op TV

Vanaf maandag 16 mei zal het programma weer dagelijks te zien zijn op de vaste tijd van rond 21:30. Aldus Johan Derksen; Talpa houdt zich nog op de vlakte. De kern met Wilfred Genee, Johan Derksen en Rene van der Gijp zal weer aanschuiven met gasten.

Er is door onder anderen John de Mol uitgebreid gesproken met het drietal die zelf de stekker eruit trokken.

Naar mijn mening moeten de regionale zenders nu ook op hun beslissing terugkomen op het programma Muziek voor volwassenen van Johan Derksen weer uit te zenden. Het is toch een van de beter muziekprogramma’s van de Nederlandse radio. Ik zit bij KPN en heb niet de regionale zenders (Drenthe) die het wel nog uitzenden. Een radio-stream op de stereo-set vereist extra apparaten.

ESPN woensdag met extra kanalen via Watch

Tijdens speelronde 33 van de eredivisie, komende woensdag, geeft ESPN alle wedstrijden live door. Echter niet allemaal via de 4 tv kanalen. Op ESPN komt een schakelprogramma, waar tussen álle wedstrijden live, of met korte vertraging, geschakeld wordt. Je krijgt daar álle doelpunten van álle 9 wedstrijden te zien. Er zijn er nog 3 live via de tv via ESPN 2, 3 en 4. Overige via ESPN Watch. Dat is beschikbaar via laptop en via Tablet en Smartphone ESPN watch app. Casten naar tv via chromecast wordt ondersteund via tablet/smartphone ESPN app.
Als je ESPN hebt via je provider kun je gratis een account bij ESPN maken voor watch. Uitgezonderd Digitenne only abonnee’s.

Woensdag 11 mei

ESPN : schakelprogramma (speelschema)
ESPN 2 : Ajax – sc Heerenveen
ESPN 3 : PSV – N.E.C.
ESPN 4 : Go Ahead Eagles – Feyenoord
ESPN Watch: overige wedstrijden

De Next Mini heeft (nog) geen teletekst

De nieuwe Next Mini decoder bij Ziggo blijkt (nog) niet over teletekst te beschikken zo blijkt uit dit onderwerp op het Ziggo forum. Wel is het mogelijk om ondertiteling voor gehoorproblemen aan te zetten via het menu.

Om teletekst nieuws en andere pagina’s te lezen kan je je televisie voorzien van de coax die tenslotte los ligt als je de Mini hebt. Op de tv kun je dan de ongecodeerde zenders instellen met netwerkcode (0)4444.

Ook is nos teletekst beschikbaar via de webpagina nos.nl/teletekst en via de NOS Teletekst-app op je smartphone / tablet. Die app kan ik zeer aanbevelen. Je hebt je smartphone tenslotte altijd bij de hand.

ARD Teletekst online.
ZDF Teletekst online.
WDR Teletekst online.

Storing kpn: interactieve TV KPN verstoord

[Storing opgelost]

Er is storing bij interactieve TV
Live kijken is mogelijk via de decoder. Opnames kijken, Terugkijken, Begin gemist werkt niet.
Online kijken werkt noch live noch opnames.

[update 03:00: Storing verholpen. bron: kpn.com/storingen ]

Er is geen gids
Terugkijken werkt daardoor ook niet
Opnames worden niet gestart

In de app KPN TV op een televisie is er geen startpagina.
Live kijken is niet mogelijk in de app (TV, smartphone, Tablet, website tv.kpn.com)

Storing is bekend. Er wordt aan gewerkt. Niet bellen. Is niet nodig. Herstarten of resetten ook niet.

Zie ook forum kpn mbt deze storing.

Ondersteuning KIJK.nl stopt op Humax en Cisco boxen

Talpa gaat stoppen met de ondersteuning van deze boxen bij Ziggo. RTL (RTLXL) heeft dat 3 april 2018 al gedaan. Na 31 mei is het ook voor de Talpa zendergroep afgelopen met deze ondersteuning.

Het terugkijken van programma’s via de rode knop zal dan niet meer mogelijk zijn. Omdat deze boxen terugkijken via de gids ook niet ondersteunen kunnen gebruikers alleen nog terugkijken via ZiggoGo. Via laptop (ziggogo.tv), en de app voor smartphone en tablet. Ook klanten met alleen KabelTV hebben hier toegang.

Geen Viaplay? Formule 1 race Italië via RTL (Duits)

De race van morgen, zondag 24 april, wordt ook op de Duitse RTL zender uitgezonden. De uitzending start om 14:00 uur met de voorbeschouwing. De race zelf is van af 15:00 uur.

RTL+
Bij kpn: 47 (basis)
Bij Ziggo: 58 (v.a. TV Standaard)
Bij T-mobile: 397 (pluspakket)
Tele2: 223 (pluspakket)

Nederlands commentaar erbij? Gebruik de app van Grandprixradio.nl.

Nickelodeon Ukraine bij kpn / Nickelodeon Україна на кпн

Sinds vandaag heeft kpn voor alle Oekraïense kinderen deze zender in het aanbod! U vind ‘m op kanaal 58. Ook beschikbaar via de TV app van KPN.

Від сьогодні kpn пропонує цей канал для всіх українських дітей! Ви можете знайти його на 58 каналі. Також доступний через програму KPN TV.

Abonnement Disney+ via kpn

Sinds vandaag is het mogelijk om een abonnement op Disney+ te nemen, waarmee je gebruik kunt maken van Entertainmentkorting indien je een Hussel abonnement thuis hebt. Als je de Entertainmentkorting al gebruikt heb je er geen voordeel van. Tenzij: Als je het combineert met het sportpakket van ESPN dan krijg je nog extra korting. Samen kost het dan € 19,99, dat is 1,99 minder dan beide diensten apart. De app voor Disney+ is echter niet in de kpn tv ontvanger beschikbaar!

Je kunt via kpn alleen het maandabonnement ( € 8,99 ) nemen.

Meer en alle informatie kun je lezen in de blog op het forum.

Wanneer is de app van Ziggo en KPN op een TV of streamingbox te gebruiken

Ik kom op beide fora nogal eens tegen: de app werkt wel op mijn phone en tablet, maar niet op m’n TV, of streamingbox. Dat heeft te maken met de portabiliteit: ”Content portabiliteit wetgeving”. Alleen mobiele apparaten mogen in de E.U. buiten je eigen wifi over het signaal beschikken. Dat zijn dus de laptop, mobiele telefoon en tablet.

Dus via de chromecast 4 met Google-TV (=Android-TV), Xiaomi MI stick, Nokia streamingbox 8000, Samsung TV (Tizen), LG (WebOS) e.a. kan je buiten je eigen wifi de ZiggoGo app of KPN iTV app daarin niet gebruiken.

Bij Ziggo is het ook nog zo dat je minimaal TV Standaard moet hebben. Met alleen ”KabelTV”, zonder smartcard dus, kun je wel over de app (en website) beschikken, maar alleen op de mobiele apparaten. Casten kan wel.

Je kunt casten via bv de chromecast en de MI stick (heeft ingebouwde chromecast). Ook een moderne Phillips TV en Sony TV heeft ingebouwde chromecast. Als je een Philips of Sony hebt kun je ook de app daarop gebruiken. Thuis dus.

KPN iTV app(1080p):
Thuis: Android-TV; Apple Airplay; (div. streamers en Philips TV en Sony TV); Tizen (Samsung TV va 2018); WebOS (LG TV va 2018); tablet; smartphone; laptop ( tv.kpn.com )
Buiten eigen wifi (E.U.): smartphone; tablet; laptop ( via de website tv.kpn.com )
Info: De smart TV app (Tizen, WebOS, Android-TV);

Ziggo Go app (720p):
Thuis: Android-TV; Apple-TV; Amazon Fire TV; tablet; smartphone;
laptop ( ziggogo.tv ).
De eerste 3 uitsluitend van af TV Standaard; alleen via de Next Mini wordt 4k ondersteund iig on demand.
Buiten eigen wifi (E.U.): tablet; smartphone; laptop ( ziggogo.tv )
Info via de website van Ziggo.

De nieuwe Next Mini, zonder coax, werkt op basis van de app en werkt alleen op het thuisadres. Deze ondersteunt wel 4k on demand.

Ziggo start verhuur Next mini voor extra tv

Ziggo heeft een pagina online gezet waarin actief een link is om de Next Mini erbij te huren. Dit is alleen mogelijk voor klanten die nu al een XL, Next of Next Mini huren als eerste ontvanger. Heb je deze niet dan zul je (eerst) je abonnement moeten aanpassen.

De Next Mini is heel klein: 8 bij 8 cm en 1,9 cm euh… dik of hoog zeg maar. Hij werkt via wifi, maar via de adapter is er ook UTP mogelijkheid. Verder heeft ie alleen een HDMI uitgang en de aansluiting voor de stroomkabel middels mini-usb. Niet erg geschikt op een versterker dus.

WEETJES over de Next Mini.

De oplettende lezer ziet dat ik coax niet noem; dat heeft ie dan ook niet. Ziggo lijkt hiermee de eerste stap op weg van DVB-C naar IPTV te zetten. Hij werkt op basis van de Ziggo Go TV app en kan alleen op het Ziggo netwerk thuis gebruikt worden. Niet buiten de deur. Het is een 4k ontvanger met HDR ondersteuning.

Ook het gebruik van Netflix, Youtube en Videoland wordt ondersteund. Er zijn nog meer apps (mogelijk). Zie deze pagina met WEETJES.
Informatie over extra mediaboxen bij Ziggo.

Hij is te huur voor € 4 per maand.

Je kunt ook altijd voor een eigen streamingapparaat gaan natuurlijk 😉 . Ook dan kun je Ziggo TV kijken.

Ook de CI+ module blijft beschikbaar. Deze moet geleverd worden om de wettelijke ontvangst van DVB signalen met eigen apparatuur mogelijk te maken en houden. Pas als Ziggo helemaal geen DVB meer levert zijn ze daarvan gevrijwaard. Maar dan gaat er nog heel wat water door de zee.

Bekerfinale PSV – Ajax bij ESPN en Fox

De Bekerfinale komende zondag wordt via ESPN, ESPN UHD en Fox uitgezonden. De voorbeschouwing begint al om 16:00; de wedstrijd is om 18:00 uur. ESPN geeft de wedstrijd ook door via het UHD kanaal (UHD is verbeterde HD; geen 4k).

Ziggo abonnees hebben sind 12 januari het hoofdkanaal van ESPN (421) in het standaard pakket; het UHD kanaal alleen als ze een Next hebben én het ESPN zenderpakket afnemen.

Ook KPN abonnee’s hebben het hoofdkanaal van ESPN (14). Het UHD kanaal bij afname van het 4k zenderpakket. Behalve de 3 4k zenders is daar ook het UHD kanaal van ESPN ondergebracht.

Ook abonnee’s van T-mobile kunnen ESPN (150) krijgen.

Kijkers via Digitenne zonder ESPN abonnement kunnen de wedstrijd via de zender Fox zien; daar wordt de uitzending van ESPN overgenomen.

Op maandag is het de beurt aan de vrouwen. Ook daar gaat de beker tussen PSV en Ajax. Deze is exclusief op ESPN (hoofdkanaal). Uitzending start om 14:00 uur en de wedstrijd om 14:30 uur.

Ziggo KabelTV: 14 zenders van SD naar HD

Ziggo heeft afgelopen vrijdag van 14 zenders de SD versie verwijderd. Dat betekent dat deze zenders ook zonder smartcard nog uitsluitend in HD te krijgen zijn. Daarmee heeft het KabelTV aanbod best wel behoorlijk wat HD zenders inmiddels. Dat waren er een kleine 2 jaar geleden nog maar 4.

De gewijzigde zenders heb ik HIER aangegeven met een sterretje bij de HD aanduiding.

De zenders van RTL en Talpa zijn en blijven SD zonder smartcard, maar zijn, ook voor KabelTV klanten, wel HD via de app te krijgen. En natuurlijk HD van af TV Standaard. Dus met smartcard of Mediabox met smartcard, XL of Next.

Viaplay nu al de mist in

[Update 12:55] Probleem is opgelost.

[10:34} Omdat het zo vroeg is heb ik al nooit de kwalificatie en race van Australië live gekeken.

Zag in het schema van Viaplay om 10:00 een samenvatting. Ah, mooi. Eerst enkele minuten testbeeld met NEP. Dan start de trailer en denk je, hierna komen ze! Maar nee hoor. Na 5 minuten die trailer meerdere keren had ik het wel gezien. Dan maar de live uitzending van de kwali herhalen via het ”schema”.

En die is vervolgens NERGENS te vinden! (die uitzending niet; schema wel)

Nou Viaplay, dank je wel. NOT! Hopelijk kunnen we de race morgen later op de dag wel normaal (terug)kijken.

Nieuw op deze site:Zenderoverzicht NLziet. Zie linkerkolom "Zenderindeling NLziet".Inclusief HD aanduidingen indien van toepassing.Ziggo schema uitschakeling analoge TV en FM. 29 maart 2022 project afgerond. Er is geen PAL tv of FM radio meer beschikbaar.

Sportrechten: wie heeft wat?ESPN, Ziggo Sport, Eurosport, Viaplay group.

19-3-2020; Openstelling KPN net "niet meer verplicht" na uitspraak over openstelling VodafoneZiggo, meldt Tweakers.

10-7-2021; vervolg van dit verhaal: KPN mogelijk weer onder controle ACM. (TotaalTV)

Zenderwijzigingen

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Sinds 1-12-18 is de VRT ook in België alleen met abonnement via de ether te ontvangen. Eén, Canvas en KetNet zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli 2014 middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Disclaimer

  • Aan informatie kunnen geen rechten ontleend worden.
  • De maker van deze site kan niet aansprakelijk worden gehouden voor consequenties ten aanzien van enig handelen n.a.v. de informatie op de site.