Home » Algemeen » Ziggo beëindigt dit jaar ook FM radio

Ziggo beëindigt dit jaar ook FM radio

Laatste nieuwtjes

Categorieën

Archieven

[Dit is uitgesteld tot 2021. Maar dan stopt ook de FM echt. Zie ook bericht dec. 2020)

Voor het einde van dit jaar hebben de nog resterende groep kijkers die nog analoge tv hebben, dat is een groot deel van het voormalige originele Ziggo gebied, geen analoge (PAL) televisie meer. In alle oud-UPC gebieden is PAL televisie inmiddels uitgezet.

Als er nergens echter PAL signaal meer is dan vervalt ook de toestemming van het Commissariaat om FM radio, ook analoog, door te blijven geven. Te verwachten is dat dat in één keer in het hele gebied wordt uitgezet. Mijn verwachting is het najaar.

Via uw digitale ontvanger heeft u nu al méér radio-zenders dan via de FM!
Digitaal is uitmuntend i.v.m. de 256 Kb/s mpeg2 audio streams.

Ziggo gaat FM zeker niet verlengen tot na 31 december 2020. Want het frequentiegebied is nou net uitermate geschikt voor snelle upload bij DOCSIS 3.1 internet.

Alternatieven voor de kabel-FM derhalve:
DE MEEST RECENTE EN AF EN TOE BIJGEWERKTE VERSIE VIND U DOOR HIER TE KLIKKEN.
1. Sluit de digitale ontvanger met diens audio uitgang aan op de ingang van uw versterker. Bv aux in, tape in voor analoog (rode en witte tulp) of optisch. Dat laatste heeft wel een lichte voorkeur als ook van Dolby geluid gebruik wil worden gemaakt. Want met deze opstelling kunt u ook het tv-geluid via uw boxen doen!

2. Schaf, bv. bij kringloop, een tweedehands DVB-C ontvanger aan. Ongecodeerd zijn veel zenders te krijgen. Gebruik deze als radiotuner. (Aan Ziggo: wel nog even de BBC radio ongecodeerd gaan aanbieden; BBC 1, 2 én 3 zijn nu nog via FM te krijgen.)

3. Gebruik een internet-radio. Ook aan te sluiten met tulp. De ‘radio’ haalt via wifi duizenden stations v.h. internet.

4. DAB+. U kunt een DAB+ tuner kopen. Vaak hebben deze ook FM, maar na uitschakeling van kabel-FM is alleen FM via de ether nog beschikbaar (t/m ca. 2023). DAB+ is via de ether (losse antenne) te ontvangen.
Ook mogelijk een FM/DAB+/internet-radio.

5. Steek een FM lintantenne in de tuner. Minder zenders en vaak mindere ontvangst, met vaak ruis.

Via de ether is FM er in Nederland nog tot en met 2023 hoewel daar nog steeds geen definitieve beslissing over is genomen in Den Haag. In België is het tot en met 2021.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: