Home » Algemeen » Waarom tv boxen van een provider niet werken met internet van andere provider

Waarom tv boxen van een provider niet werken met internet van andere provider

Categorieën

Archieven

Zie ook ‘TV kijken via internet buiten de deur

Dit heeft te maken met de portabiliteit zoals geregeld van uit de E.U. Vakantiegangers binnen E.U. kunnen dan hun tv abonnement ook op vakantie gebruiken, mits in een E.U. land. En mits gebruik gemaakt wordt van een als portable aangewezen apparaat. Dat zijn smartphone, tablet en laptop. Online kijken met andere apparaten kan en mag alleen met het eigen (vaste internet)netwerk van de betreffende provider in het land van het abonnement op het thuisadres. De huidige tv boxen Next en Next Mini van Ziggo maken ook voornamelijk of geheel gebruik van de eigen Ziggo internetverbinding.

Sinds Ziggo na de XL ook de Humax in de ban heeft gedaan werken ook daar de huidig geleverde Mediaboxen ook alleen op het netwerk van Ziggo zelf, met ook internet van Ziggo. Talpa groep (KIJK) is per 1 juni ook gestopt met de ondersteuning van kijken via de rode knop. Zie eerder bericht: Ondersteuning KIJK stopt op Mediaboxen Humax en Cisco.

De XL en Humax worden niet meer uitgeleverd bij (nieuwe) abonnementen. Die krijgen alleen nog de Next of Next Mini. Beiden hebben internet nodig voor het inladen van zenders, zenderinformatie, software en updates. Dit gaat, want mag, alleen via het eigen Ziggo netwerk. De Next maakt voor live kijken dan nog wel gebruik van DVB-C. Al het overige loopt via het interne internet bij Ziggo. De Next Mini werkt volledig via het internet. Maar ook deze valt niet onder de portabiliteit, derhalve alleen op Ziggo aansluitingen. En dan ook alleen op de aansluiting van het abonnement.

Bij KPN werken de ontvangers ook alleen via het eigen netwerk.

De apps voor TV’s en streamingapparaten van beide providers checken zelfs of de tv op het IP is aangesloten wat bij het abonnement hoort. Bij je buurman doet ie het dan al niet zelfs al heeft deze dezelfde internetprovider.
Voor KPN zijn dit TV’s en streamingapparaten met Android-TV, Google-TV, Tizen (Samsung TV) en WebOS (LG). En vanaf 1 juli 2022 ook Amazon Fire stick.
Ziggo biedt het aan voor Android-TV, Google-TV, Apple-TV en Amazon Fire stick.

Alles van 1 provider kan per maand al gauw enkele tientjes schelen. Zeker de combinatie internet van kpn en tv van Ziggo is prijzig. Breng je je tv dan bij KPN onder dan heb je bijvoorbeeld met 2 tv-boxen inclusief opneemmogelijkheid slecht € 15 per maand extra kwijt bovenop het internet. Verder kun je nog via 5 online devices ‘tegelijkertijd’ kijken.
Andersom; het internet dan bij Ziggo onderbrengen scheelt ook. Wel wat minder.

Wat betreft portabiliteit zie de FAQ op deze pagina van Ziggo:
Tweede tv met ziggo go en de vraag: waarom kan ik Apple-TV, Android-TV of Fire Stick niet buitenshuis of op vakantie kijken? Het zelfde geldt voor dergelijke apparaten bij alle andere providers ook.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: