Home » Zoekresultaten voor 'funai'

Zoekresultaten voor: funai

Philips: Funai blijft in gebreke

Philips was sinds januari bezig om de audio/video-divisie van het bedrijf over te hevelen naar het Japanse Funai. Daartoe werd in januari een overeenkomst gesloten met Funai, die dan Philips in licentie ging produceren.

Nu blijkt Funai zich niet aan de afspraken te houden. Daarop heeft Philips besloten de deal te annuleren. Voorlopig houdt Philips de divisie nu zelf, maar als zelfstandig onderdeel.

De overeenkomst had 5 jaar moeten duren met mogelijkheid tot verlenging. De schade die nu ontstaan is wil Philips verhalen op Funai. De deal met Funai is nu van de baan.

Bron: BNR.

Wel succesvolle licentie voor televisie.

Voor de televisie-tak heeft Philips een overeenkomst met het Chinese TPG sinds april 2011. Deze is wel succesvol. Televisietoestellen worden sindsdien door dat bedrijf ontwikkeld en gebouwd naar de maatstaven die Philips stelt. De toestellen worden onder de merknaam Philips verkocht.

Gerelateerde berichten:
Philips verkoopt consumenten-elektronica-tak. (29 jan. 2013)
Philips: geen consumenten-elektronica meer. (25 feb. 2013)

Laatste fabrikant VHS stopt productie

De laatste fabrikant die nog VHS recorders bouwde heeft aangekondigd ermee te gaan stoppen. De verkoop is vrijwel totaal ingestort. Toen VHS nog de enige mogelijkheid was programma’s op te nemen en films te huren bij de videotheek produceerde Funai er 15 miljoen per jaar. Vorig jaar rolden er nog maar 750.000 van de band.

In 1980 kwam Funai nog even met een eigen systeem op de markt, de C(ompact) V(ideo) C(assette). In datzelfde jaar ging men al over op VHS. Ook het Philipssysteem V2000 en het Sonysysteem Betamax redden het niet t.o.v. VHS.

Eind deze maand is het over met de VHS productie.

Bron.

Philips stopt met televisies

Alleen blijft wel de merknaam Philips op toekomstige tv’s. Dit is de uitkomst van onderhandelingen met het Chinese TP Vision, die al 70 % van de televisietak van Philips had. De overige 30 gaan nu ook over naar TPV.

Voor de overname van de 30 % krijgt Philips van TPV enkele tientallen miljoenen. De licentie voor de naam Philips gaat TPV 20 miljoen € per jaar kosten.

Ik denk dat Philips blij is dat deze deal wel gelukt is. De eerdere verkoop van de audio aan het Japanse Funai is op een mislukking uitgelopen, zie deze berichten.

Philips zoekt nog een partner voor de overname van de audio. Voorlopig doet het bedrijf het weer (even) zelf. De tak is daarvoor wel verzelfstandigd.

Zie ook Totaaltv.

Philips: geen consumenten-elektronica meer

Het bedrijf Philips trekt zich volledig terug van de consumentenmarkt. Eerder al stootte het bedrijf de televisietak af aan de Chinese fabrikant TPV, zie het artikel uit april 2011 op deze site. De overige consumentenelektronica is onlangs verkocht aan het Japanse Funai. Beide bedrijven mogen, tegen betaling aan Philips, de producten onder de naam Philips produceren. Hier zijn contractueel ook de hogere kwaliteitseisen aan verbonden. Dus een apparaat van bv Funai heeft een andere kwaliteitsnorm dan onder de naam Philips.

Philips wil zich gaan richten op medische apparatuur.

Het gevolg van de beleidswijziging bij Philips is dat de term electronics uit de naam verdwijnt. Men gaat door onder de naam Koninklijke Philips.

Philips verkoopt consumenten-elektronica-tak

Philips verkoopt de tak consumenten-elektronica aan Funai. Philips wil zich gaan richten op de gezondheidszorg. Funai betaalt 150 miljoen Euro voor de overname. De producten blijven onder de naam Philips verkocht worden, hier betaalt Funai jaarlijks een bedrag voor.

In 2011 verkocht Philips al de televisietak aan het Chinese TPV. Daar heb ik middels een eerder artikel toen aandacht aan besteed.

De Philips televisies komen dus van TPV. Alle andere consumenten elektronica zal voortaan van Funai afkomstig zijn.

Bron: nos.nl/