Home » Posts tagged 'windows xp'

Tagarchief: windows xp

Lek I.E. toch gedicht in XP?

Het lijkt erop dat het veiligheidslek in I.E. toch ook gedicht is op XP systemen. Ik had zojuist op mijn XP systeem (waar ik nog veel info en documenten op heb staan) een update. Dat is niet de eerste keer nadat XP niet meer ondersteund zou worden.

XP verlopen; toch weer 3 updates

Vandaag had ik toch weer 3 updates op mijn XP-systeem. Dat terwijl die volgens Microsoft toch na 7 april gestopt zouden zijn… ra ra 😕

XP gestopt; enkele tips

Vanaf dinsdag 8 april 2014 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows XP. Er komen geen beveiligings– en softwareupdates meer uit. Dit betekent dat je computer met XP, en de standaardbeveiliging daarvan, vanaf 8 april 2014 in rap tempo verouderd.

Wat te doen?

  • Het beste is natuurlijk om een nieuwe computer te kopen. Die kan voorzien zijn van Windows 7 (aanbevolen) of Windows 8. Windows 7 is wat minder bewerkelijk dan 8. Andere besturingssystemen, bijvoorbeeld een Mac, is natuurlijk ook een optie.

Als ik nog géén nieuwe pc koop?

  • Dan kun je het best wel een goede virusscanner installeren als je deze nog niet hebt! Die blijven XP over het algemeen nog wel een jaar of drie ondersteunen.
  • Verder is het wenselijk vanaf nu géén Internet Explorer (bij XP dus) te gebruiken. De beveiliging daarvan wordt natuurlijk ook niet meer geupdated aangezien deze onderdeel uitmaakt van je besturingssysteem.
  • Zet bijvoorbeeld Google Chrome en/of Mozilla Firefox op je pc. Deze browsers blijven beveiligingsupdates ontvangen.
  • Stel één van deze browsers als standaardbrowser in!

Hoe lang kan ik mijn pc met XP nog gebruiken?

  • Feitelijk tot 8 april 2014. Maar ietsje langer kan ook nog wel. Het advies is om in ieder geval voor het eind van het jaar een nieuwe te kopen en XP niet meer te gebruiken. Of, indien mogelijk qua schijfruimte (>=320 GB) en capaciteit, Windows 7 of 8 op je computer te zetten.
  • Maakt u gebruik van internet bankieren? Stap dan zo spoedig mogelijk over op een pc met een nieuw besturingssysteem; de banken geven vanaf 8 april géén ondersteuning meer bij gebruik van XP! (U kunt dus wel blijven bankieren, maar bij problemen geven de banken geen ondersteuning meer. Ook bij fraude kan het nog gebruiken van XP een rol spelen.)

Voor hulp kunt u onder andere terecht bij studentaanhuis.nl. Hier zijn vele ICT-studenten door het hele land bij aangesloten.

Windows XP na 8 april niet meer ondersteund

Per 8 april aanstaande stopt Microsoft met de ondersteuning van het besturingsprogramma Windows XP. Dat betekent dat er na die datum geen updates meer beschikbaar komen met betrekking tot beveiliging en (goede) werking van je computer. De internet explorer browser is nu al verouderd !! Zowel bij XP als Vista. (Lees verder via more)

(meer…)