Home » Kabel » TV instellen op standaard digitaal pakket van UPC

TV instellen op standaard digitaal pakket van UPC

Categorieën

Archieven

Hier volgen enkele tips.

Allereerst vindt je HIER een installatiehulp via de site van UPC. Daar vindt je specifieke uitleg over je toestel en het noodzakelijke netwerk-ID voor jouw regio.

 • Frequentie: 164000
 • Modulatie: 64QAM
 • Symboolfrequentie: 6900
 • Vul bij ‘Netwerk ID’ de waarde voor uw provincie in:
Noord Holland43136Gelderland43142
Flevoland43138Brabant43144
Friesland43140Zuid Holland43146

Stel de zenders helemaal opnieuw in, dus eventueel ook de analoge als je die ook wilt.

Panasonic: Stel terug in fabrieksinstellingen. Daarna zenders instellen. Kies voor de taal Nederlands en dan komt het. Kies voor land Zweden of Finland. Volgens een reactie op een forum (totaaltv) zal het dan wel lukken met een Panasonic televisie.

Philips: typen met in het typenummer de letters PFL.
Homemenu (knop met huisje), configuratie, Zender zoeken (dus niet zenderinstellingen), OK, kies voor ‘zenders opnieuw instellen (!), OK, kies Nederland, OK, kies kabel (dvb-c), OK, kies UPC, OK, klik op start met OK, voer de netwerkfrequentie in (164.00), OK, voer het netwerk-ID in, OK, zenders zoeken.


6 reacties

 1. […] Ook UPC heeft een digitaal basispakket voor het ‘normale’ kabeltarief. Hier is alleen een ontvanger voor nodig, dan kunt u de zenders zo instellen. Dat zijn er 30 inclusief (bij HD) Ned. 1,2, en 3 in HD. Zie daarvoor deze eerdere artikelen. Ongecodeerd basispakket bij UPC TV instellen op standaard digitaal pakket van UPC […]

 2. Juliette schreef:

  Ontzettend bedankt! Zonder deze pagina was het ons niet gelukt!

 3. Hielco schreef:

  Bij de toestelhulp van UPC/Ziggo wordt nergens de frequentie van 164000 genoemd. Hier wel gevonden. Instellen gelukt. Bedankt!

 4. Gurnie70 schreef:

  Wie heeft een verklaring een een oplossing voor het volgende probleem:
  Ik heb analoge kabel-tv van UPC, met digitale beeldkwaliteit, en de publieke zenders (NPO) in HD.
  Sinds een paar dagen ben ik mijn kabel-input op mijn TV (LG 26LK330) opeens geheel kwijt, en kan ik alleen nog tv zenders bekijken via de AV-input, waar mijn dvd/hdd-recorder op is aangesloten. Bij drukken op “input” is alleen nog AV een te kiezen optie, “kabel” is volledig verdwenen.
  Ik heb niets veranderd, alle kabels zijn goed aangesloten.
  Wat kan hier aan de hand zijn? Alvast dank voor het meedenken.

  • petergv schreef:

   Trek eens de stekker van de tv uit het stopcontact gedurende enkele minuten. Mogelijk een softwareprobleem. Zou op die manier weer ok moeten worden. (lijkt mij….)

   • Gurnie70 schreef:

    Petergv, hartelijk dank voor je antwoord. Het probleem is inmiddels verholpen. Heb het hele apparaat teruggezet naar de fabrieksinstellingen en ben van voorafaan begonnen met instellen van de kanalen. Toen stond zowaar ‘Kabel” als input er ook weer bij, beschik nu weer over de analoge EN de digitaal weergegeven zenders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: