Home » Algemeen » DVD-recorder verdwijnt

DVD-recorder verdwijnt

Categorieën

Archieven

De DVD-recorder verdwijnt in hoog tempo uit de winkels. Fabrikant Philips is er nota bene zelf al mee gestopt. Had je een jaar geleden nog vaak zo’n 12 typen, met en zónder Hard Disc, nu vaak nog geen 2 en alleen met Hard Disc. Waardoor ze ook nog duurder zijn, v.a. zo’n €200,–. Die zonder HD waren vaak al onder de €100,– namelijk. Bij sommige Blokker winkels kunt u nog de Xiron vinden voor €39,–. De kwaliteit van die machine is overigens niet al te best.

Ik denk dat de teruggang duidelijk te maken heeft met de overstap naar digitale televisie. In die ontvangers zit namelijk, naar keuze, een Hard Disc recorder ingebouwd. Maar dat vind ik toch wel nadelen hebben. Ten eerste wordt opnemen voor iemand anders errug lastig. Met dvd is/was dat makkelijk, vrijwel iedereen heeft tenslotte een speler om het af te spelen. Ook wordt bewaren lastiger, de HD is op een zeker moment toch wel vol met alles wat je bewaard. Gaat ie stuk heb je niks meer.
Ook lastig: wat heb ik nog aan een videocamera als ik het voor mijn familie en vrienden niet meer op dvd kan zetten. Ikzelf, en velen met mij, zijn met computers enzo juist niet zo handig.

De huidige technische ontwikkelingen vind ik, zoals u zult begrijpen, zeker geen verbetering. Het gaat ook veel te snel. Systemen zijn niet meer voldoende lang in de running en daardoor wordt het voor de consument een (te) dure zaak er nog in te investeren.


Het allereerste model van Philips wat in augustus 2001 op de markt kwam. Hij kostte nog fl. 1999, zo rond €900 dus. En hij kon in een mooie kwaliteit tot 2 uur opnemen op een dvd. Langer kon ook, tot 4 uur, maar dat tastte de beeldkwaliteit dramatisch aan in die tijd.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: