Home » Posts tagged 'radio'

Tagarchief: radio

Service FM overzicht Ziggo

Op dit moment is er nergens een FM overzicht te vinden op de website van Ziggo. Als service heb ik er even een gemaakt. Die is i.i.g. geldig voor de regio Heemstede/Bennebroek/Haarlemmermeer. Maar mogelijk ook voor meer regio’s.

Het overzicht vind je hier: FM overzicht Ziggo.

Rechter geeft radio Veronica gelijk in zenderkosten

De rechter heeft bepaald dat radio Veronica en een aantal andere commerciële radiostations teveel geld betaald voor haar etherfrequentie. Veronica en nog enkele andere aanbieders hadden in november dit bij de rechter neergelegd.

Zie Broadcastmagazine.nl .

Geen Gouden Uren meer op radio 2

Het programma Gouden Uren met Daniël Dekker verdwijnt na 19 december. Wat er voor in de plaats komt maakt AvroTros binnenkort bekend. Gouden Uren heeft 26 jaar bestaan. De laatste 16 jaar werd het door Dekker gepresenteerd. Hij heeft zelf besloten ermee te stoppen. Hij wil meer tijd overhouden voor zijn andere werkzaamheden.

(bron: nos teletekst)

Grote brand publieke omroep Frankrijk

Bericht laatst bewerkt: 13:35 u.

In het gebouw in Parijs waar de radiostudio’s gevestigd zijn van de Franse publieke omroep woedt een grote brand. Alle uitzendingen zijn momenteel gestaakt.

De brand woedt op de bovenste drie verdiepingen. Daar zijn renovatiewerkzaamheden aan de gang.

Om 14:00 uur kwam het sein ‘brand meester’. Enige tijd later konden de uitzendingen hervat worden. Er was brand op de bovenste etages. Mogelijk is er kortsluiting ontstaan bij de renovatiewerkzaamheden.

NPO stopt met radio via middengolf (am)

De NPO gaat stoppen met het uitzenden van de radiozenders via de middengolf. Het uitzetten van deze stroomvretende zenders levert een besparing op van 1,2 miljoen Euro.

Het aantal luisteraars via de zenders staat niet erg in verhouding met de kosten. Inmiddels zijn de zenders die niet via FM te krijgen zijn in de ether ook te ontvangen via DAB+ dat ook wel Digitalradio+ wordt genoemd.

De uitschakeling staat gepland op 1 september 2015.

Verkiezingsdebat op radio 1 vanmiddag

Vanmiddag vanaf 16:00 uur gaan kopstukken van diverse partijen met elkaar in debat over de gemeenteraadsverkiezingen. Er zal gedebatteerd worden over issues als belastingen, gekozen burgemeester, zorg, drugsbeleid en de gemeentelijke fusies.

Het debat zal gehouden worden met Zijlstra VVD, Samson PvdA, Wilders PVV, Buma CDA, Roemer SP, Pechthold D’66, Slup CU, Van Ojik GL, Van der Staaij SGP, Thieme PvdD.

U kunt het live volgen via radio 1 en het digitale themakanaal Politiek 24. Om 18:00 uur is het weer afgelopen.

Mijns inziens kan dit alleen maar heel globale indrukken geven met betrekking tot lokaal beleid. Niet overal is bijvoorbeeld de financiële situatie van een gemeente (even) goed dus zal dat lokaal tot ander inzicht leiden dan het landelijke.
Ik ga er in ieder geval niet naar luisteren. Liever lees ik de lokale partijkrantjes om te weten wat ze in mijn gemeente van plan zijn, en stem daar mijn stemgedrag op af. Niet op landelijke zaken. Het moge duidelijk zijn, schrijver dezes stemt lokaal heel anders dan landelijk.

Beetje onzinnig, zo’n landelijk debat voor lokale verkiezingen.