Home » kabeltelevisie

Categorie archief: kabeltelevisie

Zojuist geconstateerd: NPO 2 Extra in HD bij KPN en Ziggo

Vanaf vandaag is NPO 2 Extra ook bij KPN (eigen waarneming) en Ziggo, na SKV, in HD. De zender wordt bij KPN doorgegeven op nummer 88 en bij Ziggo op 222. Deze zit van 1 december t/m 31 maart tijdelijk in het basispakket / TV Standaard. Daarna dien je het pluspakket / Movies & Series XL af te nemen om ‘m te krijgen.

Ook KabelNoord heeft de zender inmiddels in HD.

NPO 1 Extra gaat de NPO komend voorjaar in HD aan de providers aanbieden. Ook de andere zenders (Zapp, Nieuws en Politiek) volgen dan.

Alle NPO kanalen inclusief die toegevoegde TV kanalen zijn ook via NPOstart te krijgen.

Aandacht voor Pinkpop bij de NPO

Er is dit weekend uitgebreid aandacht voor Pinkpop bij de NPO. De zender NPO 2 extra, normaal alleen voor pluspakket (kpn) en serie en movies xl (ziggo) kijkers, is voor iedereen beschikbaar. De uitzending op deze zender startte vrijdag om 16:00 uur en duurt tot zondag 00:00 uur en zal vrijwel helemaal live zijn.
NPO 2 extra is ook, zonder kosten, te zien via npostart.nl. (de npo moest zo nodig npo.nl hebben, en nu hebben ze het al omgedoopt naar npostart.nl. Dan kan npo.nl ook wel weer terug naar de nl postduiven organisatie . . .)
Ook via NPO 3 zijn er uitzendingen van af Pinkpop, al dan niet live.

NPO 2 extra bij KPN via 88 en bij Ziggo via 222.

Delta gestart met uitschakelen analoge TV doorgifte

Delta is ook, na Ziggo, gestart met het uitschakelen van het analoge aanbod. Alleen doen ze het daar net even anders. Bij Ziggo gaat per regio meteen alle TV-zenders uit (FM volgt december 2019); Delta doet het per groepje zenders in het hele gebied tegelijk.

De eerste zenders die niet meer analoog te zien zijn:
BBC One, TV5 Monde, ARD, ZDF en WDR. Op deze kanalen is nu een mededeling te zien. Ze zijn ongecodeerd digitaal beschikbaar bij Delta.

Er komt nog één ronde: dan gaan alle overige analoge kanalen uit. Dat zal op 20 augustus zijn. Dan gaat ook de FM eraf.

NASA TV UHD bij SKV (Veendam)

Per direct biedt het kabelbedrijf deze zender aan haar abonnee’s aan. De Nasa was heel enthousiast over het initiatief.

De zender wordt in H.265/HEVC doorgegeven via UHD demokanaal 888. (of dit zonder module/smartcard te krijgen is wordt niet vermeld)

Meer informatie over deze toevoeging, zie website SKV.

Ziggo: per 3 april geen RTL gemist/vooruitkijken meer

Na KPN gaat ook bij Ziggo deze mogelijkheid verdwijnen. RTL XL wordt verwijderd uit het Ziggo on demand menu. Ook bij Ziggo kun je straks de programma’s van RTL alleen nog terugkijken via de tv-gids onder de naam Replay. KPN biedt exact hetzelfde aan onder een andere naam: Terugkijken via de gids.

Replay wordt bij Ziggo echter, i.t.t. Terugkijken v.d. gids van KPN, niet op alle typen ontvangers aangeboden. Met Humax en Cisco ontvangers is dit niet mogelijk. Deze gebruikers kunnen straks dus geen programma’s van RTL4, RTL5, RTL7, RTL8 en RTLZ terugkijken indien gemist.

Bron: website Ziggo

RTL stopt per 3 april 2018 met RTL Gemist en Vooruitkijken. Programma’s kun je nog wel terugkijken via “Gids & Replay” op de Mediabox of via “TV Gids & Replay TV” in de Ziggo GO app

Ziggo plaatst themakanalen NPO in basispakket

Sinds gisteren staan, na de naamswijziging, de NPO themakanalen bij Ziggo in het pakket TV Standaard (dus wel met smartcard). Per 9 april 2018 zijn de zenders NPO 2 extra en NPO 3 extra weer uitsluitend met het Movies & Series XL pakket te kijken. Het is een tijdelijk situatie ter kennismaking (zo maakt Ziggo via hun forum bekend).
NPO wijzigt themakanalen.

 

Ziggo blokkeert gebruik van VPN verbinding

Update 20-3; 17:04. Zo onverwacht als het werd ingesteld is het ook weer opgeheven.

(meer…)

TV zender Investigation Discovery (ID) in HD bij Ziggo

Sinds vandaag is ID op het kabelnet van Ziggo in HD te zien. De zender wordt doorgegeven op kanaalnummer 123. (SD versie op 984)

Op Investigation Discovery zijn documentaires te zien over echtgebeurde moorden, misdaden en andere zaken.

Ziggo stopt deels met SD doorgifte

Ziggo heeft bekend gemaakt dat ze gaan stoppen met de doorgifte van een deel van de SD zenders als er ook een HD versie is. Dit betreft zenders die vaak uitsluitend HD worden bekeken, zoals Film1 en Ziggo Sport.
In maart zijn de kanalen van Film1 en Ziggo Sport select, voetbal, Golf en Racing (die 2 laatsten worden ook HD) alleen nog met een HD ontvanger te bekijken. In de toekomst zullen meer SD versies verdwijnen. Behalve natuurlijk van die zenders die alleen SD te krijgen zijn met het ongecodeerde pakket (netwerk 4444). Die blijven natuurlijk.
(bron)

p.s. de SD versies van Film1 zitten nu nog op 954, 955, 956, 957, 980.
SD versies Ziggo Sport nu nog: 966, 967, 993, 994.

Moeten providers meer gaan betalen voor de NPO?

NOS-directeur Jan de Jong wil dat bedrijven als Ziggo en KPN meer gaan betalen voor de doorgifte van de 3 TV en 5 radiozenders van de NPO die volgens de wet ook nog eens verplicht worden doorgegeven. Dit geeft de providers natuurlijk geen enkele onderhandelingspositie. Bovendien: betalen wij (het publiek) niet al via de belastingen? En dan ook nog eens via je provider. Dat is dubbel pakken. Hele rare constructie.

Digitenne is uitzondering

Alleen Digitenne vormt hierop een uitzondering. Daar zitten de zenders van de NPO niet in het betaalde basispakket. Dit omdat via Digitenne diezelfde NPO weer aan de verplichting moet voldoen dat “iedere Nederlander de NPO moet kunnen krijgen”. Dus wordt die doorgifte betaald door de NPO zelf. Van het kijk- en luistergeldpotje uit de belasting die wij betalen.

Vanaf vandaag Spike en Nickelodeon 24/7 beschikbaar bij Ziggo

Viacom heeft bij kabelbedrijf Ziggo als eerste Nickelodeon ook weer ’s avonds beschikbaar omdat Spike nu een eigen 24-uurs kanaal heeft gekregen. Het bedrijf heeft bepaald dat die op het oude kanaalnummer van Nickelodeon komt. Die zie je dus op 16, ongecodeerd SD op 979. Nickelodeon is verplaatst naar nr. 29 en blijft ook ongecodeerd te krijgen.
Eerdere berichten op deze site.

Er zijn nog andere wijzigingetjes. ONS is nu op 50 te krijgen en Comedy Central Family zit nu op 127.

Verschuivingen bij Ziggo i.v.m. Spike 24/7

Van af 12 december zal Spike 24/7 bij Ziggo te zien zijn. Dit brengt enkele verschuivingen met zich mee.

Van af 12 december:
Spike 24/7 kanaal 16 (HD)
Nickelodeon kanaal 29 (HD), tot 12 dec. kan. 16
Comedy Central Family 127, tot 12 dec. kan. 29

Van af 12 december zal er op Nickelodeon een programmering voor oudere kinderen/tieners zijn. Via de andere providers blijft Spike uitzenden van 21:00 uur tot 02:00 uur op Nickelodeon. (bron)(meer over Spike op deze site)

Vertraging bij Ziggo en KPN met overgang naar Stingray Brava

Bij de providers Ziggo en KPN is vertraging ontstaan met het online zetten van de nieuwe Stingray Brava versie van deze zender. Bij Ziggo geldt dit ook voor Stingray Djazz. Die heeft KPN niet.

De nieuwe versies zouden per 1 november beschikbaar moeten zijn, maar dat is niet gelukt. Deze zijn nu als alles gaat zoals men denkt nu per 11 november beschikbaar. KPN alleen Stingray Brava dus.

Doordat er nog oude versies te zien zijn, maar wel al de nieuwe EPG wordt toegestuurd, kan het veelvuldig voorkomen dat tot 11 november de EPG van de zenders niet klopt.

Bron

Stingray Brava
Ziggo 607 (ongecodeerd; KabelTV)
KPN 432 (Pluspakket)
Caiway 157 (Plus TV)
Vodafone 372 (Basis, HD)

Stingray Djazz
Ziggo 609 (TV Royaal)
Caiway 125 (Plus TV, HD)
Vodafone 235 (Kids & Music)

Spike wordt 24-uurs kanaal bij Ziggo

Ziggo krijgt per 12 december het 24-uurs kanaal van Spike. Dit wordt in het basispakket geplaatst. De zender is bedoeld voor mannen die van (vecht)sport houden. Dat wordt veelal live uitgezonden. Ook zijn er andere entertainment en reality programma’s.

Op dit moment is Spike te zien via het kanaal van Nickelodeon. Spike zit daarop van 21:00 tot 02:00 uur.

(bron)

Weet Ziggo telefonische helpdesk wel van ongecodeerde pakket?

Bericht maar weer eens even sticky (22-03-17)
4 september 2016
Mijn hemel. Wat is de telefonische helpdesk van Ziggo sl… matig, zeg. Enige weken geleden belde ik ze al voor de instellingen in Haarlem voor ongecodeerde zenders. Geven ze doodleuk de gegevens voor…oud-Ziggo gebied. “Nee, meneer, dat is tegenwoordig hetzelfde”. Maar natuurlijk vind de ontvanger geen enkele zender… Ik thuis maar weer de gegevens opgezocht en een weekje later weer helemaal naar mijn kennis in Haarlem gefietst om het alsnog in te stellen. (helaas heb ik geen smartphone en hij geen internet/pc).

Gisteren wéér. Andere kennis (oud-Ziggo overigens) heeft de lokale omroepen niet via de digitale ongecodeerde ontvangst en een hoop FM zenders geven ruis. Gisteren maar weer eens gebeld. Duidelijk uitgelegd. “Meneer, wilt u de smartcard er eens uit halen?” Duuhhh, leg net uit dat er ongecodeerd wordt gekeken. Toen bleef het éven stil aan de andere kant van de lijn. Het was, sinds enkele weken, al de dérde keer dat we erover belden, dus ik stond nu op een monteur. Had al veel getest en de apparatuur en kabels waren uitgesloten als veroorzaker van het probleem.
Ben toch benieuwd wat de monteur doet. Zouden die überhaupt op de hoogte zijn van het ongecodeerde pakket? (netwerk-ID 4444 overigens)

Het blijft toch verdomd jammer dat medewerkers van telefonische helpdesks in het algemeen toch zo slecht op de hoogte zijn van de mogelijkheden/producten. Overigens heb ik met KPN betere ervaringen, maar ook daar…

En wéér. Op 14 september had ik weer even contact met de helpdesk nodig omdat ik er niet helemaal uitkwam bij mijn klantje.
Weer “ja maar meneer er zal ook een smartcard inzitten. Die zit achter het klepje”.
“Nee, we kijken hier ongecodeerd”.
” Maar dat is dan toch analoog?”.
Echt, het is droevig gesteld met die helpdesk. Niet eens op de hoogte van alles wat ze aanbieden en m.n. het ongecodeerde pakket met netwerk-id 4444. Ze noemen het nota bene KabelTV. Het heeft dus nog een naam ook. Ik zit zelf bij een andere provider…IK stap NIET over.