Home » Algemeen » TV kijken via internet buiten de deur

TV kijken via internet buiten de deur

Categorieën

Archieven

De vakantie komt er weer aan. We gaan massaal de deur uit naar ons vakantie-adres binnen en buiten Nederland. In de hele E.U. kunnen we via internet gebruik maken van ons tv abonnement thuis. Maar er zijn wat restricties.

Zo kan je via de app van je provider IN een televisie of streamingapparaat alleen op je thuisadres kijken.

Buiten de deur is volgens de portabiliteitsregels (E.U.) alleen het gebruik van de app in een telefoon of tablet mogelijk. En de website voor tv kijken bij je provider.

Je kunt buiten de deur bv wel gebruik maken van NLziet of de app van Canaldigitaal in je televisie of streamingapparaat. Op beide diensten kun je je ook voor 1 of 2 maanden abonneren. Het zijn namelijk maandabonnementen. Je zit er niet meteen een jaar aan vast.

Hoe kijk je buiten de deur dan tóch tv op een televisiescherm via je provider? Dat kan met een Chromecast. Hiervoor is versie V3 dan al voldoende. Want de provider tv app in versie V4 (met Google TV) valt dus niet onder de portabiliteitsregels. Je cast van af je telefoon, tablet of de website (geopend in Google Chrome).

En hoe moet het dan met de voor Chromecast noodzakelijke wifi? Heb je geen ‘vast’ wifi net tot je beschikking dan kan je het Hotspot op je telefoon aanzetten. En daar de chromecast mee verbinden. En/of je laptop. En andere mobielen. Je ”deelt” dan a.h.w. je 4G-bundel daarmee.
Het wifi netwerk van de camping is ook ongeschikt. Het delen van apparaten is daar geblokkeerd. En/of is de snelheid begrensd.

Zorg voor een voldoende (maand)bundel in je vakantie. Buiten Nederland (E.U.) is die bij de meeste providers overigens maximaal 25 GB (i.c.m. de onbeperkt bundel voor Nederland). Een uur tv kijken of anderszins streamen kan al gauw 2,3 GB opmaken, denk daar aan.


1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: