Home » Algemeen » Ook RTV Noord staakt teletekst

Ook RTV Noord staakt teletekst

Categorieën

Archieven

RTV Noord stopt ook met de teletekstservice. In dit geval komt het niet echt door een verandering van inzicht. Ook Noord moet ruim 1 miljoen bezuinigen, net als alle andere regionalen. Bij Noord vind men teletekst geen core business meer van de regionale omroep. Het nieuws is ook te volgen via de website en de app.

Heel langzaam lijkt teletekst uitgefaseerd te raken hoewel het nog wel meevalt. In juli 2009 stopte de BBC, nota bene de ontwikkelaar van teletekst (ceefax), er al mee.
1 januari 2015 hield de teletekst van TV Noord-holland en AT5 ermee op. Na 31 mei 2016 is de VRT ermee gestopt. En nu wil Noord er dus mee stoppen.
Per 1 oktober is ook de teletekst van Brava stopgezet door de nieuwe eigenaar Stingray.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: