Home » Posts tagged 'geluid'

Tagarchief: geluid

Haperend geluid kpn interactieve tv

Sinds ik een Philips tv heb zijn er zéér korte onderbrekingen in het geluid. Soms een hele dag niet, dan weer gem. 2 x per uur. Als het tegenzit een enkele keer een paar keer in een paar minuten. HDMI-kabel en ontvanger (VIP 1963) zijn hetzelfde als met het vorige toestel uit 2006 (een JVC).

Overigens zijn de haperingen vooral bij zenders met DD 5.1 geluid als Discovery HD, Animal Planet HD en BBC ONE HD. En huurfilms met DD 5.1 geluid.

Mijn oplossing: de ontvanger direct met de versterker verbonden in dit geval via de digitale SPDIF aansluiting. Dan geen dipjes in het geluid. Het kan natuurlijk ook via de optische uitgang en via de rode en witte analoge uitgang. Maar via die laatste heb je geen Dolby digital 5.1 bij genoemde HD-zenders en bij gehuurde films.

Zie ook: veelgestelde vragen over kpn interactieve tv.

Slecht geluid rtl boulevard

Vanavond is er op alle kanalen een zeer slecht geluid bij rtl boulevard te beluisteren. Vooral de presentatie in de studio klinkt nogal vlak en blikkerig.

Aangezien het hier via Digitenne, i-tv 4 en i-tv 704 zo slecht is vind ik dat ik het hier wel even kan melden. Het ligt dus niet aan uw toestel.