Home » Posts tagged 'songfestival'

Tagarchief: songfestival

Roemenië uitgesloten van songfestival

De EBU heeft Roemenië uitgesloten van het songfestival. Het land heeft nog een enorme schuld bij de organisatie en heeft niet afgelost voor de afgesproken datum. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat een land werd geroyeerd.

Het is wel heel sneu voor de Roemeense inzending Ovidiu Anton met het nummer Moment of Silence.

Het songfestival wordt gehouden van 10 tot en met 14 mei in Zweden.

Douwe Bob voor Nederland naar het Songfestival

Singer-songwriter Douwe Bob gaat volgend jaar Nederland vertegenwoordigen op het songfestival, staat in de Metro vandaag. Omroep AvroTros is in gesprek met de 22-jarige. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd door het management van Douwe Bob of door AvroTros.

De officiële bekendmaking van de opvolger van Trijnje Oosterhuis is over 2 to 6 weken, aldus een woordvoerder van de omroep in de Metro.

Bron .

Trijntje haalt de finale niet

Trijntje Oosterhuis heeft onvoldoende stemmen gehaald voor de finale van zaterdag.

De 10 landen die in deze halve finale de eindstrijd wel halen zijn:

  • Albanië
  • Armenië
  • België
  • Estland
  • Georgië
  • Griekenland
  • Hongarije
  • Roemenië
  • Rusland
  • Servië

Songfestival Sing Along in Ziggodome live via Ziggo

De Songfestival Sing Along wordt vanavond live uitgezonden via Ziggo kanaal 12. Het evenement is in de Ziggodome.
Iedereen in het Ziggogebied kan dus meekijken en genieten. Ook gebruikers die alleen Digitale Kabeltv kijken (FTC). Ook in het vml. UPC gebied is de uitzending te zien.

Heeft u geen aansluiting bij Ziggo en u wilt het wel zien, stem dan af op clubziggo.nl/live om te kijken. Via deze link kunt u nu al meer informatie vinden over het programma. De uitzending start om 20:00 uur met een voorbeschouwing door zanger Jaap. Van 20:30 tot 22:45 volgt de liveshow en dan tot 23:00 nog een korte terugblik door Jaap.

Meer evenementen zie clubziggo.nl.

Eervolle tweede plek voor Nederland op songfestival

The common Linnets, ofwel Ilse en Waylon, hebben een eervolle tweede plek bereikt op het songfestival. De grote winnaar was Oostenrijk met de dragqueen Conchita Wurst, het alterego van Tom Neuwirth.

Finale songfestival met The common Linnets

Waylon en Ilse zullen vanavond als drie-voor-laatste optreden. Op zich is dat gunstig. Het liedje blijft dan langer hangen bij de kijker die moet stemmen.

Dat stemmen blijf ik echter een rare zaak vinden. De enige manier om Nederland te steunen is juist NIET te stemmen. Want vanuit Nederland kan je dus niet op je eigen lang stemmen. Idioot. Ik stem dus al jaaaaren niet meer bij het songfestival.

Het Songfestival op televisie

Vanavond en donderdag zijn de halve finale’s. Deze worden op diverse zenders uitgezonden. Voor HD kunt u dan het beste terecht bij Nederland 1 of Eén.

Echter voor de finale komende zaterdag is kijken via BBC ONE HD een aanrader. Deze zendt namelijk ook het geluid in Dolby Digital 5.1 kwaliteit uit. Indien je zo’n weergavesysteem bezit zeker een aanrader, indien je BBC ONE HD kunt ontvangen natuurlijk. O.a. beschikbaar bij KPN, XS4ALL en Telfort middels het HD-extra pakket. Ook bij UPC is BBC ONE HD te krijgen. Ziggo biedt de zenders van de BBC helaas alleen nog in SD kwaliteit aan met stereo geluid.

Denemarken plagiaat K-Otic?

Het nummer waarmee Denemarken het songfestival won zou plagiaat zijn. Het zou lijken op het nummer I surrender van de (niet meer bestaande) Nederlandse popgroep K-Otic. Liedjes op het songfestival dienen een nieuwe compositie te zijn, in ieder geval nog niet eerder gepubliceerd.

Dan kunnen we nog wel even doorgaan. Wat dachten we van het liedje van Duitsland? Dat lijkt toch wel héél erg op het winnende lied Euforia van Zweden in 2012! Als dat mag van de EBU, dan moeten we met Denemarken toch geen probleem hebben. Componist Erik van Tijn ziet het probleem ook niet, zegt hij in de Telegraaf.nl: “Alleen het begin lijkt op elkaar”.

De gelijkenis van Duitsland lijkt mij door de stemmers wel afgestraft met een 21-ste plek van de 26.

Er was een record aantal kijkers naar het songfestival. Volgens kijkonderzoek.nl hebben 4.859.000 mensen naar het festival gekeken. Dit zijn alleen de kijkers die via Nederland 1 keken. Er zijn ook veel mensen die via België één, ard en bbc one hd (laatste met digitaal 5.1 geluid) keken.

De uitslag van het Eurovisie songfestival 2013:
1. Denemarken 281 pnt
2. Azerbeijan 234
3. Oekraïne 214
4. Noorwegen 191
5. Rusland 174
6. Griekenland 152
7. Italië 126
8. Malta 120
9. NEDERLAND 114
10. Hongarije 84
11. Moldavië 71
12. België 71
13. Roemenië 65
14. Zweden 62
15. Georgië 50
16. Witrusland 48
17. IJsland 47
18. Armenië 41
19. Verenigd Koninkrijk 23
20. Estland 19
21. Duitsland 18
22. Letland 17
23. Frankrijk 14
24. Finland 13
25. Spanje 8
26. Ierland 5

Zie het hele overzicht op eurovision.tv met de puntenverdeling per land.

Weet iemand trouwens wat Israel op het Eurovisie songfestival doet? Deze keer uitgeschakeld in de halve finale. Dat land ligt bij mijn weten helemáál niet in Europa.

Websites m.b.t. het songfestival: www.songfestival.nl (verzorgt door de tros) en eurovision.tv.

Prachtige negende plek voor Anouk

Anouk heeft op het songfestival een prachtige negende plek bemachtigd. En dat is heel wat beter dan afgelopen jaren. In een niet zo spannende puntentelling stond winnaar Denemarken al snel op de eerste plek en bleef daar dus. Nederland schommelde in de telling tussen de 7de en 10de plek. Uiteindelijk de negende dus.

Hier is via Nederland 1 van het festival genoten. In HD uiteraard. Helaas viel 2 x het beeld en geluid gedurende 2 seconden weg. Bij de tweede keer ging het helemaal niet goed want toen waren de commentatoren tijdens het liedje te horen.

Het geluid via Nederland 1 was prima. We hebben het hier via de Dolby Pro Logic II decoder gestuurd (PL II music) en dat ging prima!

Kortom: genoten!

Weer niet….

Het is zangeres Joan wederom niet gelukt om Nederland te plaatsen voor het songfestival op zaterdag.
Ze heeft het liedje You and me zelf geschreven. Het gaat over een jeugdliefde waar ze veel cowboy en indiaantje mee speelde. Helaas was het liedje niet apart genoeg om voldoende stemmen van vak- en publieksjury binnen te krijgen.
Het is het 8-ste jaar op rij dat Nederland zich niet voor de finale weet te plaatsen. Aan de kwaliteit van het liedje lag het niet mijns inziens.
 
Veel mensen vonden bij tijd en wijle de beeldkwaliteit niet erg goed. Dit kwam voornamelijk doordat vrijwel het hele decor van led-verlichting was voorzien. Hierdoor kan men mooie effecten in het decor plaatsen maar erg geschikt voor HD is het (nog) niet. In SD kwam het rommelige effect van de enorme led-schermen nog meer naar voren.
Overigens heb ik via KPN (ned. 1 HD via 701) niets van artefacten bemerkt.