Home » Algemeen » FM radio via de ether nog tot minstens 2023

FM radio via de ether nog tot minstens 2023

Categorieën

Archieven

De overheid heeft besloten om de FM frequenties in de ether opnieuw te veilen. De licenties, die via de vorige veiling verdeeld waren, lopen af in 2017. De nieuwe worden 10 jaar geldig. Het streven is wel om per 2023 de FM uit te schakelen. Maar er is dus een mogelijkheid dat de FM frequenties nog tot 2027 in de lucht blijven.

Bij deze nieuwe veiling worden tevens DAB+ frequenties, of beter gezegd kanalen, meegeveild. Hierdoor kan de overgang naar digitale etherradio soepeler gemaakt worden.

De landelijke FM frequenties worden geveild met landelijke DAB+ kanalen. De regionale frequenties met regionale DAB+. Tenslotte worden er nog regionale frequenties geveild. Het is deze keer toegestaan dat een bieder op meerdere regionale frequenties biedt, zodat ook kleinere of nieuwe bespelers van de markt een meer landelijke dekking kunnen creëren.

Bron/meer info.


1 reactie

  1. […] Van af 1 januari 2012 is de FM tuner dan alleen nog te gebruiken met een antenne voor de zenders via de ether. Maar ook dat is in 2023 afgelopen. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: