Home » Posts tagged 'canaldigitaal'

Tagarchief: canaldigitaal

Geen radio meer via satelliet met mpeg-2 ontvanger

Onderstaande is uitgesteld tot 6 januari, zo meldt Totaaltv die dit bevestigd kreeg van M7 Group, de beheerder van de Astra-satellieten.


De doorgifte van de Nederlandse radiozenders via de satelliet wordt met ingang van december gewijzigd. De betreffende transponder gaat van dvb-s (mpeg2) naar de dvb-s2 (mpeg4) norm. Dat betekent dat ook de Nederlandse radiozenders v.a. dat moment niet meer te krijgen zijn indien u nog van een oude ontvanger met alleen sd (mpeg2) gebruik maakt.

Ook diverse televisiezenders zullen dan alleen nog maar te krijgen zijn met een hd-ontvanger, ook als deze sd zijn. Het betreft o.m. Comedy Central, Discovery, regionale omroepen (voor zover ze nog op satelliet uitzenden),

De betreffende radiozenders zijn die van de NPO (1 t/m 6) en FunX. Verder nog enkele regionale radiozenders, Slam, radio 10, radio 538, Sky radio, classic fm, 100% nl, arrow classic rock, radio veronica. De bitrate via de nieuwe doorgifte blijft echter gelijk aan de oude.

bron.

Politie op zoek naar cardsharers

Na het oppakken van een Apeldoornse leverancier van smartcardgegevens is de politie op zoek naar zijn klanten die een illegale card via de man hadden gekocht. Ook hebben deze gebruikers een door hem gemodificeerde ontvanger. Beiden zijn illegaal. De gebruikers zijn, net als de leverancier, strafbaar.

Zender van de maand maart: Sport1 Select

Bij Ziggo, UPC, KPN en Canaldigitaal is Sport1 Select zender van de maand maart, zo meldt Totaaltv op haar website.

Hier even de kanaalnummers:

Ziggo13 / 401 hd / sd
KPN20 / 231 sd / 237 hd
UPC14 / 210 hd
C.D.33 hd

Schotelverbod Rotterdam treft kijkers Canaldigitaal

Het schotelverbod in Rotterdam-Zuid treft ook kijkers via Canaldigitaal. Het verbod is ingesteld door woningbouw Woonstad. Zij worden gesteund door woningeigenaren in dezelfde wijk. De getroffen bewoners hebben massaal protest aangetekend. Volgens een Europese regeling mag je een (schotel)antenne plaatsen. Er is namelijk het recht om signalen in de ether te mogen ontvangen.

Woonstad verbiedt de schotels omdat deze allerlei problemen zouden veroorzaken, zoals lekkages.

RTL zenders Astra 1 (sd) verplaatst

De rtl zenders op de Astra 1 satelliet zijn verplaatst. Het betreft de uitzendingen in sd. Deze satelliet is nog veel in gebruik bij kijkers die nog steeds een ‘ouderwetse’ ontvanger i.c.m. één lnb op 19,5 hebben. Tot eind augustus zijn de 4 rtl zenders ook nog op de oude frequentie te bekijken. Daarna dient men beslist een zenderscan uit te voeren.

Bron/meer info, klik hier.

TLC en Crime & Investigation bij Canaldigitaal

Bij Canaldigitaal zijn er twee zenders bijgekomen op de Astra3: TLC en Crime & Investigation. Om deze zenders te krijgen dien je wél een duo-lnb en een hd-ontvanger te hebben. De zenders zitten namelijk op Astra3 (23.5) en zijn mpeg4 (maar ze zijn wel sd-kwaliteit meldt Canaldigitaal).

Feitelijk verhuist TLC, want deze zender verdwijnt op 27 augustus uit het aanbod van Astra1 (19.5).

Gerelateerde berichten:

Canaldigitaal: steeds minder zenders met sd-ontvanger.
CD: Ook regionale omroepen in 2014 niet meer met sd-ontvanger.

Digitenne duurder: aanbieding Canaldigitaal

Voor Digitennekijkers heeft Canaldigitaal momenteel een aantrekkelijke aanbieding. Voor vrijwel dezelfde abonnementsprijs met het huidige Digitenne. Nu kost Digitenne nog 9,66 p/m maar dat gaat in juli naar 12,50 p/m.

Men kan voor 9,95 per maand een 24-maands abonnement afsluiten. Je dient dan wel je recente factuur van Digitenne via e-mail naar Canaldigitaal te sturen. Anders krijg je automatisch voor 24 maanden het BasisHD abonnement.

Bij het abonnement krijg je 1 HD-ontvanger en een schotelset in bruikleen. Kijk je nu dus met Digitenne met 2 of 3 toestellen dan kun je op die andere 2 daarna alleen nog Ned. 1,2,3 en regionaal kijken, want je krijgt maar 1 sat-ontvanger in gebruik. De set wordt gratis door een monteur van Canaldigitaal bij je geïnstalleerd.
Verder heb je de Nederlandse zenders in HD-kwaliteit. Binnen het abonnement heb je 16 zenders, maar je ontvangt ook nog zo’n 160 niet gecodeerde zenders. (Niet die van de bbc overigens)

Zie verder deze informatie op de site van Canaldigitaal (tevens bron artikel) en lees ook de actievoorwaarden.

Canaldigitaal: steeds minder zenders met sd-ontvanger

Er komen bij Canaldigitaal steeds minder zenders beschikbaar voor een sd-ontvanger. Steeds meer worden er overgezet naar de nieuwe zendtechniek mpeg4. Via deze techniek kunnen er ook zenders in hd-kwaliteit uitgezonden worden. Bovendien is het met mpeg4 mogelijk meer zenders in sd-kwaliteit via één transponder te verzenden. Deze zijn dan uiteraard niet meer met een sd-ontvanger, die werkt met mpeg2 techniek, te ontvangen.

Bovendien gaan er steeds meer zenders naar de 23,5 gr positie. Daardoor is het met alleen een ‘kop’ voor 19,5 gr ook steeds kariger qua aanbod.

Aangezien u wel betaald voor die zenders in mpeg4 (hd en sd kwaliteit) adviseer ik u ten zeerste om, als u die nog niet heeft, een zogenaamde duo-LNB op uw schotel te monteren. En tevens een HD-ontvanger aan te schaffen. U kunt dan (weer) alle zenders ontvangen die in uw pakket zitten. Verder ontvangt u dan in het BasisHD pakket (ja ja, daar is hd al toegevoegd) meteen 41 zenders in HD kwaliteit. O.a. Ned. 1,2 en 3, rtl 4,5,7 en 8, sbs6, Veronica, Net5.

Ook in HD dan National Geographic, Travel channel, Eurosport, Eurosport2, MTV live, Discovery, History, Brava NL klassiek en Penthouse.

Verder zijn er nog 23 vrij te ontvangen HD zenders.

Meer informatie www.canaldigitaal.nl.