Home » Posts tagged 'kijkcijfers'

Tagarchief: kijkcijfers

Kijkcijfers Utopia weer op niveau; Floortje scoort gigantisch

Weer wat nieuws van het kijkcijferfront. Utopia heeft zich hersteld van de tijdelijke dip van gisteren en eergisteren. Er kijken weer 1.157.000 mensen naar.

Ook Floortje Dessing kan zeer tevreden zijn. Naar haar reisprogramma Floortje naar het eind van de wereld, waar ze mensen bezoekt die zéér afgelegen wonen, keken iets meer dan 2 miljoen mensen. Dat is in deze tijd gigantisch.

Ook verrassend goed bekeken is Nederland van Boven. Hier werd een kijkaantal van 1.258.000 gehaald.

Bron: kijkonderzoek.nl .

Kijkcijfers Utopia

Utopia begint sterk. Er keken tussen half acht en half negen 1.524.000 kijkers. Dat is een marktaandeel van ruim 20 %. Het ziet er naar uit dat John de Mol weer een hit te pakken heeft.

Ook ik ben gaan kijken terwijl ik dat niet van plan was. Bij Big Brother haakte ik al snel af, na een aflevering of drie. Eens kijken of dit blijft boeien.

Utopia wordt dagelijks uitgezonden tussen half acht en acht op SBS 6. Op zaterdag is er een uitzending van een uur.

De eerste uitzending wordt vanmiddag herhaald om half drie. Vanavond om half acht is dan de ‘reguliere’ uitzending. Deze duurt zoals vermeldt steeds een half uur.

Floortje Dessing scoort spectaculair

Met haar nieuwe programma ‘Floortje naar het eind van de wereld’ heeft de presentatrice maar liefst 1,7 miljoen kijkers getrokken. Ze staat daarmee op de vijfde plaats in de daglijst. Voor een reisprogramma ongekende cijfers.

Ze is tot tranen toe geroerd, vertelt de presentatrice in de Telegraaf.nl, over deze cijfers. Deze onverwachte score maakt haar blij en gelukkig. Ze bedankt iedereen die gekeken heeft en haar gesteund tijdens de periode dat ze ziek was.

Iets minder kijkers Dokter Deen

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen, een vervolg op het eerste, werd door 1,7 miljoen mensen bekeken, zie de kijkcijfers. Dat is toch echter minder dan de láátste van het vorige seizoen. Daar keken toen meer dan 2 miljoen mensen naar, zie dit archiefbericht. Dat is toch best opvallend want je wilt toch vaak graag weten hoe het verder gaat. Misschien komt het omdat er anderhalf jaar tussen de laatste van het vorige seizoen en deze aflevering zit.

Toch mag Omroep Max heel tevreden zijn. 1,7 miljoen is een uitstekende score!

Dokter Deen moest gisteren alleen Radar en Goede Tijden Slechte Tijden voor zich dulden qua kijkcijfers.

Effe geen cent te makken best bekeken

De laatste uitzending van Geer en Goor Effe geen cent te makken is gisteren het best bekeken televisieprogramma. Zij haalden 1.766.000 kijkers.

Zij worden gevolgd door Goede Tijden, Slechte Tijden en het acht uur journaal van de NOS.

TVOH minder kijkers wel meest bekeken

The Voice of Holland had gisteravond 336.000 kijkers minder dan de weer ervoor. Maar met de overgebleven 2.300.000 staat het programma toch ‘gewoon’ op 1 in de dag top 25 van Stichting Kijkonderzoek.

Hoe het komt dat er minder kijkers waren is niet bekend. Ikzelf ben om 22:30 afgehaakt. Die 2½ uur is toch wel een hele ruk. Ik heb nog Hart van Nederland gekeken en ben het bed in gedoken. Aangezien ik meer dan ¾ van de show gezien heb tel ik echter mee als kijker.

Ook als kijker moet je niet al te moe zijn het helemaal vol te houden. 😉

Meer kijkers MTV met EMA Awards

Naar de zender MTV keken gisteravond veel meer dan gewoonlijk. Normaal heeft de zender tussen de 30 en 40.000 kijkers op een moment. Op de EMA Awards stemden volgens de cijfers van Stichting Kijkonderzoek 336.000 mensen af. Met dit aantal bereikte de zender bijna de top 25 van best bekeken programma’s zondagavond. Gewoonlijk is MTV een niche zender in het Nederlandse televisielandschap.

Het programma was ook goede reclame voor de Ziggo Dome (en Nederland), want wereldwijd keken er tientallen miljoenen mensen naar de live uitgezonden show.

Kijkers stemmen massaal af op Hollands Got Talent

Er is gisteren massaal gekeken naar de RTL 4 show Hollands Got Talent. Volgens de cijfers van Stichting Kijkonderzoek stemden maar liefst 2.150.000 kijkers af op de talentenshow.

Welkom bij de Kamara’s en Verliefd op Ibiza eindigden beiden toch nog in de top 25. Respectievelijk 21 met 604.000 kijkers en 23 met 579.000 kijkers. Deze programma’s zijn te zien op SBS 6.

Goed bekeken is ook Nederland 1. Die staat met programma’s op 2 t/m 7 en plaats 9 in de top 10.

Zie: dag top 25 van 9 november 2013.

Goed kijkersresultaat voor SBS 6

De zender SBS 6 heeft gisteravond, sinds lange tijd, veruit de meeste kijkers getrokken. Ruim 1,5 miljoen kijkers zagen jong oranje met 1 – 0 verliezen van de Italianen. Met dit resultaat is het over en uit voor jong oranje op het EK. Vanaf de derde match ging het mis, toen bondscoach Cor Pot een heel ander team opstelde om de reservespelers ook speeltijd te gunnen. Heel nobel Cor. Maar… never change a winning team is het credo. De mislukking, waar de Telegraaf.nl van spreekt, is mijn inziens dus geheel te wijten aan het nobele maar onverstandige besluit van Cor Pot.

De kijkdichtheid was 10,1 %.

Het was gisteren zelfs het meest bekeken programma op de Nederlandse televisie. En ook aardig, de wedstrijd werd uitgezonden in HD-kwaliteit.

Bron: kijkonderzoek.nl .

Kijkers: SBS groei, lichte daling RTL / NPO

De totale kijkcijfers van januari / februari zoals onderzocht door Broadcastmagazine vertoont opvallend genoeg een lichte stijging voor de SBS-groep. Dat is opvallend omdat het juist niet zo goed lijkt te gaan.

Enigszins lijkt me dit wel te verklaren. Op SBS zijn bijna álle (live) programma’s inmiddels ook in High Definition. Daarin blijft RTL vreselijk achter. Nog geen enkele grote show is H.D. Zelfs de opgenomen voorronden, van bijvoorbeeld ‘Everybody dance now’, zijn nog steeds in S.D. kwaliteit. En men kijkt langzamerhand steeds meer via H.D. kanalen op H.D. televisies en dan gaat het verschil opvallen. ….en dan komt men er achter dat de programma’s van SBS (en de andere 2 zenders Net5 en Veronica) helemaal niet slecht zijn.

Lees het hele artikel met de cijfertjes op Broadcastmagazine.nl .

Divorce blijft goed bekeken

De licht komische dramaserie Divorce blijft een kijkcijferhit. Afgelopen zondag keken 1.920.000 mensen naar deze serie. Inmiddels heeft RTL besloten dat er een tweede serie gemaakt gaat worden. Divorce wordt in High Definition uitgezonden, misschien dat dat ook bijdraagt in de kijkcijfers. Evenals Moordvrouw waar overigens een derde serie van komt.

Ook Obese blijft de kijkers boeien. Maar liefst 1.775.000 mensen keken naar de verrichtingen van Michel en zijn strijd tegen de kilo’s. Voor deze jonge man van 35 was het met 222.0 kilo wel twee voor twaalf zoals hij in de uitzending vermeldde. Wel droevig was dat hij tijdens het proces zijn vriendin kwijtraakte. Die zag het niet meer zitten. Maar hij kreeg weer contact met zijn beste vriend Daan die hem er doorheen sleepte.
Toch jammer dat Obese in SD-kwaliteit is. De kijkers verdienen beter RTL! Zo’n driekwart kijkt digitaal, waarvan ook weer zo’n driekwart de mogelijkheid heeft HD te kijken.

Bron kijkcijfers: Stichting Kijkonderzoek .

Flikken Maastricht winnaar vrijdagavond

Er was gisteren een grote “strijd” wie om half negen de meeste kijkers zou trekken. Op Nederland 1 was de eerste aflevering van het nieuwe, zevende, seizoen van Flikken Maastricht en in HD. Ook in HD op SBS6 Vliegende Hollanders. In SD (tja het blijft rtl) op rtl4 het nieuwe dansprogramma Everybody dance now.

Zoals de titel al aangeeft waren de meeste kijkers voor Flikken Maastricht. Dat waren er 1.739.000.  Gevolgd door Everybody dance now met 1.395.000 kijkers. Vliegende Hollanders scoorde ook lang niet gek: 1.095.000 en kwam daarmee nog net in de top 10 van best bekeken programma’s. Het lijkt mij dat SBS daar zeer tevreden mee mag zijn.

Ook de serie Moordvrouw, bekritiseerd in de pers, wordt nog altijd zeer goed bekeken. Die bereikte een negende plaats met 1.116.000 kijkers om half elf ’s avonds in HD.

Bron: kijkonderzoek.nl .