Home » Algemeen » Advies A.T. voor kabelaar: Belangrijke zenders onder 800 mHz

Advies A.T. voor kabelaar: Belangrijke zenders onder 800 mHz

Categorieën

Archieven

Agentschap Telecom geeft kabelbedrijven het advies om belangrijke tv-zenders niet door te geven op frequenties die binnen het 4G netwerk vallen. Dat zijn frequenties boven 800 mHz. Het nieuwe 4G kán, hoeft niet, storingen bij kijkers geven. Ook analoge zenders kunnen gestoord worden.

Dit is wat het kabelbedrijf eraan kan doen, wat kunt u zelf?

Koop in ieder geval goede kabels en splitters bij vakhandels en electro- en elektronica-zaken. We hebben het dan niet over winkels als Fixet, Praxis, Gamma e.d. Ook die verkopen coax en aanverwante artikelen. Alleen zijn die vrijwel altijd minder goed afgeschermd. De kabels en splitters bij de speciaalzaken zijn wel wat duurder natuurlijk, maar de kans op storing van buitenaf is aanmerkelijk minder.

En bij storende invloed van buitenaf zijn, bij digitaal kijken, natuurlijk meteen meerdere zenders getroffen. Aangezien er vaak 4 tot 8 zenders digitaal in een frequentie zitten.

Zie ook via google: 4g netwerk storing op de kabel.

Dit bericht is gebaseerd op een bericht bij Agentschap Telecom.

Kijkers via IPTV hebben hier geen last van door de andere techniek die daar voor het doorgeven van zenders wordt gebruikt. IPTV kan via adsl, vdsl of glasvezel uw huis binnen komen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: