Home » Posts tagged 'brand'

Tagarchief: brand

Grote brand publieke omroep Frankrijk

Bericht laatst bewerkt: 13:35 u.

In het gebouw in Parijs waar de radiostudio’s gevestigd zijn van de Franse publieke omroep woedt een grote brand. Alle uitzendingen zijn momenteel gestaakt.

De brand woedt op de bovenste drie verdiepingen. Daar zijn renovatiewerkzaamheden aan de gang.

Om 14:00 uur kwam het sein ‘brand meester’. Enige tijd later konden de uitzendingen hervat worden. Er was brand op de bovenste etages. Mogelijk is er kortsluiting ontstaan bij de renovatiewerkzaamheden.

Er ligt een WOB-verzoek over de mastbranden van 15 juli 2011

Het nu door het min. van ec. zaken openbaar gemaakte verzoek is al ingediend op 4 oktober 2012. Q-music eist nu openbaarmaking van de rapporten.

Lees meer op radio.nl .

RTV9 vanavond weer live

Na de brand op 23 juni, die de radio- en tv-studio’s van RTV9 (IJsselstein) volledig in de as legde, is de omroep vanavond weer live op de radiozender te beluisteren. De uitzending is vanaf restaurant De Vierde Generatie. Met de brandweer en overige gedupeerden wordt teruggekeken op de brand. En natuurlijk staat de blik ook weer op vooruit. Het programma begint om 19:00 uur.

Brand verwoest studio’s lokale omroep RTV9

Door een forse brand in het bedrijvencomplex aan de Zomerdijk in IJsselstein, waar de lokale omroep RTV9 van de gemeente Lekstroom was gevestigd, ligt de omroep nu compleet stil. Zowel de radio- als de tv-studio is compleet verwoest. Ook van de montageruimtes is niets meer over. Ook de andere 13 bedrijven in het complex zijn al hun spullen en ruimte kwijt.

De eerste prioriteit van de omroep is om de radio weer, provisorisch, in de lucht te krijgen. Het tv-gebeuren heeft momenteel even geen prioriteit. Momenteel zendt de omroep niet uit, de stream is stil. Er wordt getracht zo spoedig mogelijk een alternatief programma op de zender te krijgen.

Links bij dit bericht:
website rtv9
facebook rtv9 (met foto’s van het uitgebrande pand)
bericht mediamagazine.nl