Home » Posts tagged 'fusie'

Tagarchief: fusie

Fusie Vodafone en Ziggo

De fusie tussen Vodafone en Ziggo is goedgekeurd. Voorwaarde is dat Vodafone stopt met haar dienst Vodafone Thuis. Hieronder valt telefonie thuis, internet en interactieve televisie.Vodafone dient “Vodafone Thuis” te verkopen. Binnen het bedrijf is dit bekend onder de term Consumer Fixed business. Men heeft momenteel 150.000 abonnee’s. Vodafone vermeldt dat er enkele gegadigden zijn, maar wil niet zeggen welke.

Berichtgeving Vodafone.

en Tweakers legt uit… 😉

(bovenstaande bericht 2de keer herzien op 5 nov. 2016 om 16:55 u.)

Vanaf 13 april is er geen UPC meer, alleen Ziggo.

Vanaf 13 april verdwijnt de naam UPC. Er wordt dan, na de fusie, verdergegaan onder de naam Ziggo. Maar met de techniek van UPC inclusief de Horizonbox. Die komt dan ook beschikbaar in het ‘oude’ Ziggo-gebied.
De afgelopen maanden zijn alle Ziggo abonnees omgeschakeld naar het UPC aanbod. Helemaal gelijk is het nog niet in verband met (de looptijd) van contracten die de verschillende aanbieders met zogenaamde contentaanbieders, de zenders, hebben.

In het UPC-gebied verdwijnen daardoor bijvoorbeeld 13th Street en Syfy (beiden SD en HD) en in het Ziggo-gebied nog niet. Die overeenkomst loopt langer door. Uiteindelijk verdwijnen de zenders daar waarschijnlijk ook.

De samensmelting van de kabelnetten zorgt ook voor nogal wat veranderingen. Zo verdwijnt niet alleen de naam UPC. Ook in het oude Ziggo-gebied zijn er nu 45 zenders digitaal ‘vrij’ te ontvangen. Ook zijn er veel radiozenders nu digitaal ongecodeerd. W.o. álle regionale radio- en tv-zenders. NPO 1, 2 en 3 zijn HD. V.a. RTL 4 zijn de zenders in een, overigens uitstekende, SD kwaliteit te zien. Mogelijk dient u daarvoor dan af te stemmen van af kanaalnummer 928.

Alle gebruikers houden gewoon hun telefoonnummer. Ook apparatuur kan blijven zoals het nu is. Nieuwe abonnees kunnen (!) kiezen voor een Horizonbox. Dit is, behalve de tv-ontvanger, tevens het modem en router.

Avro en Tros: na fusie nieuwe directie

De huidige directeuren van de Avro en de Tros stappen op als de fusie afgerond is. Willemijn Maas en Peter Kuipers maken plaats voor één nieuwe algemeen directeur. Momenteel vinder er verkenningen plaats wie deze vacature kan gaan innemen.

Men streeft ernaar om begin 2014 de nieuwe omroep rond te hebben. De fusie kost 41 banen. De combinatie gaat AvroTros heten.

Hoe het gaat met de omroepbladen Avrobode, Televizier en Troskompas is (mij) niet bekend.

Voor AT5 dreigt financiële problemen

Het Commissariaat van de Media heeft de huidige opzet voor de samenwerking / fusie tussen RTV Noord holland en AT 5 afgekeurd. Daardoor mag de huidige opzet dus niet en dient beëindigd te worden. Dit doorkruist de plannen die tot een fusie van de twee Noord hollandse televisiezenders moest leiden.

Feitelijk moet AT 5 nu weer op eigen benen verder, maar die omroep wordt momenteel vrijwel helemaal vanuit RTV NH gefinancierd. Als dat wegvalt, wat door de uitspraak van het CvdM nu dreigt, valt de omroep feitelijk om.

AT 5 en RTV Noord holland moeten omzien naar een andere formule voor samenwerking en uiteindelijke fusie van de omroepen. Tenzij AT 5 voor die tijd door de huidige uitspraak al failliet is. Dan hoeft het allemaal niet meer…