Home » Posts tagged 'BBC 3'

Tagarchief: BBC 3

BBC 3 per vandaag gestopt

Per vandaag zijn de lineaire uitzendingen van BBC 3 gestopt. Zie ook dit bericht op de website van de BBC. De zender gaat nu online verder als VOD platform. Klik hier om naar BBC Three online te gaan. Een deel van de content kan ook buiten de U.K. bekeken worden.

Enkele kabelnetten blijven wel CBBC via het kanaal doorgeven. In de loop van het voorjaar wordt die uitzendtijd verlengd van 20:00 u. naar 22:00 u. Buiten de uitzendingen van CBBC is er nu een testbeeld te zien.

CBBC blijft bij Ziggo te zien

Ziggo heeft besloten CBBC ook na het stoppen van BBC Three te blijven doorgeven. Daardoor wordt de uitzendtijd zelfs uitgebreid. Van 08:00 tot 22:00 uur. Na de definitieve stopzetting van BBC 3 (na 31 maart 2016) zal er na 22:00 uur een testbeeld te zien zijn. Totdat CBBC de volgende ochtend om 8 uur weer begint.

Per februari schrapt Ziggo BBC 3/CBBC

Dit is een direct gevolg van het stopzetten van BBC 3 door de BBC als lineair kanaal.

De BBC stopt met BBC 3. CBBC deelt daar het kanaal met BBC 3. Daardoor heeft de kabelaar besloten ook de doorgifte van CBBC stop te zetten. Het gevolg is dat CBBC daardoor in Nederland alleen nog via de satelliet te krijgen is. De zender, en de andere BBC zenders, zitten FTA op de sat.

Wat andere bedrijven, w.o. Vodafone, met CBBC gaan doen is nog niet bekend. Ook daar is kanaaldeling met BBC 3.

UPDATE 15-02-2016.
Ziggo heeft besloten CBBC ook na het stoppen van BBC Three te blijven doorgeven. Daardoor wordt de uitzendtijd zelfs uitgebreid. Van 20:00 tot 22:00 uur. Na de definitieve stopzetting van BBC 3 zal er na 22:00 uur een testbeeld te zien zijn. Totdat CBBC de volgende ochtend om 8 uur weer begint.