Home » Algemeen » Gratis verspreiding NPO via Canaldigitaal stopt

Gratis verspreiding NPO via Canaldigitaal stopt

Categorieën

Archieven

Op dit moment is het zo dat men via een schotel en een geregistreerde smartcard bij Canaldigitaal verder zonder extra abonnementskosten (gratis, FTV) naar de zenders van de NPO kan kijken en luisteren. (Je hebt dan niet de Nederlandse commerciële zenders, maar naast NPO 1,2 en 3 wel alle FTA zenders op de satelliet.) Het huidige contract daarvoor tussen NPO en Canaldigitaal loopt tot 31 juli 2014.

Daarna wordt de situatie anders. De NPO is vanaf 1 augustus dan alleen nog te krijgen i.c.m. de abonnementen van Canaldigitaal. De NPO stopt namelijk met betalen voor de satellietdistributie. Hiermee wordt CD feitelijk gelijk getrokken met afspraken die al voor kabel en iptv van kracht zijn.

Voor Digitenne geldt een andere regeling. Binnenslands moet de NPO namelijk gratis te ontvangen zijn via de ether. Hiertoe zendt men uit via dvb-t. Daarin zitten de 3 landelijke tv-zenders en de regionalen (per regio). Ook 7 radiozenders van de NPO zijn via dvb-t te krijgen. De 6 bekende en, minder bekend, jongerenzender FunX.

Onder de naam Digitenne verspreidt KPN nog overige zenders. Daarvoor dient men geabonneerd te zijn om deze tv- en radiozenders te krijgen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: