Home » Van abonnement naar prepaid als je naar het buitenland gaat

Van abonnement naar prepaid als je naar het buitenland gaat

Pagina overzicht

Velen die langere tijd naar het buitenland gaan besluiten hun abonnement om te zetten naar prepaid. Bijvoorbeeld omdat het abonnement afloopt tijdens de buitenlandperiode. Of omdat ze permanent naar het buitenland gaan. Houdt dan rekening met onderstaande!

Ga je voor langere tijd naar het buitenland, maar kom je weer terug, dan is het te overwegen om je abonnement door te laten lopen na de einddatum van het contract. Dat is tenslotte alleen de verplichte minimumperiode. Een abonnement eindigt alleen als jij het opzegt. Gebruik van of overstappen op prepaid is misschien niet zo handig. Zeker als het contracteinde is terwijl je in het buitenland bent.

Ga je permanent naar het buitenland, of voor enkele jaren, bijvoorbeeld voor werk, maar je wilt over een Nederlands nummer blijven beschikken dan is prepaid te overwegen. Maar lees ook dan zéker de volgende alinea’s door!

Wat gebeurt er als je over gaat naar prepaid.

Dit gebeurt op het moment dat je contract afgelopen is. Je krijgt geen nieuwe simkaart. Wel is het zo dat je simkaart niet meer actief is zodra het abonnement is afgelopen en prepaid is ingegaan! Die dien je in Nederland (!) binnen 30 dagen te activeren zodra je nummer is overgezet; dat kan niet eerder. Het is niet mogelijk deze in het buitenland te activeren. Je activeert ‘m door er een gesprekje mee te voeren of te sms-en. Gebeurt de omzetting naar Prepaid dus als je al in het buitenland zit, dan zul je je simkaart naar Nederland moeten sturen. Zodra je abonnement is afgelopen kan degene waar je hem naartoe hebt gestuurd deze activeren voor je door er even mee te bellen. Deze kan de simkaart vervolgens naar je opsturen.
Ook gelijk beltegoed erop zetten is handig voor het buitenland. Het starttarief is NIET geldig in het buitenland. Ook eventueel bonustarief geldt niet buiten Nederland. Dat is dus de bonus die je krijgt als je je registreert via MijnKPN. Maar ook van het “bonustarief”, waarbij je extra beltegoed krijgt bij opwaarderen, kun je het extra niet besteden. Waardeer op om je telefoon in heb buitenland te kunnen gebruiken en geldig te houden. Zie volgende alinea.

Geldigheid van de prepaid.

Na elk gebruik is een prepaid van KPN 6 maanden geldig. Het is dus, zeker in het buitenland, belangrijk om ‘m af en toe even te gebruiken. Dat kun je doen door te bellen, sms’en of internetten. Alleen maar gesprekken en smsjes ONTVANGEN (bank bv) is niet voldoende om hem geldig te houden.
Heb je hem 6 maanden niet gebruikt dan wordt je tegoed nog 90 dagen bevroren. Je telefoon is dan niet meer bruikbaar om te bellen, sms’en of internetten. Je dient dan OP TE WAARDEREN om hem weer te kunnen gebruiken. Gedurende die 90 dagen kun je nog wel gebeld worden of smsjes ontvangen. Dat is dus geen garantie dat je nog safe zit. Na die 90 dagen vervalt ie. En je nummer dus ook. Tenzij je in die periode dus opwaardeert.

Bovenstaande is ook gepubliceerd op het forum van KPN.

Tekst aangepast 21 augustus 2017. Doorgehaalde niet meer van toepassing.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

#Blijf gezond; werk thuis!

Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.

%d bloggers liken dit: