Home » Uncategorized » Heffing Buma op embedden omstreden

Heffing Buma op embedden omstreden

Laatste nieuwtjes

Categorieën

Archieven

De heffing die Buma momenteel oplegt aan de zgn. radioportals is zeer omstreden. Volgens Buma gaat het om "websites die geld verdienen aan de streams1" en "hergebruiken van muziek voor zakelijke doeleinden2".
Bij 1: Het gaat vaak om slechts enkele duizenden Euro's per jaar. Er staan advertenties op zo'n portal om het voor de maker betaalbaar te houden. Het online hebben van zo'n site kost tenslotte ook geld.
Bij 2: Het gaat hier mijns inziens om het doorsluizen van de radiostations. Zeg maar gewoon een extra punt waar je kunt afstemmen. Wat dat betreft zijn er paralellen met kabelradio te trekken. Die doen eigenlijk, met FM en digitale doorgifte, precies hetzelfde. Net als met de radioportals maken meest PARTICULIEREN hier gebruik van. Maar krijgen de kabelbedrijven de extra heffing???? Nee.

Voor een overzicht van radioportals zie aan de linkerzijde de rubriek Radio via internet.

Een van de bekendste radioportals, nederland.fm, laat het er niet bij zitten en weigert te betalen. Zij willen wel eens weten wat de rechter hiervan zegt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: