Home » Nieuws » N.P.O.: betalen voor onderdelen van uitzending gemist?

N.P.O.: betalen voor onderdelen van uitzending gemist?

Categorieën

Archieven

De publieke omroep overweegt om uitzending gemist deels als betaalversie aan te gaan bieden, meldt de Telegraaf. Daar kunnen dan series in aangeboden worden die nu nog niet aangeboden worden. Het tarief zou kostendekkend moeten worden. Begin 2014 start er een proefperiode, waarbij een deel van het aanbod tegen betaling beschikbaar zal zijn.

Vanuit het publiek zijn vaak klachten vernomen omdat sommige Nederlandse series niet onbeperkt (gratis) terug te kijken zijn. Alleen series die door de omroepen zelf zijn gefinancierd zijn dat vaak wel. Zo zijn van Flikken Maastricht alle afleveringen online gratis terug te kijken. Inclusief optionele ondertiteling voor kijkers met een gehoorprobleem. Maar andere Nederlandse series zijn vaak maar 1 week te bekijken.

Dat geldt ook voor veel buitenlandse series. Deze Ned. en buitenlandse series wil de N.P.O. nu in een betaald ‘hoekje’ gaan aanbieden. Aldus Shula Rijxman op het Mediapark jaarcongres.

Overigens zijn series érg populair, niet alleen tijdens uitzending. De verkoop van tv-series op dvd loopt erg goed, terwijl de verkoop van films op dvd terugloopt. Maar dat laatste wordt enigszins gecompenseerd doordat films op Blu Ray wel elk jaar nog in verkopen oplopen.

Zie:
TV-series op dvd erg populair.
Pilot: uitzending gemist in HD.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: