Home » Posts tagged 'rtl z'

Tagarchief: rtl z

St. Kabel Pijnacker voegt RTL Z toe

Met ingang van afgelopen woensdag is RTL Z bij de kijkers in Pijnacker beschikbaar. U vindt de zender op digitaal nummer 124. Zie ook hier.

Geen RTL Z? Doe een scan.

RTL Z in meer huishoudens te zien; nu ook via Digitenne

Van af morgen, donderdag 9 juni, is RTL Z ook via Digitenne te ontvangen. Dat betekent dat de beursinformatie ook weer op veel kantoren te bekijken is. Vaak zitten die op plekken waar geen kabel is aangelegd. In veel gevallen zelfs geen glasvezel. Via koper zijn op bedrijventerreinen vaak ook geen goede resultaten. Combineren met interactieve tv is dan ook vaak geen oplossing omdat dat weer te veel bandbreedte van het, vaak toch al trage, internet afsnoept.

De beursinformatie via RTL Teletekst is wel nog via RTL 7 op te vragen. Via RTL Z zelf is er geen teletekstinformatie beschikbaar. Ga hier naar RTL 7 teletekst.

RTL Z is via Digitenne te krijgen op nr. 28. Sinds 21 mei is daar een testbeeld te zien met de mededeling dat RTL Z daar komt. Sinds 21 mei is MvHH verplaatst naar het nieuwe kanaal 32. Om dat weer te krijgen dient een herscan uitgevoerd te worden. KLIK HIER voor het actuele zenderoverzicht van Digitenne.

Ook Delta voegt de zender toe

En van af 21 juni is RTL Z ook te zien door klanten van Delta. Deze zal dan te zien zijn via digitaal kanaal 18 in HD.

Wil je weten of jouw provider RTL Z doorgeeft? Klik dan HIER voor een overzicht. RTL Z houdt hun eigen overzicht kennelijk NIET bij. Want er ontbreken er inmiddels een paar…

Wijzigingen Digitenne: RTL Z erbij, MvH verplaatst

Op 9 juni wordt RTL Z toegevoegd bij Digitenne. De zender komt op positie 28. Daardoor verhuist MvHH naar de nieuwe positie 32. Na een zenderscan heeft u de nieuwe zender en indeling.

KLIK HIER voor het actuele zenderoverzicht bij Digitenne.

Meer informatie kunt u vinden op de site van KPN. Met name op deze pagina.

[bericht herzien 24 mei 12:30 uur]

Binnenkort RTL Z bij CaiWay

Kabelaar CaiWay gaat binnenkort ook RTL Z doorgeven. De distributie-overeenkomst is rond. Er worden nu technische aanpassingen gedaan om het ook daadwerkelijk bij de klanten thuis te krijgen. Zowel via coax als glasvezel.

Hij komt op 69 v.a. 26 april (zie ook hier)

RTL draait livestream RTL Z, Nieuws, Boulevard en Editie NL de nek om

Met ingang van deze week is de livestream (RTL 365) waar van 6:30 tot 18:00 uur RTL Z op te zien was eruit gehaald door RTL. Via diezelfde livestream kon ook nog gekeken worden naar het nieuws van 18:00 uur, gevolgd door Editie NL en Boulevard. Dat is nu verleden tijd.

“Het nieuwe RTL Z is business NOT as usual.” Deze reclamekreet gaat inmiddels wel héél letterlijk op! 😉

Dit is natuurlijk puur om providers onder druk te zetten door klagende kijkers. Maar het is natuurlijk direct kijkertje pesten door het kijkers minachtende RTL. Want waarom is bv. The Voice anders nog steeds in SD?

RTL Z definitief niet bij Kabelnoord

Kabelnoord is het eerste kabelbedrijf dat bekend maakt RTL Z definitief juist niet door te gaan geven. Het wil niet voldoen aan de exhorbitante eisen die RTL stelt voor doorgifte. Slechts een klein deel van de klanten, namelijk 1%, heeft aangegeven de zender te willen hebben. RTL wil dat de zender in het basisabonnement komt en vraagt ook nog eens een forse doorgiftevergoeding. Dat kan en wil Kabelnoord niet betalen. Dit moet doorberekend gaan worden aan alle klanten, want anders is het niet te betalen. Slechts een klein deel van de klanten wil de zender. RTL wil niet dat RTL Z in een extra pakket geplaatst wordt. Door al deze feiten heeft Kabelnoord besloten de zender niet op te nemen in haar pakket. De onderhandeling met RTL is gestaakt.

Kijkers van Kabelnoord kunnen de dagprogrammering wel live zien via http://www.rtlnieuws.nl/live (grote versie RTL 365). Het avondprogramma ‘Van Liempt live’ kan achteraf bekeken worden via RTLXL.
LIVESTREAM STOPGEZET DOOR RTL PER 5 OKT.

Zie ook het bericht op de website van Kabelnoord.

RTL: geen plannen teletekst en live stream RTL Z

Er komt voorlopig géén teletekst op RTL Z heeft een woordvoerder bekend gemaakt. De beurspagina’s zijn via RTL 7 v.a. pag. 500 te raadplegen. Voordeel in deze situatie is dat veel kijkers, die nu geen toegang meer hebben tot het tv-kanaal RTL Z (o.a. digitenne), nog steeds wel de beursinformatie via TT kunnen blijven raadplegen.

Ook een (24-uurs) livestream staat vooralsnog niet in de planning. (dit laatste natuurlijk om providers onder druk te blijven zetten voor doorgifte 😉 )

Bron: TotaalTV .

Bereik RTL Z langzaam uitgebreid

Er komen langzaam meer providers binnengedruppeld waar RTL Z te zien is. Ook via Solcon en Fiber. Hieronder het berichtje op de website van Solcon.

Op de website van Solcon:

De nieuwe Nieuwszender van RTL, RTLZ is beschikbaar bij Interactieve TV van Solcon. ​Via Glashartmedia TV wordt de zender uitgezonden op kanaal 11 (tijdelijk niet actief, uiterlijk dinsdag 15/9 weer terug op kanaal 11). Via Solcon TV wordt de zender uitgezonden op kanaal 18.

RTLZ is nog niet beschikbaar in het zenderpakket van CAI Harderwijk, Dronten, Twente, Waalre, Gouda en omgeving. We werken hard om de zenders voor deze plaatsen ook op te nemen in het zenderpakket.

Bij Fiber vind u RTL Z op positie 11. Zie de zenderlijst van Fiber .

HIER het lijstje op deze site van providers die RTL Z in het aanbod hebben .

Veel klachten Digitenne kijkers over RTL Z

[Update 25 mei 2016: RTL Z komt erbij per 9 juni, op 28. MvHH naar 32 na herscan]

Er komen veel klachten van Digitennekijkers door het wegvallen van RTL Z van dat medium. Voorheen was het via RTL 7 en die was via Digitenne te krijgen. Nu het een aparte zender is geworden is er geen ontvangst meer via Digitenne.
Ook bij de éénmansredactie van deze weblog komen klachten en verzoeken (uit mijn omgeving) om RTL Z “even” in te komen stellen. Maar dat gaat dus niet.

Hopelijk wordt er toch spoedig een oplossing gevonden, bv. kanaaldeling met RTL 7 ofzo. En dan ’s avonds na acht uur op nr. 31 als Ketnet toch uit de lucht is.

RTL Z van start

Vandaag is de nieuwe zender RTL Z van start gegaan. Helemaal nieuw is ‘ie niet, want eerst was het overdag op RTL 7 te zien. De zender krijgt nu een eigen 24-uurs kanaal. Wel jammer daarbij is dat ’s nachts herhalingen te zien zijn. Bij nationale of internationale calamiteiten kan men live op zender gaan.
Ook jammer is dat er geen ochtendprogramma komt zodat je voor dat je naar je werk gaat nog op de hoogte bent van het laatste nieuws. De live programmering start pas om half negen.

(meer…)

RTL Z van af 7 september bij KPN en Ziggo

Op 7 september start RTL Z via een apart kanaal met een 24-uurs programmering. Van af de start zal het kanaal te zien zijn bij KPN op kanaal 11 en bij Ziggo op kanaal 12. Wat er met de zenders gebeurt die nu op die posities staan is nog niet bekend.
Bij KPN schuiven hierdoor Comedy Central en Nickelodeon 1 positie verder. MTV gaat naar 20 en het “zender v.d. maand”-kanaal gaat naar 26.
Ik neem aan dat Ziggo het eigen TV kanaal voorlopig in de wilgen hangt.

Vooralsnog zal RTL Z overdag ook te zien blijven via de zender RTL 7.

OOK IN HD BIJ KPN.
Bij KPN komt de zender ook direct in HD beschikbaar. Bij deze provider is dat een ander kanaalnummer dan 11, want daar is’tie SD. In HD zal de zender, voor iedere abonnee, te zien zijn via 731.

Bron: rtl nieuws .