Home » Algemeen » Ziggo: Lokale zenders niet meer beschikbaar met een Humax IR-FOX C of oude TV

Ziggo: Lokale zenders niet meer beschikbaar met een Humax IR-FOX C of oude TV

Categorieën

Archieven

Met een oude tv of decoder, productiejaar 2012 of ouder, kun je veel zenders niet meer krijgen bij Ziggo. Dit betreft o.a. de lokale zenders. Deze oude ontvangers beschikken niet over de ontvangsmogelijkheid voor HD middels DVB-C mpeg 4 H.264. Lokale zenders (en veel andere zenders) zijn alleen nog met een nieuwere tv of decoder te krijgen. Zeg productiejaar van af 2013.
Ziggo gaat ook SD kwaliteit zenders doorgeven via mpeg 4 h.264 norm. Dit kost minder bandbreedte dan via het oude mpeg 2.

TEST: Beeld op kanaal 750? Dan is uw decoder / tv / ontvanger geschikt voor de codering (mpeg4 H.264) en kunt u zenders blijven kijken.

Als je nog een heel antieke Humax IR-FOX C decoder gebruikt of een oude TV, zoals de Panasonic TX-L26C20E (uit 2010) met module, dan zijn de lokale zenders niet meer te zien. De gebruikte module maakt niet uit; er zit in deze toestellen een te oude (!) digitale ontvanger.

Hier onlangs op het 3de toestel de IR-FOX C vervangen door een iets jongere Homecast HD Colorado ontvanger. (ff bij de kringloop gehaald, waar de oude IR-FOX C ook vandaan kwam)

De IR-FOX C decoder/tv-ontvanger beschikt namelijk alleen over een ontvanger voor de oude uitzendnorm dvb-c mpeg2. Hiermee kunnen alleen SD kanalen doorgegeven worden. Hoewel de meeste lokalen SD zijn worden ze op Ziggo regionaal overgezet naar de mpeg4 norm met h.264 codering. Dit omdat deze techniek minder bandbreedte per zender vereist.

Er zijn overigens nog wel (veel) meer zenders niet te krijgen/zien met de IR-FOX C die mogelijk wél in je pakket zitten. Zie eerder artikel uit juni 2019 op deze site.

Maar je moet na die omzetting in je regio dus wel een ontvanger, of tv, hebben die mpeg 4 h.264 aankan.

Heb je dus een oude tv, zoals de genoemde Panasonic, dan of een nieuwe decoder aanschaffen of, beter, een nieuwe tv. Betreft het een Humax IR-FOX C settopbox dan, mogelijk, via Ziggo nieuwe stb huren. Dit kan van af TV Standaard.

Anders krijg je dit te zien (klik hier voor afbeelding). Want de IR-FOX C of een meer dan 7 jaar oude tv is dus een verouderde decoder/ontvanger, precies zoals de tekst vermeld. De lokale zender op dit kanaal kun je niet meer kijken omdat je een verouderde ontvanger gebruikt die niet geschikt is om dit signaal door te geven.


5 reacties

  1. […] december 2020 meldde ik al op deze site dat lokale omroepen niet meer te zien waren met oude MPEG2 apparatuur. Dit omdat Ziggo de mux […]

  2. […] HIerdoor heeft Ziggo voor het FTA (zonder smartcard) KabelTV BBC One en Two op 61 en 62 al vervangen door de HD versies (bron). Dit betekent dat je met een oude tv en oude decoder als Humax IR-FOX C deze zenders (binnenkort) niet meer hebt. Zie dit eerdere artikel over MPEG2 decoders en televisies. […]

  3. Beckman schreef:

    Almaar bezogau ik weg kan doe ik datvzig de klanten te benadelen, nu is mijn @home weer geblokkeerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: