Home » Algemeen

Categorie archief: Algemeen

In 2018 aangekondigde invoeging van RTL XL naar Videoland per 2023 een feit

In april 2018 werd het al aangekondigd: vanaf volgend jaar is het gedaan met de gratis dienst RTL XL. Dan gaat al het aanbod naar Videoland. En ongetwijfeld en hopelijk ook via NLziet. Nu kan men via RTL XL gratis tot een week programma’s terugkijken. Dat blijft alleen nog mogelijk via de EPG van de providers, met verplicht reclameblokken.

Ook gaat RTL een extra vergoeding aan de providers vragen voor het opnemen van programma’s omdat de kijker dan de reclame kan skippen.

Canal Digitaal heeft besloten om de zenders RTL Lounge, Crime en Telekids niet meer af te nemen van de RTL groep om de kosten te compenseren. (bij C.D. en dus ook Tweakers, Freedom en Online zijn de Discovery zenders al verdwenen.)

Uitzendingen ivm Formule 1 Zandvoort

VIAPLAY

Woensdag t/m zaterdag om 20:30 uur.
Zandvoort shakedown (Live)

Vrijdag van af 1200 uur.
Goedemiddag Zandvoort (Ook via Viaplay Xtra ! )

Zaterdag vanaf 10:00 uur.
In deze uitzending om 14:00 uur de kwalificatie (voorbeschouwing; kwali 15:00)

Zondag vanaf 08:30 uur.
Goedemorgen Zandvoort

Vanaf 13:30 uitzending Dutch Grand Prix (race start om 15:00 uur)

ZIGGO SPORT (14 en Select)

Donderdag 22:30 Race Café (23:45) Live v.a. strandpaviljoen in Z’voort
Vrijdag 22:30 Race Café (23:45) Live
Zaterdag 17:00 Samenvatting en nabeschouwing kwalificatie (18:05)
Zondag 14:00 Race café (15:00) Live
17:00 Race Café nabeschouwing (18:00) Live

NOS (NPO 1)
Zaterdag 17:10 Samenvatting en bespreking kwalificatie (17:58)
Zondag 13:30 Uitzending met om 15:00 uur live de Race (18:00)

SCHEMA

Vrijdag VT 1 om 12:30; VT 2 om 16:00
Zaterdag VT 3 om 12:00; Kwalificatie om 15:00
Zondag Race om 15:00

Omroep West behoudt Teletekst

Nadat vele zenders de laatste jaren hebben besloten om berichtgeving via teletekst te stoppen gaf deze aankondiging bij Omroep West een stroom van bezwaren. En vooral argumenten om het niet alleen te houden maar ook te verbeteren. Gevolg: ze stoppen er niet mee. En het aanbod gaat actueler gehouden worden.

Zie het hele redactionele verhaal op de website van Omroep West.

Geen Viaplay en toch Formule 1 kijken komende 2 races

Als je geen Viaplay hebt kun je toch meeproeven van de Formule 1. Maar liefst 2 weekenden op rij.

Dit weekend wordt het verreden in Spa, België. Het wordt uitgezonden via Canvas.
Zaterdag om 15:55 de kwalificatie en zondag om 14:45 de race (start 15:00).

En het weekend van 2 t/m 4 september is het op Zandvoort. Uitgezonden bij de NOS, NPO 1. Zij zenden in ieder geval de race uit op zondag om 1500 uur. De uitzending begint ook dan eerder voor een voorbeschouwing.

Samenvattingen van de races zijn altijd te zien zondag ’s avonds bij de NOS en bij Ziggo Sport ( 14/Select).

Problemen iPhone 11 met 4G

Veel gebruikers melden dat 4G nauwelijks werkt. Bellen buiten de deur werkt moeizaam. En internet ook moeizaam. De telefoon gaat naar Edge, dan is de telefoon op 2G. Maar dat is wel langzaam internet ( 120 Kb/s) en bellen en internet gaat ook niet tegelijk. Als je thuis bent en gebruik maakt van VoWiFi (bellen via wifi) zou je geen problemen mogen ervaren.

Inmiddels is gebleken dat het veelal gebruikers zijn met een kpn aansluiting of een abonnement bij een van de netwerkhoppers op het net van kpn. Ook een enkele melding van gebruikers via T-mobile.

Veel meldingen sinds 28 juli. Meer het lijkt er echter op dat het al langer speelt. Zie forumtopic van 30 mei 2022. Vanaf 20 juli lijkt het probleem echter duidelijke vorm te krijgen.

De fabrikant is samen met de providers op zoek naar de oorzaak om het op te lossen.

Zie ook topic op forum van kpn: slechte verbinding iPhone 11 op 4G. (je kunt je hier vervoegen voor vragen of je melden.)

Meer gerelateerde topics:
* 3G / 4G werkt niet op iPhone 11 .

En op het Appleforum: het steeds veranderen van 4G naar Edge.

Zenderwijzigingen bij Caiway/Delta

Per 1 september zijn er wat zenderwijzigingen. Dan worden Nick Music en Comedy Central Extra uit het tv aanbod verwijderd. Op kanaal 11 is nu nog landelijk Omroep Zeeland. Dat wordt dan de omroep van je provincie.
Ook bij Caiway/Delta gaat de inhaalslag voor HD door. Diverse zenders zijn onlangs opgekrikt naar die kwaliteit.

Storing bij ESPN vergalt eerste speelavond voor veel kijkers

Vrijdagavond rond 20:30 stond het beeld ineens stil. En bleef dat voor iets meer dan een uur. Veel kijkers zagen hun eerste ”voetbalavondje” hierdoor verpest. ESPN moet duidelijk de boel weer even aanslingeren. En dat met zo’n korte zomerstop.

Zie ook allestoringen.nl .

Viaplay Xtra gaat langer door

Het lineaire kanaal Viaplay Xtra zal in ieder geval tot en met de laatste race van dit seizoen bij de beschikbare providers te zien zijn. Als je Viaplay via Ziggo, Delta, Caiway, T-mobile of kpn hebt genomen kun je via kanaal 200, 140 (T-mobile) of 225 (kpn) van je provider op zaterdagen de kwalificatie en op zondagen de race zien.
Komend weekend is de Formule 1 karavaan in Hongarije.

Het hele aanbod, Vrije Trainingen en andere sport en natuurlijk de films, series en documentaires kun je via je eigen apparatuur met de app van Viaplay bekijken. En natuurlijk ook de kwalificatie en race van de F1.

De app vind je in smart-tv’s, Android-TV, Apple box, smartphone en tablet (zie de app-store). Casten via chromecast naar een tv is ondersteund.

Na deze maand komt de introductie korting van Viaplay via de provider te vervallen. Tot nu was het € 9,99 per maand. Dat wordt bij Ziggo en kpn per augustus de gewone prijs van € 13,99 per maand en bij Delta/Caiway € 12,99.

Naar verwachting zal de prijs van Viaplay in 2023 stijgen naar € 15,99.

Stille naamswijziging Insight

In alle stilte is de naam van de zender Insight gewijzigd. Deze heet nu INPLUS. Verder lijkt het inhoudelijk niet (veel) gewijzigd. Deze is bij enkele providers, waar onder kpn, beschikbaar.

Via Samsung TV Plus zijn nog te vinden:
4210 INSIGHT TV
4216 INWONDER
4266 INWILD
4560 INTROUBLE

Videoland zet klanten KPN naar nieuwe rode app

Klanten van kpn die Videoland via kpn afnemen hebben medio augustus het nieuwe platform voor Videoland. De app is dan rood met een witte V. Danwel witte tekst Videoland.

Er zijn klanten die nog steeds geen account met inloggegevens bij Videoland gemaakt hebben. Met de zwarte app kon je er direct, na de omzetting van uit het menu, gebruik van maken. Een Videoland account is nu echt noodzakelijk. Je moet, éénmalig, inloggen op de rode app namelijk.

Videoland via KPN en nog geen account gemaakt? Klik hier om verder te gaan.

Zie ook eerder bericht op deze site.

Talpa start nieuwe zender: SBS6 Classics

Deze zender is, voorzover ik kan nagaan, sinds gisteren beschikbaar. Exclusief via Samsung TV Plus. Er zijn oudere SBS 6 programma’s op te zien. Kanaal nummer op Samsung TV PLus is 4105.

Tijdelijke zender One World TV ongecodeerd te zien bij Ziggo

De zender die speciaal in het leven is geroepen voor het Tomorrowland evenement is bij Ziggo ongecodeerd te bekijken. Via het Ziggo kanaal 13. Na Tomorrowland stopt de zender er weer mee.

Ook zijn er optredens te zien van het dance festival Neversea. Dat is in Roemenië.

Naast Ziggo is de zender beschikbaar via Samsung TV Plus kanaal 4707 (voor bezitters Samsung smart tv), en bij T-mobile, Delta en Caiway.

One World TV is ook te zien via de website van Tomorroland. Met Chromecast ondersteuning!

Race Formule 1 zondag ook te zien via RTL

Komende zondag is de race van Groot Brittannië ook live te zien via de Duitse RTL. Zeker het eerste uur wel onderbroken door reclames. Verder is het te volgen via de bekende kanalen Viaplay en F1 TV PRO.

De race start om 16:00 uur. De uitzending op RTL is van 15:00 tot 18:30 uur.

KPN iTV: 48
Ziggo: v.a. TV Start 58
T-mobile: 397 Pluspakket Internationaal

Johan Derksen binnenkort landelijk met radioprogramma

In Shownieuws Zomereditie onthulde hij dit. Aangezien hij bij Talpa zit is radio Veronica het meest waarschijnlijk. Zijn radioprogramma heet Muziek Voor Volwassenen. Daar draait hij zijn favoriete muziek wat in de basis blues is. Maar ook rock en country. Dat is breder dan je denkt.

Update: bevestigd. Maandag t/m vrijdag van 23:00 tot 00:00 uur op radio Veronica. Eerste uitzending 15 augustus.

Pebble TV bij NLziet

NLziet heeft vandaag de kinderzender Pebble TV toegevoegd aan het aanbod.

Deze Nederlandse zender is reclamevrij en gericht op de basisschoolleeftijd.

Benieuwd naar het hele zenderaanbod bij NLziet? Kijk op de website van NLziet of het overzicht op deze site.

Bij provider Ziggo verdwijnt deze zender juist uit het aanbod; kpn heeft ‘m al langer niet. Zie voor de wijzigingen bij Ziggo per 1 juli deze site. Bij KPN zijn er geen zenderwijzigingen per 1 juli.