Home » Posts tagged 'bbc'

Tagarchief: bbc

Zenderwijzigingen bij kpn per 1 juli: BBC 3 en 4 weg.

KPN heeft bekendgemaakt welke zenderwijzigingen er komen in haar interactieve tv platform. Opvallend daarin is dat BBC 3, 4 en BBC Entertainment niet meer doorgegeven gaan worden per 1 juli. Overigens is bij kpn (en anderen) CBBC en Cbeebies niet te zien.

Toegevoegd worden o.a. RTL Telekids en RTL Crime. RTL Lounge heeft KPN al langere tijd.
Door de stopzetting van het HD extra pakket krijgen alle abonnees, die dat pakket niet hebben, er HD zenders bij. De zenders in dat pakket worden verdeelt over basis- en pluspakket, zie eerdere berichten op deze site.

Ook jammer is dat de zender Djazz.tv bij KPN verdwijnt per 1 juli. KLIK HIER VOOR VOLLEDIG OVERZICHT

Er komt wel een nieuwe BBC zender aan, dat is BBC First. Die komt al eerder, namelijk op 16 mei. Deze zender bestaat momenteel alleen in Australië, maar de BBC start er nu ook in Europa mee. Nederland, en dan met name KPN, krijgt de primeur. De zender komt in SD en HD beschikbaar in het basispakket.

Zie voor alle wijzigingen op 1 juli dit overzicht. En HIER nog een recenter overzicht waar het op een andere manier in staat. VH1 is daarin ook aangepast (want de classic versie is al láng weg).

De rode corsage op de BBC

Op de BBC is de laatste dagen regelmatig een rode bloemcorsage waar te nemen. Gedragen door presentatoren, politici etc.

Deze corsage (zie afbeelding) symboliseert de herinnering aan de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog. De corsage, een bloem, is ontstaan uit de bijnaam van Remembrance day: Poppy day. Poppy is een klaproos.

Remembrance day is op 11 november. Dan herdenkt Engeland de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog.

Zie voor veel meer informatie de pagina’s van Wikipedia over Remembrance day (EN).

BBC ONE en TWO binnenkort HD bij Ziggo

Binnenkort komen BBC One en Two in HD beschikbaar bij kabelaar Ziggo, zo bevestigt Ziggo tegen Totaaltv.nl . Dit is een grote wens van velen. Deze zenders werden zeer gemist door abonnees van Ziggo. Bij andere kabelbedrijven waren deze zenders, of in ieder geval een van de twee, al in HD beschikbaar.

# Deze zenders zijn per 1 september toegevoegd. Via de posities 601 en 602, voorheen SD, zijn de HD versies te krijgen*. De SD versies zijn te krijgen via 971 en 972.

*Uiteraard krijg je met een SD ontvanger de SD versies nog op 601 en 602.

Het Songfestival op televisie

Vanavond en donderdag zijn de halve finale’s. Deze worden op diverse zenders uitgezonden. Voor HD kunt u dan het beste terecht bij Nederland 1 of Eén.

Echter voor de finale komende zaterdag is kijken via BBC ONE HD een aanrader. Deze zendt namelijk ook het geluid in Dolby Digital 5.1 kwaliteit uit. Indien je zo’n weergavesysteem bezit zeker een aanrader, indien je BBC ONE HD kunt ontvangen natuurlijk. O.a. beschikbaar bij KPN, XS4ALL en Telfort middels het HD-extra pakket. Ook bij UPC is BBC ONE HD te krijgen. Ziggo biedt de zenders van de BBC helaas alleen nog in SD kwaliteit aan met stereo geluid.

BBC One krijgt £30 miljoen erbij na stoppen BBC Three

Als BBC Three gestopt is als lineaire tv-zender, krijgt BBC One £30 miljoen pond erbij van het vrijkomende geld. Deze ‘bijdrage’ is vooral bedoeld voor de productie van drama-series.

Dit maakte de algemeen directeur van de BBC, Tony Hall, vandaag bekend.

Zie het bericht op de website van de bbc.

Verder is de BBC van plan om BBC One +1 te lanceren. Hierop is BBC One, in sd, een uur later. Een tijd lang had bijvoorbeeld Film1 ook zo’n kanaal. Zie ook hiervoor het bericht op de website. Klik hier voor vertaalde versie via google.

Als de plannen goedgekeurt worden, dan stopt BBC Three najaar 2015 als lineaire zender. Deze is dan alleen nog via de iPlayer via internet te krijgen. Maar niet voor ons, want je dient een Engels IP adres te hebben.

(bericht laatst bewerkt op 11 maart ’14)

BBC Three houdt er mee op

De BBC is van zins om BBC Three in haar huidige vorm stop te zetten. Het kanaal gaat alleen verder binnen het iplayer platform van de BBC. Dat is in Nederland, met een Nederlands IP, niet te krijgen.

De BBC moet fors bezuinigen. Sluiting van één van de kanalen lijkt nu onontkoombaar.

Zie bbb.co.uk: http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-26448757 .

Volgens dit bericht houden we dan BBC one, two en four als lineaire zenders. Dit soort logica ben ik van de bbc toch niet gewend.

Nadere details maakt de bbc op donderdag bekend.

Na Wimbledon stopt de bbc met 3D

Na een proefperiode van 2 jaar stopt de bbc na Wimbledon met uitzendingen in 3D. Men ziet er geen heil meer in. Thuis kijkt men anders dan in de bioscoop. In die laatste zit men 2 uur uitsluitend en ongestoord naar een 3D film te kijken. Maar thuis loopt men eens naar de keuken om een drankje te halen en gaat eens naar het toilet. En dan moet die bril weer op en af. Volgens de woordvoerder is dat een reden dat het thuis minder populair is dan in de bioscoop. Daar draaien 3D films nog steeds erg goed.

De 3D uitzendingen van Wimbledon zijn alleen via een apart satellietkanaal te krijgen. Via distributeurs in Nederland is dat kanaal niet beschikbaar. Het betreft alleen de halve finales en de finales die in 3D uitgezonden zullen worden.

Zie ook: BBC 3D programming ‘on hold’ indefinitely.

Ook ESPN gaf eerder te kennen te stoppen met 3D via het speciale 3D kanaal. Dit wegens ‘te weinig content’.

Alleen de Formule 1 is nog in 3D, maar via Sky. Die is in Nederland niet te ontvangen. Sky blijft wel 3D aanbieden.

Glastonbury live bij BBC

Het Glastonbury-festival wordt live door de BBC gestreamd via meerdere streams. Deze zijn in Nederland echter niet te bekijken.

Nieuw is dit jaar dan het festival ook op alle vier de tv-kanalen uitgezonden gaat worden. Dit meldt Piet Boon/derots media op de weblog. De kijker krijgt het festival vanuit diverse oogpunten aangereikt.

Het Glastonbury-festival is van 28 t/m 30 juni.

Meer informatie: zie derotsmedia.com.

Wimbledon alleen in 3d via de satelliet

Dit jaar gaat de BBC vanaf de halve finales de wedstrijden in 3d uit, meldt Totaaltv. Deze uitzendingen zullen alleen via satelliet ontvangst te bekijken zijn, uiteraard in combinatie met een 3d televisie met brillen.

Vorig jaar was 3d nog via onder anderen kpn te zien via het bbc hd kanaal.

Het extra HD kanaal waarop de 3d uitzendingen zijn is te krijgen via Astra 28,2 graden oost. Schotelbezitters met een geschikte lnb kunnen deze uitzendingen ongecodeerd ontvangen.

Zie meer informatie verwijs ik u naar het artikel bij Totaaltv.

Wel een beetje jammer. Mede vanwege Wimbledon 3d (via kpn) heb ik dit voorjaar een 3d televisie aangeschaft. Ik zal het nu dus qua 3d (moeten) blijven doen met de blu ray 3d speler. Tenzij kpn het 3d kanaal tijdelijk gaat doorgeven natuurlijk…