Home » Posts tagged 'caiway'

Tagarchief: caiway

KPN springt in Twentse kabelonrust

KPN is in de Twentse poel gedoken die al her en der de Cogassoap wordt genoemd. Op dit moment nemen Cogas-klanten nog digitale diensten af via Ziggo. Maar Cogas gaat per 1-1-2015 de diensten betrekken van Caiway. Het contract met Ziggo wordt niet verlengd. Hierdoor verliest Ziggo in één klap enkele 10.000-en klanten.

En Cogas-klanten verliezen o.a. landelijke wifipunten, korting op mobiele telefonie (biedt Ziggo aan bij afname meerderen digitale diensten). Bovendien zijn de pakketten van Caiway/Cogas iets duurder dan bij Ziggo. In het Cogas-gebied biedt Caiway overigens wel pakketten aan tegen een speciale prijs. Dat is niet beschikbaar in Caiway-gebied.

KPN is er nu bovenop gesprongen met zelfs een speciale website om Twentse klanten aan te trekken. KPN is landelijk en heeft ook landelijk wifi-spots. Ook heeft KPN meer premium kanalen in HD dan Caiway. Film 1 bijvoorbeeld heeft Caiway alleen ‘Première’ in HD.

Het is een keuze die 10.000-en Cogas-klanten zullen moeten maken. En al te lang hebben ze niet meer, want per 31-12 houdt het op voor Ziggo in die regio.

Basispakket CaiWay: 24 HD kanalen

CaiWay heeft bekend gemaakt via glasvezel een basispakket te gaan leveren met maar liefst 24 HD kanalen, zo meldt Totaaltv. In totaal geven ze 60 tv-zenders door, maar enkele zullen dus dubbel zijn in SD en HD kwaliteit.

Via glasvezel gaat ook een internetsnelheid geleverd worden van 75 tot 300 mbs, afhankelijk van het gekozen abonnement.

Zie verder Totaaltv.nl.