Home » Televisie » Netflix heeft te veel persoonsgegevens

Netflix heeft te veel persoonsgegevens

Categorieën

Archieven

Het is gebleken dat Netflix meer persoonsgegevens van haar abonnees wil hebben en heeft dan volgens de Nederlandse wet voor bescherming persoonsgegevens noodzakelijk is. In haar voorwaarden stelt het bedrijf bovendien dat de gegevens mogelijk worden gedeeld. Dit kan omdat het bedrijf in Luxemburg is gevestigd en zich derhalve niet aan de Nederlandse wet in zake de bescherming van persoonsgegevens hoeft te houden.

Dit blijkt uit antwoorden die Staatssecretaris Dekker gaf naar aanleiding van Kamervragen van D’66.

Was Netflix gevestigd in Nederland of juist helemaal niet in Europa dan had het bedrijf zich voor haar Nederlandse activiteiten wél aan de Nederlandse wet moeten houden.

Ook de zenders van RTL vallen onder de Luxemburgse wet. Deze hebben zich echter wel via afspraken tussen omroepen gebonden aan bepaalde Nederlandse regels.

Meer informatie, klik hier.

Link: Welke privéinformatie geven we aan Netflix?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: