Home » Algemeen » Ziggo uiterst actief met afsluiten ongebruikte aansluitingen

Ziggo uiterst actief met afsluiten ongebruikte aansluitingen

Categorieën

Archieven

Ziggo is de laatste tijd behoorlijk actief met het fysiek uitpluggen van ongebruikte aansluitingen. De uitbreiding van het ongecodeerde pakket, met alle radiozenders, is hier waarschijnlijk ook debet aan. En misschien ook de start van het nieuwe Formule 1 seizoen(?), want ook basiszender Ziggo Sport zit in het ongecodeerde pakket.
(zie ook TotaalTV 31 januari 2021)

Alle ongebruikte aansluitingen in het flatblok hier zijn afgelopen week letterlijk uit de versterker in de straat getrokken.

Ook steeds meer berichten van luisteraars, die al lang geen Ziggo meer hebben, waar de radio het niet meer doet. Terwijl in en rond de woonplaats hier de FM van Ziggo nog niet is uitgeschakeld.


2 reacties

 1. Thomas schreef:

  Ik vraag mij af of Ziggo zomaar alle “niet gebruikte aansluitingen” mag afsluiten. Een provider moet toch garanderen dat bij een calamiteit de “rampenzenders” te ontvangen zijn?

  • petergv schreef:

   Nee. Een provider heeft bij afname van een abonnement een verplicht pakket, dat heet het must-carry pakket.(zie linker zijkolom hier).
   De rampenzenders zijn: NPO radio 1 (landelijk), Regionale omroep tv en radio (per provincie) en NPO 1 (tv).

   Voor ontvangen van rampenzenders zijn er andere wegen. Voor NPO radio 1 (landelijke rampenzender) is er vooralsnog FM. Verder DAB+, internet (oa NPOstart) en DVB-T2 FTA. Voor NPO 1, de landelijke tv-zender voor rampen, is er DVB-T2 FTA en NPOstart.
   Een burger is zélf verantwoordelijk voor een ontvangstmogelijkheid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: