Home » Algemeen » Nieuwe npostart; helaas werkt de gids niet op laptop zonder muis

Nieuwe npostart; helaas werkt de gids niet op laptop zonder muis

Categorieën

Archieven

De afgelopen dagen heb ik eens even ‘gespeeld’ met de nieuwe npo start. Werkt prima en mooie lay out. Maar, de gids is onbruikbaar op een laptop met alleen het touchpad. De gids kolommen zijn gewoon onmogelijk om te scrollen. Dat lukt alleen met het scrollwieltje op een muis. Maar die heb je er vaak niet op. Opvallend: de nieuwe site is momenteel bereikbaar via nieuwestart.npo.nl en npo.nl/start .

Voor eens en altijd duidelijk. Wat werkt nog wel en wat niet per 1 december:

De nieuwe app werkt op Android-TV, Google-TV, Tizen en Orsay (Samsung), WebOs (LG) en tvOS (Apple TV box). Laptops: Windows 10 en hoger, MacOS* meest recente versie. Browsers: Edge, Firefox, Google Chrome, Safari*.
Niet meer ondersteund worden de oudere tv’s van m.n. Sony en Philips zonder Android-TV en Philips Saphi en LG Netcast.
HbbTV wordt niet meer ondersteund. Dat is als je bij NPO 1,2 of 3 op de rode knop drukt. Werkt dus vanaf december niet meer! Dan kan je NPO start alleen nog openen via de app op bovengenoemde besturingssystemen. De rode knop bij o.a. Ziggo (Humax, KabelTV, TV Standaard oa) en Televisies met module of via dvb-t2 NPO doet niks meer.

Over de Linux ontvangers, o.a. bij kpn de Arris en Arcadyan modellen, is nog geen duidelijkheid.

Ook jammer wat mij betreft: de radiokanalen zijn niet meer beschikbaar. Daar wordt nu verwezen naar de app NPOLuister. Daarin weer jammer: de webcams van NPO radio 1, radio 2 en 3 FM zijn er niet meer. Ik gebruik momenteel nog vaak de webcams van radio 2 en 3 FM via de npostart app in de televisie. Dat lukt dus straks niet meer. En NPOLuister is (op dit moment?) alleen op mobiel / tablet beschikbaar. Ook alle NPO podcasts zijn via NPOLuister beschikbaar.

De nieuwe versie vervangt binnenkort de oude npostart. De nieuwe app laat nog ietsje langer op zich wachten. Maar per 1 december zou dat ook het geval moeten zijn.

HbbTV, nu nog beschikbaar als je via je televisie op NPO 1,2 of 3 afstemt indien je je televisie van een antenne hebt voorzien en dan de rode knop gebruikt, stopt.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: