Home » Posts tagged 'npo radio 6'

Tagarchief: npo radio 6

Dagprogrammering Radio 6 stopt 18 december

Zojuist vernomen via Radio 6. De dagprogrammering stopt al op 18 december. Van af 19 december zal er, i.i.g. overdag, alleen non stop muziek te horen zijn. Erg jammer. Heb de zender de hele dag aan en dat zal na 18 december toch niet meer het geval zijn.

Jammer dat Wiebes deze beslissing heeft genomen. Zo komt een heel muziekgenre (jazz/soul) vrijwel niet meer aan bod op de NPO. Op televisie is er ook niet een op jazz gericht programma meer op de NPO.

Als er een (radio)zender is voor klassiek, waarom dan niet voor jazz/soul? Men zegt dat de ontwikkelingen in techniek vooruitgang zijn. Maar ondertussen is de toepassing van de techniek wél een achteruitgang.

Radio 6 komt ten einde

Radio 6 moet ermee stoppen. Dit is vanmiddag besloten in de Tweede Kamer. De nieuwe mediawet is er doorheen. Radio 6 is ooit in het leven geroepen omdat de muziek niet zo werd gewaardeerd door de Radio 4 luisteraars, waar jazz & blues eerst op zat.

Waarschijnlijk wordt NPO soul & jazz nu onderdeel van Radio 2. Het wordt een themakanaal daaraan gekoppeld. Via DAB+ wordt het als themakanaal toegevoegd. Alleen in de avonduren zal er nog een beetje gepresenteerd gaan worden. Themazender NPO jazz & blues blijft uitgezonden zoals nu al NPO Radio 6.

Einde dreigt voor NPO Radio 6 Soul en Jazz

De NPO zender radio 6 verdwijnt door bezuiniging. Per 2016 stopt de zender ermee. Ondanks dat de zender via Digitenne (DVB-T, gratis), DAB+, kabel, iptv, satelliet en internet te krijgen is, wordt er weinig naar geluisterd. De zender is echter niet via de FM in de ether te ontvangen. Daardoor mist het luisteraars in bijvoorbeeld de auto. Het aantal luisteraars weegt, volgens de NPO, niet op tegen de kosten van de zender: zo’n 3 miljoen Euro per jaar.